miradouro ourique

Karta med våra platser

Idag kan du se en karta som tydligt visar förhållandet mellan vår stad Ourique och de platser vi oftast besöker. Tänker att det kan vara kul att se hur vi mestadels rör oss när vi lämnar vårt hem.

Hjärtat är alltså där Ourique ligger, här bor vi inte bara, utan vi handlar mat, går till läkaren, kinabutikerna, apoteket och järnhandeln. De andra platserna som vi ofta besöker finns beskrivet under kartan.

Inlägg från Ourique

Alla bilderna i det här inlägget är tidigare publicerade.

Region Lissabon

Lissabon

Vi flyger oftast från Lissabon, avståndet är något längre än till Faro, men finns fler flyg att välja mellan. Vi åker gärna till Lissabon och utforskar, vi gillar vår vackra huvudstad väldigt mycket. När jag skriver detta så påminns jag om det så vi planerar snart in en dagstur med tåget.

Inlägg från Lissabon

Setúbal

En stad och omgivning vi gillar, och där finns Mercadona. Köpte vår nya bil i Setúbal så det blev några extra turer och jag hittade fler utflyktsmål som vi kommer besöka framöver.

setubal

Har varit där en hel del med husbil och sett mycket, men en plats och del av Portugal som växer på oss för varje gång vi är där.

Inlägg från Setúbal

Region Alentejo

Detta är vår region, en stor region som går över hela bredden av landet, från havet till gränsen mot Spanien. Nästan längst ner på den här sidan kan du se en karta av landets regioner och kommuner.

Estremoz

Vi har vänner som bor i Estremoz och vi gillar den staden. Det finns nästan 30 vingårdar där också, så det är så klart en annan anledning att åka dit. Nu springer vi inte ner dörrarna hos våra vänner, men vill ändå ha med Estremoz på vår karta, eftersom det är en återkommande plats vi besöker tack vare våra vänner.

Inlägg från Estremoz

Beja

Beja är vårt distrikts stad. Hit åker vi när sjukvården i Ourique och Castro Verde inte räcker till. Jag gjorde t.ex. min magnetröntgen här. Här finns ett annat utbud av affärer än vad vår kommun kan erbjuda. Här åt vi nyligen sushibuffé som var riktigt god och det finns en god vegetarisk bufférestaurang också.

Inlägg från Beja

Portas de Avis
Portas de Avis

Porto Covo

Behöver inte skriva något om den här platsen tror jag, för härifrån finns det många inlägg och bilder. Det är vår favorit av kuststäderna helt enkelt.

Inlägg från Porto Covo

Milfontes

Lite söder om Porto Covo ligger Milfontes, en annan kuststad vi besöker ibland. Särskilt Furnas beach på andra sidan flodmynningen.

Inlägg från Vila Nova de Milfontes

Casa Nirvana

Vår favoritrestaurang, Casa Nirvana, som ligger på ett lagom avstånd från oss.

Tågstation Funcheira

Där tågillustrationen finns på kartan ligger vår tågstation. Därifrån går tåget till Lissabon och till Faro.

Castro Verde

Castro Verde är vår grannkommun. Här finns vårt närmaste Lidl och vår tandläkare. Där är också sjukhuset som jag besökte med min arm, vår nya bank finns där och det är där vi går vår portugisiska kurs.

Inlägg från Castro Verde

Region Algarve

När vi åker till Algarve så blir det oftast de här platserna som vi besöker.

IKEA

Jo, vi besöker IKEA emellanåt. Nästan hela vårt möblemang köpte vi där, men vi åker fortfarande dit ibland för där finns lingonsylt, och det vill jag ha till kålpudding och till göttbullar. Stearinljus köper jag där också. Ibland äter vi på restaurangen, men det finns många andra att välja på i Mar Shopping Center.

Vilamoura

I Vilamoura finns den bästa indiska restaurangen The United Kitchens. Så dit åker vi t.ex. när vi ska fira något. Senast tog vi med Rogers syster dit när hon var här på besök.

Sen är det mycket fina båtar i hamnen och det är alltid kul att titta på.

