Alingsås Sjöstaden

Ärenden och en långpromenad i Alingsås

När vi var i Sverige (2:a veckan i september) var vi självklart även i Alingsås, då passade vi på att göra en del ärenden och dessutom ta en rejäl promenad med kameran i högsta hugg. Den här gången 35mm objektivet.

Det stora objektivet fick tryggt vila hemma hos Tess & Crille när vi på måndagsmorgonen knallade iväg från Ängabo mot de centralare delarna av Alingsås. Gångvägen går utmed sjön Gerdsken och det blev ett gäng fotostopp så klart.

Först var det ett besök hos optikern för Roger, han har en historia med olika problem med sina ögon och ville gärna höra deras utlåtande. Allt var bra! Under tiden han var där gick jag ner till leksaksbutiken och köpte en badanka till poolen (som tyvärr inte alls var av bra kvalitet så nu är det en kattleksak) och köpte underkläder på Lindex, sen tog jag en vaniljlatte på Espressohouse. Det senare något jag längtat efter.

Nästa anhalt var Bolltorps shoppingområde, på vägen dit passerade vi en muralmålning jag ville se. Sen ett besök på ÖB, där vi bunkrade med olika kryddor och en lunch på Alingsås Pizzeria för Roger hade längtat efter deras kebabtallrik, och han blev så nöjd så. Jag tog en glutenfri pizza som inte var nåt särskilt. Åt bara halva.

Vände tillbaka mot centrum där Roger slank in på Willys för att köpa ett par stockar snus. Sen gick vi till Kungsgatan igen där jag köpte en massa lösgodis på gamla Hemmakväll, heter ”Sött och salt” nu om jag minns rätt.

Innan vi ställde in siktet på Ängabo igen så gick vi in på Ica på Vimpeln och handlade middagsmat. En stunds vila på en bänk med utsikt över Gerdsken innan vi tog den sista biten tillbaka till radhuset där vi togs emot av deras två fina katter Sinus & Flora. Fler bilder på dessa (och våra) katter kommer imorgon.

När Tess & Crille kom hem från jobbet så serverade jag anammabiffar (också något jag längtat efter), coleslaw och ugnsrostad potatis.

Översta bilden är Sjöstaden, en ganska nybyggt lägenhetskomplex intill köpcentret Vimpeln.

Publicerat:

i:

24 svar till ”Ärenden och en långpromenad i Alingsås”

 1. Profilbild för LillaSyster

  Tråkigt med badankan. Hoppas att du hittar en ny, de säljer massor av olika utformningar på ankor i simhallen, jag ska titta nästa gång vad det är för märke-tror att de är av bra kvalitet. Skönt att ögonen var bra.
  Ha en bra onsdag! Snart dags att gå till jobbet, bara en kopp kaffe till =)

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Badankorna får slagsida, båda två som vi haft. Och då är det ju inte roligt att ha dem i poolen. Kaffe på morgonen är gott!

 2. Profilbild för Tony

  Alingsås är en trevlig stad.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är det verkligen!

 3. Profilbild för Znogge

  Tack för en trevlig promenad i Alingsås som jag aldrig besökt.
  Lite snopet med badankan men katterna har säkert glädje av den. Hoppas du hittar en ny av bättre kvalitet.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är himla trist att de får slagsida i poolen. De behöver ha lite tyngd i botten och inte ta in vatten, så det är bara att leta vidare.

 4. Profilbild för Mamma C

  Tack för man fick följa med på promenaden i Alingsås.
  Det blir alltid lite saker man vill ha med sig hem som man inte hittar där man bor nu. eller som man saknar och längtar efter.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jamen så är det ju, samma sak när vi återvänder från en resa. Här hemma finns saker vi saknat när vi varit borta och då kastar vi oss över det när vi kommer hem.

 5. Profilbild för Marianne

  Skönt att allt var som det skulle med R´s ögon. Du får lära dej att göra vaniljlatte 🙂
  Fina foton som vanligt, jag bara älskar den med den röda båten!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det var skönt! Det kanske jag ska göra, skaffa mig en mjölkskummare också 🙂 Men fint att längta också. Tack, kram!

 6. Profilbild för Ingrid

  Alingsås är en stad som jag aldrig besökt. Så bra att det var ok med Rogers ögon.
  Fina kissar ni har där vid radhuset!
  Ha en fin onsdag!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Alingsås är värt ett besök, en fin gammal trästad. Ja det var skönt och de är fina kissemissarna.

 7. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Alingsås är en så mysig stad med sina caféer och annat, ändå är vi nästan aldrig där. Skönt att ögonen var ok, inte skoj när sådant börjar krångla.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ni har ändå nära till Alingsås och smidigt med tåget. Men en kan ju inte hinna med allt 🙂 Ja det var skönt!

 8. Profilbild för Paula Merio

  Oj så mycket detaljer det fanns på den muralmålningen, den kan man titta på länge och hitta nytt. Kul att läsa vad ni saknar nere i Portugal som ni väljer att ladda upp med här i Sverige. Godiset är säkert något man saknar för det skiljer sig åt i olika länder, minns när jag ännu åt godis att jag älskade att shoppa på Finlandsfärjan där jag hittade mina gamla favoritgodis. Sen slutade jag med godis 1997 så det var ett tag sen…
  Fantastiskt foto på vattenflödet…sånt kan man inte åstadkomma med en kompaktkamera. Du är jätteduktig fotograf

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Äter inte godiset här nere alls, så det blir inte så ofta som jag njuter av godis heller, för choklad räknas väl inte dit 😀 hahahha. Tack snälla, vad glad jag blir att du gillar mina bilder. Och visst är muralmålningen häftig!

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Ni hann med många ärenden och fyllde på med en hel del svenska varor och godsaker 😀 Klart ni har längtat efter vissa grejer som bara finns här i Sverige och då är det ju perfekt att komma hit och bunkra upp med det ni kan och uppleva de smaker ni har saknat. Fina katter och du vet att jag ser fram emot många kattbilder 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ju bra att få gjort lite ärenden och även bunkra med lite extra godsaker. Och när vi är i SVerige så har vi saknat vissa saker som vi bara har här hemma i Portugal. Så det är väl så som det ska vara 🙂 Då hoppas jag du blir lite extra glad för morgondagens inlägg. Men har såååå många bilder som jag inte publicerat, så det kommer flera inlägg så klart.

 10. Profilbild för Lena i Wales och lite överallt

  Alingsås, min stad i mitt hjärta!
  Ha det bra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   En finfin stad! Detsamma!

 11. Profilbild för Susjos

  Vilka söta katter! Anammabiffar låter spännande, vad är det?
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Anamma är en färs av soja som finns att köpa i frysdisken. jättegott, även icke vegetarianer brukar uppskatta biffar av deras formbara färs. Detsamma!

 12. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Alingsås är en riktigt lite pärla att besöka. Vi stannar gärna där om vi tex Sollebrunn.
  Gôtt att kunna handla på er lite varor att ta med tillbaka till er paradis.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag håller med, en pärla! Ja det var gött att ha med oss lite godsaker hem!

Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.