Katterna har fått en till utsiktsplats

Har en hög med bilder på katterna jag vill visa er, men passar samtidigt på att visa att vi gett dem ett par platser till där de kan ligga och hålla koll på ängens alla fåglar.

Än så länge är den högsta platsen inte använd, men den nedersta uppskattar Assi som inte bara ligger där och spanar utan även sover tryggt.

Du som gillar kattar kan nu få kolla in Sombri och Assi på de senaste veckornas bilder och storyn bakom dem också så klart, som bildtexter.

Samma dag som jag skrev det här inlägget så såg jag att båda två satt vid väggen till gamla hönshuset, och under takutsprånget såg jag en lång svans. De försökte hoppa upp och fånga råttan, men de nådde inte. Till slut gick Assi upp på taket och då gick jag ut. Tog med mig en kvast och jagade på råttan. Då sprang den upp på taket och rakt in i Assis gap!

Sen lekte han med råttan en bra stund. De hade precis ätit så han var nog inte så hungrig, kanske den bara blev en leksak den här gången. Jag berömde dem båda jättemycket i alla fall. Och är väldigt tacksam att de inte tar med sig sina byten upp på balkongen.

Och så ett par bilder från mobilen, genom balkongdörren, på hur gulligt de sover tillsammans!

Har haft färre besök av andra katter nu, men när jag ser någon så jagar jag iväg, väldigt bestämt, med vattenslang om jag har den i närheten, annars ryter jag. Har sett att Sombri ligger i katthuset ibland igen, i alla fall dagtid.

Vi har beställt både vattenpistol och chipsstyrd lucka till katthuset, så reviret kommer att skyddas på alla sätt vi kan.

Publicerat:

i:

32 svar till ”Katterna har fått en till utsiktsplats”

 1. Profilbild för Karen
  Karen

  So glad they have found some peace back on their patch. kx

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Me too! I think they might slept in the house this night when it´s been rather cold.

 2. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Mysigt, katterna gillar ju gärna sitta uppe och titta, många underbara bilder.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, de trivs nog här hos oss så som vi trivs med dem 🙂

 3. Profilbild för LillaSyster
  LillaSyster

  Åååå jag bara smälter av det söta bilderna. Där de ligger tätt omslingrade (så låg ofta vår Alice och Oscar) alla bilder är superfina – men bilden där Assi har somnat mitt i blomsterhavet kniper nog ändå första platsen. Fina utsiktsplatser har det fått. Det där med att katter inte skulle gilla att ligga på plast är en myt. Tack för att du delar med dig av dina underbara pälsklingar. Det kommer att bli perfekt med nya luckan och en vattenpistol är mer diskret än vattenslangen. Det bästa är nog om du kan pricka med vatten utan att katten ser dig. Att göra fräsljud samtidigt som du jagar bort dem är ju att tala deras språk. Ha en fin dag! Nu verkar det ha regnat klart här- perfekt för min del då det är dags att ge sig iväg till jobbet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Våra älskar att ligga på plastgräset som vi har runt poolen. Spillbitar ligger lite här och där och de väljer ofta dem. Å andra sidan är ju våra katter inte som andra katter.. så klart.. 🙂 Men ja en myt verkar det vara med den lilla erfarenheten vi har. Ska göra fräsljud också, tack för tipset! Vad skönt att regnet dragit förbi, ha en bra dag på jobbet!

 4. Profilbild för Solan
  Solan

  Kattomanen i mig blir så glad när era ”mussar” är i bildcentrum. Toppen med utkikshyllor för de rara fyrbeningarna
  Hälsningar Solan! 😊

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roligt du gillar!

 5. Profilbild för Anita

  Älskar att se bilder på era fina katter. Du är duktig på att fånga dom i olika situationer. Katter tycker ju ofta om att ligga och spana från högre höjd så jag förstår att den nya utkiksplatsen är populär. Mina favoritbilder blev ändå de två nedersta, där de ligger tätt tillsammans och sover.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har ju glädjen av att ha dem omkring mig mest hela tiden, så har jag bara kameran i handen så.. 🙂 Igår använde de utsiktsplatserna till att sukta efter en ödla som satt i taket.

 6. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Så fina bilder på pälsklingarna! Speciellt gillar jag de söta bilderna där de ligger tätt tillsammans i stolen, så mysigt!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja de bilderna ville jag ha med, trots att de inte är så bra rent fototekniskt 🙂 Motivet är ju bedårande!

 7. Profilbild för Ann

  Åh vad söta de är när de sover tillsammans!
  Våra katten ligger aldrig så nu när de blivit vuxna, eller gamla (15 och 16 år) men de gjorde när de var yngre 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag tycker det också 🙂 Oj vad gamla era katter är, vilken lycka att få dela ett så långt liv med dem.