Inlägg från Vilamoura

Flygplatsen i Faro

Här hämtar/lämnar vi gäster och det har hänt att vi flugit från Faro också.

Guia

Det är till Guia Shoppingcenter vi oftast åker till när vi åker till Algarve. Här finns Leroy Merlin som vi spenderat mycket pengar på för både hus och trädgård. I shoppingcentret går det att köpa en god falafel och där inne finns även Continente som erbjuder lite andra matvaror än hemma i våra butiker. Dessutom finns den engelska butiken Food i området, där kan vi köpa t.ex. marinerad vitlök.

Silves & Luz

De här platserna besöker vi när vi hälsar på våra svenska vänner. I Luz hängde vi en del när vi bodde i husbil och Silves besökte vi också med husbilen. Så när vi hänger med kompisarna är vi i omgivningar vi känner till och gillar.

Inlägg från Silves

Inlägg från Luz

Lagos

Detta är vår favoritstad i Algarve, lagom puls, härlig marina och fina vandringar utmed havets klippor. Här finns vår grönsakstant, som vi inte handlar av så ofta längre eftersom vi odlar så mycket själva. Men hennes avokados i jan/feb är otroligt goda!

I Lagos finns också ”Holländaren”, en butik med bl a svenska matvaror. Som ostbågar. Men också väldigt god och förhållandevis billig Goudaost.

Inlägg från Lagos

Ja nu har du kanske fått en liten översikt över hur vi förflyttar oss när vi ska göra olika ärenden eller hälsa på kompisar som bor lite längre bort. Om du tänker som jag så ligger Ourique väldigt bra till för både Algarve, Västkusten och Lissabon med bra motorvägar intill och även en tågstation. Vi bor på landet men det känns lite som centrum faktiskt!

28 svar till ”Karta med våra platser”

 1. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Lingonsylt på Ikea……undrar om det finns här hemma också??? Inte det första jag tänker på då någon säger Ikea =)
  Många fina platser ni åker till. Ha en bra söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De har en liten mataffär med svenska matvaror som vi kan frossa loss på om vi vill. Men det är mest lingonsylt vi köper där 🙂

 2. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Kul att få en översikt över ert område! Portugal är i mångt och mycket okänd mark gör oss och de enda ställena på kartan som vi besökt är Lissabon och Setubal. Bra att kunna handla lite svenska matvaror på IKEA.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tänker det kan vara kul att se var vi bor i förhållande till andra platser och vart vi behöver åka för olika saker. Ja det är toppen med lingonsylten!

 3. Profilbild för Anita

  Roligt med en översikt. Och Ourique ligger verkligen bra till i förhållande till de platser ni brukar besöka. IKEA har jag förstått är ett utflyktsmål för många utvandrade svenskar i många länder. Och då främst matavdelningen. Lingonsylt är gott och jag gillar ordet göttbullar 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kul du uppskattade! Eller hur är göttbullar ett bra ord 🙂 Det finns ju vissa varor en kanske har svårt att ersätta med lokala. Som lingonsylt, kan ju inte göra egen eller då det inte växer lingon här 🙂

 4. Profilbild för Mamma C

  Vilket kul inlägg och bra för oss som läser så vi vet förhållandena till de platser ni brukar besöka.
  Jag är glad att vi har nära till Skandinaviska butiken så vi kan köpa lingonsylt. Så vi slipper åka till Murcia och IKEA där.
  Ha en bra söndag.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Lingonsylt är svårt att ersätta med annat, eller vara utan 🙂 Detsamma! Kram

 5. Profilbild för ibod11 - Ingrid

  Jag tänker direkt att ni har ganska nära till en av era favoritplatser, Porto Covo, och det är ju perfekt 😀 Ni får se mycket av ert nya land när ni reser kors och tvärs för att ta er till diverse mål. Ett bra sätt att lära känna landet och hitta nya små smultronställen 😀
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var viktigt för oss att hitta en plats så nära Porto Covo som vi hade råd med. Vi gillar att hitta nya smultronställen. Kram

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Det var väldans många tips, jag har bra böcker om Hisingen.
  Göttbullar är de minsta barnbarnens favorit, sonen har varit vegetarian sedan tonåren, bra picknickmat att ta med på utflykter. Annars äter barnen och frugan allt, sonen grillar faktiskt kyckling och kött till dem, men äter inte själv 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Göttbullar är väldigt gott, jag gör mina på svarta bönor.

