kinesen ourique

Kineserna i Ourique

I Spanien och Portugal så finns det s. k. kina-butiker överallt. Men att vi hade en, eller faktiskt två, i Ourique var en glad överraskning!

Vi har bott här sen februari förra året och först nu har vi insett att vi har en Kinabutik bakom Aldi och även en på huvudgatan.

Den vid Aldi är en stor butik! Men det är bara en liten dörr in i butiken och inga skyltfönster, så om en inte vet att den är där så är det svårt att föreställa sig. Särskilt om en är van vid kinabutikerna i Algarve och Spanien, där hälften av prylarna står utanför butiken.

Den andra butiken på huvudgatan har vi inte heller sett, inga prylar står utanför den affären heller. Däremot syns kläder i skyltfönstret så jag har helt enkelt utgått från att det är en klädbutik. Men när jag fick en vägbeskrivning nyligen så var det ”mittemot kinesen”.. Jag tänkte då att ska jag verkligen gå bort till Aldi? Men nej, jag fick en enkel lite karta och insåg att klädaffären visst är en kinesaffär också.

Att vi shoppar väldigt lite har du som följer med här redan koll på. Men vi behöver ju prylar av alla möjliga slag vi också emellanåt. En del saker, som vi under tiden vi bott här, har köpt via Amazon hittade vi i Kinabutiken vid Aldi när vi besökte den för första gången nyligen. Nu är det mycket krafs och skräp som säljs i de där butikerna, men det finns en hel del bra saker också.

Allt möjligt finns hos kinesen vid Aldi

T.ex. så köpte jag en springform, så jag kan göra fina bitar av nästa cheesecake istället för att ”gräva” ur en ugnsfast form och lättare kunna få ut bitarna i matpajer jag gör. Dessutom köpte jag ett par nystan med återvunnet bomullsgarn så det kan bli lite fler dubbelvirkade grytlappar. En flaska för olivolja och ett par cykelbyxor följde med hem också.

Det finns typ ”allt” i en Kinesbutik, så nästa gång vi behöver något åker vi till nån av kineserna i Ourique först. Vill självfallet gynna företagen i vår egen kommun i första hand.

Publicerat:

i:

14 svar till ”Kineserna i Ourique”

 1. Profilbild för Kraka

  Ibland kan det vara roligt att gå runt och titta i den sortens affärer. Men på det stora hela är det inget för mig.
  Ha en trevlig fredag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Framför allt är det bra att det finns affärer som har det som en kan behöva, här är de lustigt nog de mest välsorterade butikerna.

 2. Profilbild för Äventyret framtiden

  Vi handlar ungefär på samma sätt. Senast i tisdags var vi till en kinabutik lite högre upp i stan. Där köpte vi muggar med handtag som vi kan använda till te, till soppa, till desserter osv. Jag slog sönder en och så gav vi oss iväg för att komplettera. Vi hittade två likadana bakom en massa julpyntade muggar. Kinabutikerna är helt ok för vår del, mycket är bara skräp men det finns bra saker också.

  Sexta-feira feliz! 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja mängder av skräp men det finn oxå mycket bra. Det som säljs i många andra butiker är ju också från Kina så det behöver inte vara fel på prylarna för det. Men som sagt, en behöver vara lite selektiv när en handlar 🙂

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Jag blev verkligen fascinerad av kinesbutikerna när vi var i Anguillas två vintrar. Den ena gånger saknade vi några saker i vår hyrda lägenhet och när vi klev in i butiken undrade vi om det var något som inte fanns där, mycket skräp, men t ex en brödkniv var så bra så den används här hemma än idag…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är fascinerande hur mkt grejer det finns där! Vissa grejer är verkligen bra, andra mindre bra. Vilken bra kniv!

 4. Profilbild för Ditte

  Kul att det fanns ett par nära där ni bor och att du fick tag på det du tänkt dig.
  Och de har verkligen mycket av det mesta. En del krafts och kvalitéerna är diskutabla så det blir ibland en del ”slit och släng”.
  Vi har handlat en hel del till det spanska hemmet här vad gällt kökssaker, batterier, ramar,plastlådor och en hel del till. Behöver en något så är det en god idé att titta här.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Exakt en första titt där är bra. Sen gäller det att vara selektiv så klart, men det gäller ju överallt. Glad det finns såna butiker här också.

 5. Profilbild för LillaSyster

  Sitter här och känner igen mig….butiken ser exakt ut som den jag brukar besöka i Puerto Rico GranCanaria. Har man glömt något så finns det att köpa i kinabutiken. Eller som när hotellet plockat bort torkställningen på balkongen….ja då var det bara att gå till kinabutiken och köpa en liten för inga pengar alls. Visst finns det mycket krafs också, men också mycket bra saker till ett bra pris. Ha en bra helg!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja en blandning av bra och dålig kvalitet är det absolut, men utbudet slår de flesta affärer. Väldigt glad vi har dessa butiker, även om jag önskar jag upptäckt det ett år tidigare 🙂

 6. Profilbild för BP

  Visst ska man gynna näringslivet i ens närhet. När Ama och Anders bodde i Torrevieja berättade de ofta om sina kap hos ”kinesen”. Jag brukar alltid säga ”man får vad man betalar för”. Å är man medveten om det så kan det absolut löna sig att ”shoppa loss” hos en kines. Det är ju ungefär samma sak med H&M och Rusta…

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja ibland fyller det en funktion att handla billigt. Men för mig handlar det mestadels om utbudet, för där finns saker som andra butiker i Portugal inte har.

 7. Profilbild för Carita

  Ja, det finns säkert en massa kraft och skräp och onödigt där men även nyttiga saker.
  I dag kanske allt fler också tänker att allt inte ska vara billigt slit-och-släng, just från Kina. Vet inte.
  Men världsläget har fått mig att reflektera över att vissa saker, speciellt närodlad mat osv – måste få kosta så mycket att producenterna får lön. Kläder beställer jag aldrig mer från Kina. Har gått på SÅ många nitar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi köper oftast saker med hög kvalitet, särskilt när det gäller kapitalvaror. Ja mat får kosta om en vill ha det näraifrån, bra du reflekterar.

Väderprognos

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
07:0018:28 WET
MånTisOnsTorFre
16°C / 4°C
16°C / 2°C
17°C / 8°C
14°C / 7°C
14°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.