Knäckebröd

Knäckebröd

En rawfood variant av knäckebröd som smakar så himla gott och som dessutom är mumma för kroppen. Kan inte bli bättre! Inspirerad av Karin Haglunds bok. Fröerna som är i receptet kan du så klart byta ut mot andra om du vill eller variera mängderna.

Blir två plåtar

Ingredienser

  • 3 dl linfrön, gärna en blandning av gula och bruna
  • 2 1/2 dl sesamfrön
  • 2 1/2 dl pumpafrön
  • 2 dl solrosfrön
  • 1 liter vatten
  • havssalt
  • paprikakrydda
  • lökpulver

Gör så här

Blanda alla frön i en stor skål, häll på vattnet och låt det stå i ca 8 timmar och dra till sig. När det göttat sig färdigt är det en sörja av frön. Blanda då i kryddorna, saltet däremot kan du vänta med.

Bred ut smeten jämt på bakplåtspapper på två plåtar. Strö sedan över havssaltet – så mycket som du önskar.

Torka i ugn, gärna torkugn om du har, men annars i vanlig ugn på förslagsvis varmluftsläget. Ställ in båda plåtarna och lämna luckan öppen ett par centimeter. 42 grader ska det max vara inne i ugnen och i och med att luckan är öppen kan du ställa ugnen på 45 grader.

Jag ställer in plåten på kvällen och låter den vara där hela natten. Min ugn stänger av sig nån gång mitt i natten och när jag kommer ner på morgonen så sätter jag igång den igen och då vänder jag oxå på knäcket. Drar bort bakplåtspappret och låter plåtarna stå inne tills knäcket är riktigt sprött.

Det tar ca ett dygn att göra.

 

 

Publicerat:

i:

Translate »