  2. Profilbild för Hanneles bokparadis

   trodde IKEA som säljer vegetariska Göttbullar… fast det gör de ju men annat namn.

   1. Profilbild för Anna Forsberg

    Jag köper faktiskt aldrig mat av halv el helfabrikat längre, känns bra!

 7. Profilbild för Susan (smilebloggar)

  Ljuvligt! Lägger genast allt på min rese-bucketlist. 🙂 Portugal har jag (ännu) inte varit i.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Nämen, åh här finns så mycket att uppleva, hoppas du kommer hit någon gång!

 8. Profilbild för Åsa
  Åsa

  Fantastiskt roligt upplägg där man får en överblick över era omgivningar och utflyktsmål. ”Farligt” med länkarna till samlade inlägg från olika platser! 😀 Jag läste, följde länkar och fastnade alldeles för länge i morse. Och har inte läst klart ännu! Får fortsätta senare – bäst att prioritera de sista plantorna i växthuset som behöver större krukor innan det är dags för arbetsvecka igen.

  (På tal om nejlikorna jag nämnde i fredags så ska jag försöka komma ihåg att ta frö av dem när de blommat över!)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, sorry för länkningarna 🙂 Fint om du kommer ihåg att ta frön, men ingen fara om du glömmer!

 9. Profilbild för Susjos

  Kul att se kartan och de platser som ni har runt omkring er! Fina bilder också.
  Ha det fortsatt gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, detsamma!

 10. Profilbild för Micke

  Ni kommer er ju runt en hel del, fantastiskt och spännande förstår jag, härligt.
  Skulle man ta sig till Portugal någon gång så är ju din blogg en fin inspiration.

  Ha det bäst nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det blir en del åkande, men vi är ju mestadels hemma 🙂 Kul om jag kan inspirera. Detsamma!

 11. Profilbild för Solan
  Solan

  Som kartoman är det intressant att se var ni håller hus. Bra läge! Vi har besökt nästan alla platser, under våra övervintringar. En av mina favoriter är Tavira.
  Ligger efter i läsning, men det gladde mig oerhört att familjen är fulltalig igen. 🐈💖

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad roligt att ni besökt ”våra” platser när ni varit här. Tavira är fint. Tack, är så lättat över att han är hemma igen. Nu har jag igen lärt mig något nytt, och han är vild i sina gener 🙂

 12. Profilbild för Marianne

  Då har jag fått en liten aning om dina omgivningar och hur ni rör er, det blir en del bilåkande förstår jag, har en tid att göra avstickare och utforska nya platser så är det ju lite positivt.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi är faktiskt mest hemma, men visst kan det bli långa sträckor om vi ska göra ett ärende i ex Algarve. Kram

 13. Profilbild för Annika

  KUL att se!
  Som du vet, MYCKET sugen på besök! Min kompis här i US ska vara i Portugal i tre veckor i augusti. De ska hyra bil och köra runt. SÅ kul för dem. Jag är avis.
  Men en dag, en dag!
  IKEAS matbutik är så usel här att jag nästan inte köper ngt från den längre. Lingonsylt säljer många affärer, tack och lov.
  MEN jag handlar gärna kronljus och annat på IKEA, love it! Glad att jag tom har två IKEA att välja på här.
  Göttbullar, så gott. Själv gjorde jag de köttbullar jag sååå länge velat i ha i fredags, gott!!
  Kramar igen!!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En dag kommer du, det vet jag! Kul med din kompis, hoppas de hittar många smultronställen. Håller med om att IKEA är rätt trist att handla mat på, men just lingonsylten är bra 🙂 Många kramar blir det, härligt!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.