hammaro-karlstad-sydspets

Karlstad – där solen alltid skiner

Med vår fina sommarbil är en roadtrip självskriven på sommarsemestern. I år blir det i Sverige!

Dessvärre gick ju AC:n sönder när vi var i Skåne och trots ett par åtgärder så har vi inte fått ordning på den. Nya delar är beställda men de kommer inte förrän efter vår semester. Så det är ganska varmt att åka bil just nu. Vi undrar lite hur man klarade sig förr, innan AC fanns i bilarna.

Karlstad har vi inte utforskat tidigare, så vi bjöd in oss själva till en mycket trevlig middag hos vänner och ett par nätter på Elite Stadshotell i stan för att även hinna med att kika lite mer på Karlstad. Solen ska ju skina här alltid.. njae, det stämmer inte, men vi är väldigt nöjda med vädret de här dagarna!

belgiska-vafflor-karlstad

Ljuvligt rum, men trist frukost

Fantastiskt rymligt och härligt nyrenoverat rum fick vi (jag hade försäkrat mig om det när jag bokade). Frukosten däremot var en stor besvikelse. Som vanligt, skulle jag vilja säga. Hur svårt kan det vara? Ja, jag är vegetarian och äter inte gluten. Men det vore kul att ändå få känna en glädje över utbudet trots mina ”krångliga preferenser”. Roger däremot åt bl.a. våffla! Blev lite frustrerad över att gurkan smakade skinka och brödet var stenhårt och skrev en tweet:

Vad händer i Karlstad?

Inne i stan

Vi tog en promenad ut i Sandgrundsparken, intill hotellet, och insåg att det nog inte regnat särskilt mycket på senare tid för det var mycket gula gräsmattor. Tänkte kanske kika in på Lars Lerins konsthall, även om vi inte är så konstintresserade, men det var lite för lång kö. Vi strosade runt lite till på stan, tog en andra frukost bestående av rawfood och insåg att vi nog skulle dra vidare  ut till Hammarö istället.

sandgrund-karlstad

sandgrundparken-karlstad

sandgrundparken-karlstad-brygga

sandgrundparken-karlstad-gult-gras

ko-sandgrund-karlstad

Hammarö

Eftersom stan kändes inte så där inbjudande som vi hoppats, så vi tog bilen och körde ut till Hammarö. Längst ut på sydspetsen satt vi och filosoferade med blickarna ut över Vänerns ljuvliga och dramatiska aktivitet. En fin och avslappnande miljö. Hit måste man ta sig om man besöker Karlstad tycker vi!

karlstad-hammaro

hammaro-sydspets-karlstad

Mariebergsskogen

Vi hade hört talas om ett café som sålde glass som såg ut som korv med bröd. Det var vi ju tvungna att testa, glassälskare som vi är! Så direkt efter Hammarö körde vi till Karlstads Stadspark i Mariebergsskogen. Ett jättefin park med mycket aktiviteter för barn! Det är utomhusteater, minizoo och annat smått och gott. Kan verkligen rekommendera ett besök här, särskilt om man har barn. Eller som vi, som gillar grisar! För glassen var det tyvärr inte något särskilt med, en kul idé men smakerna var lite konstiga och de var inte alls flexibla med att byta ut t.ex. whiskyglassen till något annat. De använder SIA-glass.. hade det varit egentillverkad glass så hade priset varit mer accepterat. För runt 100,- för 3 kulor med tillbehör är inte ok tycker jag!

korv-med-brod-glass-karlstad

Tröstade min tomma plånbok med att klappa några fina minigrisar som gärna välte omkull för mer kel!

minigrisar-karlstad

Lugn kväll

När vi återvände till hotellet, tog vi ett glas vin på Bishop Arms samt intog middag där också. Ibland är det skönt att bara ta första bästa mat, särskilt när det blev lite senare än tänkt och sedan bara slappa på rummet innan man somnar. Imorgon åker vi vidare!

Publicerat:

i:

Ett svar till ”Karlstad – där solen alltid skiner”

  1. […] Karlstad – där solen alltid skiner 26 juli, 2016 […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.