 8. Profilbild för Marianne

  Ååå mitt hjärta svämmar över när jag får dessa inlägg med kissarna. Och så många minnen med mina egna katter som ploppar upp i huvudet.

  Du är lyckligt lottad som blev utvald av Semlan att ta hand om hennes ungar <3

  Precis så där sov mina katter som var bröder, för övrigt var de olika och var på helt skilda håll.
  Tänk att de ska dricka på alla möjliga ställen, att vattnet verkar vara godast på alla ställen utan i vattenskålen, och de har bra balans, en av mina balanserade på kanten av hästarnas vattentunna, jag väntade att han skulle ramla i men det gjorde han aldrig.
  De tycker nog att det är varmt och skönt på det svarta, än så länge 🙂
  Ha en fin start på veckan
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju fantastiskt att jag kan få ditt minne om dina katter att vakna. Ja, känner mig väldigt utvald! Ja än så länge gillar de att vara i solen, åtminstone en stund. Tack detsamma, kram!

 9. Profilbild för Marianne

  ”Vattenskålen”

 10. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  De är så fina, både tillsammans och var för sig. Vilket underbart kattliv de har och ni ger dem så många valmöjligheter när det gäller sov- eller spaningsplatser. Platser att jaga och leka på också. Det är så roligt att få se många bilder och få veta lite om vad de har för sig. Lite synd tycker jag om råttan som sprang rakt in i ”lejonets gap”. Men jag blir även imponerad över att små katter klarar av att hantera råttor. Men det kanske inte var en jätteråtta. Tack för ett fint inlägg och lycka till med allt ni gör för att hålla andra katter borta.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag försöker att ge dem vad de behöver. Det är alltid synd om djuren som blir mat, och katter är ju rätt grymma med sin lek och jakt. Den var inte så stor, de få råttor jag set tär kanske 10-12 cm i kroppen. Tack & Kram

 11. Profilbild för Mamma C

  Så söta och fina bilder på era katter.
  Ixa hon går och dricker vatten i regntunnorna istället för i hennes vattenskålar som står i trädgården och på takterrassen.
  Så skönt att ni ser mindre av andra katter hos er igen.
  Kram Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju bra de dricker tänker jag, men jag kan verkligen förundras över deras val ibland. Ja, det är skönt. Kram

 12. Profilbild för Paula Merio

  Smälter som smör av alla fina foton, inte minst den sista där de ligger och trynar tillsammans. Så ligger mina kissar också, även nu i nya hemmet har jag sett på foton. Fast nu har de sällskap av ett helt gäng hundar i bingen också. Fiffigt med hyllorna på väggen, perfekt för nyfikna katter att spana på omgivningen ifrån!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag blir alltid så berörd när jag ser dem ligga så där tätt tillsammans. Glad att dina göra det också! Det var uppskattat med hyllorna, fyller ju även funktionen att komma närmare taket och ödlorna.. .)

 13. Profilbild för Channal

  Hej Anna! Smart lösning med chiplucka! En vattenpistol är bättre än vattenslang! Underbara kattbilder. Jag har alltid gillat katter men när min yngsta dotter var allergisk blev det hund. Jag gillar både hund och katt. Bilden med balansgången, närbilden bredvid och vila bland lila blommor är mina favoriter! Sen när de ligger och kramas är ju för gulligt! Ku med djur.

  KRAMAR Anna

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det hoppas vi blir bra, den levererades igår, nu ska vi programmera den och installera den. Tyvärr glömde vi köpa batterier, så det blir först när vi varit i affären igen. Då har vi samma favoriter .) Kram

 14. Profilbild för Susjos

  Vilka ljuvliga foton på era kissar, inte minst där de sover i hop, så härligt att de trivs hemma hos er, och så många platser de har att ligga och njuta på!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, visst är det mysigt att du verkligen gillar varandras sällskap.

 15. Profilbild för Lillan Kind

  Så himla fina dom är<3 När jag ser bilderna vill jag sååå gärna ha en katt (eller två) igen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Håller med till 100% 🙂 Förstår din längtan mer än väl.

 16. Profilbild för Kraka

  Dina katter är så fina. De verkar trivas bra där hos er.

  Har haft så mycket den senaste tiden och inte hunnit kommentera. Men läst varje dag har jag gjort.

  Önskar dig en fin torsdag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De trivs verkligen. Känn ingen press att kommentera, jag kommenterar inte heller överallt varje dag. Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
14°
Fair
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.