Katter i Alingsås & Portugal

Jag hade lite fler bilder på katterna i Alingsås så jag låter dem hänga med tillsammans med Assi & Sombri i ett inlägg idag.

Det är alltså katterna Sinus & Flora som äger min dotter och hennes partner Crille som är först ut. Sinus är den äldre gråvita och Flora är lika gammal (ung) som Assi och Sombri. När vi var i Alingsås så var katterna så klart i kamerans fokus en hel del.

Dessutom fick jag faktiskt även en bild på någon annans katt när vi promenerade i Alingsås. Jag tyckte den var så fin och matchande mot balkongräckena.

Det är ju så fint att få vara kring katter när vi inte är hemma. Men min allergi är ju så klart inte i toppform när jag befinner mig i ett hem där det bor ett par katter. Det gick dock förvånansvärt bra den här gången vilket jag är innerligt tacksam för. Med flitigt handtvättande, byte av kläder och inget kelande så gick det bra. Att vi dessutom bodde i en gästlägenhet hjälpte så klart till.

Och så lite bilder på våra egna pälsklingar också. Sombri gäspar och väntar på nåt byte bland byggmaterialet. Assi håller sig gärna på balkongen och jagar insekter där.

Jag har så många kattbilder, märks knappt att jag tagit 8 ur ”högen” till det här inlägget. Bland annat har jag kvar att visa bildbevisen på hur nära jag kommer dem nu, men fortfarande på deras villkor så klart.

Publicerat:

i:

,

32 svar till ”Katter i Alingsås & Portugal”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Ljuvliga=)
  Så bra att det funkade att ”bo” med katterna i Alingsås. Och den röda balanskonstnären bra fångat med kameran. Nu framme på jobbet den sista halv milen var som att köra i mjölk och snackar vi standardmjölk, snudd på grädde….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var en bra lösning för min allergi. En sån tät dimma – då behövdes nästa regnkläder tänker jag? 🙂

   1. Profilbild för LillaSyster

    Jag fick köra med torkarbladen på. Så hade man cyklat hade regnkläder varit toppen.

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jaha.. misstolkade valet av transportmedlet 🙂

 2. Profilbild för Znogge

  Så skönt att det funkade med katterna i Alingsås trots din allergi. Gästlägenhet var nog ett klokt val dock.
  Alla bilderna är så fina och katter gör sig på något vis väldigt bra på bild!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var skönt! Tack, visst är katter fantastiskt fotovänliga 🙂

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Först, vilket bra foto på dig i graderna och vilka fotomodeller du omger dig med. Kan tänka mig att det blir många klick!
  Skönt att det fungerade med katterna i Alingsås. Det var nog bra att övernatta i gästlägenheten!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   I graderna? Gissar du menar headern på startsidan som jag bytte häromdagen. Tack! Många klick blir det verkligen.

   1. Profilbild för bmlarsreseblogg
    bmlarsreseblogg

    Det var väl telefonen som levde sitt egna liv igen. Jag som har bestämt att kolla innan jag trycker på publicera….

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Lätt hänt, jag anade ju vad du menade 🙂

 4. Profilbild för Mamma C

  Så bra att det fungerade i Alingsås med katterna.
  Mycket fina bilder på alla katter.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja väldigt bra, tack!

 5. Profilbild för Hanneles bibliotek

  Vilken söt katt överst, i Sverige är ju katterna märkta.
  Fikar i Nantes i väntan på flyg hem.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hon är jättesöt Flora. Här är också lagkrav på märkning, men det är en ny lag så inte fullt genomförd än. Flyg vackert!

 6. Profilbild för Susjos

  Flora på första bilden är ju magisk söt! Sinus också såklart. Dina katter i Portugal njuter jag också av att se, så fina så!
  Behöver du ta antihistamin tabletter när du är i närheten av katterna?
  Ha en fin dag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Flora är sockersöt verkligen. Sinus har stil 🙂 I Sverige tog jag allergitabletter i förebyggande syfte. Här hemma är de ju inte inne, utan vi ”umgås” på balkongen med speciella kläder på mig. Efter det kattstunder tvättar jag händerna, byter kläder och badar i poolen.

 7. Profilbild för Marianne

  S¨å fina katterna är, jag är kär i din Assi 🙂
  Så tråkigt att vara allergisk mot djuren, men bra att du klarade av de där.
  Min syrra är också jätteallergisk, det är därför jag inte kan ha katt nu när vi bor så nära under sommaren.
  Önskar dej en fin torsdag,
  kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är kär i båda – de har verkligen så olika personligheter. Har börjat skriva ett inlägg om det, men blir nog inte publicerat riktigt än. Vill lära känna dem lite till. Förstår du avstår katt då. Kram

   1. Profilbild för Marianne

    Ok, jag är kär i alla katter, men extra kär i Assi 🙂

    1. Profilbild för Anna Forsberg

     Jag är kär i båda mina 🙂

 8. Profilbild för Ingrid

  Vilka ljuvliga fotomodeller du har!
  Ha en fin torsdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja verkligen 🙂 Detsamma!

 9. Profilbild för Emma Ek

  Fantastiska bilder på söta katter! Men så är jag kanske partisk eftersom jag älskar katter… 😉 Skönt att det fungerade med allergin också.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, katter är underbara på alla sätt! Ja det var skönt.

 10. Profilbild för Anita

  Älskar dina kattbilder … det har jag nog sagt förut. Du är duktig på att fånga deras uttryck. Den översta bilden på Flora är så fin, viken söt katt. Sinus är så fin när han vikt in tassarna. Den röda katten på räcket matchar ju perfekt balkongfärgerna. Och så bilderna på era egna katter Väldigt fint fångade. Nu väntar jag med spänning på bilderna som visar hur nära du kommer dom nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det kan du få säga hur ofta du vill 🙂 Tyckte det var svårt att fånga nåt kul med Sinus och Flora, då det var rätt så mörkt, så de var tvungna att vara stilla så jag kunde ha en längre slutartid för att ens få med dem på bilden.

 11. Profilbild för Kamilla Rytterlund

  Katter är så kloka och härliga djur, Mina föräldrar hade katter förr. Dessvärre blev jag allergisk mot dem efter att jag flyttade hemifrån. Så tråkigt för annars hade jag gärna haft en här hemma.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är de verkligen och framför allt så gillar jag att de liksom bestämmer hela tiden. Eftersom jag är allergisk också så är jag glad att jag kan ha dem på utsidan och inte behöva ha dem inne då det aldrig blir så kallt här att de inte kan bo ute året om.

 12. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Du har lyckats så bra med att fånga dem, både de i Alingås och hemma hos er. Jag vet ju att du har lyckats komma nära och lite försiktigt klappat och det måste ha känts som en stor vinst. Att få se bildbevis ska bli jättekul 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju lite lättare att fånga dem på bild här hemma, jag känner ju våra katter nu och vet ungefär vad de är på väg att göra så jag kan fånga dem in action. Det händer mycket här med närmandet 🙂

 13. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Så synd att du är så allergisk, det är ju för mysigt att kela med missar en stund. Men skönt att allt gick bra.

  Jag måste säga att dina/era katter är ju såna ljuvliga små pälsklingar. Sombri är så fin men jag tycker Assi är ännu lite finare i sina härliga gula ränder

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är trist med allergin, hade gärna haft gullegrisarna inne! Våra är verkligen två så olika personligheter, roligt ni fick vara med vid Assis första besök på altanen i dagsljus!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.