Kry – läkaren hjälpte mig via appen

Kry – läkaren hjälpte mig via appen

Så roligt att prova nya digitala tjänster och jag har nu provat appen Kry, digital läkarkontakt!

KRY tillhandahåller en tjänst som kan nyttjas av vårdgivare runt om i Sverige. Läkarna som arbetar via KRY är alltid kopplade till en godkänd vårdgivare och omfattas därmed av samma lagar och regler kring vård som alla vårdgivare i Sverige.

Har varit sjuk i över 10 dagar och tröttnat så klart! Eftersom jag är astmatiker blir det lätt att förkylning sätter sig på lungor och luftrör i slutfasen.

Luftrörskatarr behandlas med kortison

Jag är dålig på att gå till läkaren, väntar alltid in i det längsta, vilket retar min käre och omtänksamme man. Så i förrgår när jag bara hostade, inte kunde andas enkelt och samtidigt inte kunde prata utan att hosta så insåg jag att det nog var dags för att utöka kortisonen med tabletter.

Bekväm som jag är gick jag in på nätet för att boka tid på Vårdcentralen, när jag kom på Kry! Appen där man faktiskt bokar tid med läkare och även har läkarbesöket via appen! Funkar så klart inte för benbrott och andra åkommor där läkaren behöver undersöka och åtgärda rent fysiskt.

Men, för en person som haft astma i 40 år och som finns i läkarjournaler lite här och där så var det inga problem. Han hörde och såg på mig att jag inte mådde bra och kunde utifrån mina svar, min historia sätta en diagnos.

Hur funkar appen Kry?

 1. Ladda hem appen och logga in med Bank-ID.
 2. Svara på frågor om symptom.
 3. Boka tid eller ställ dig i kö i drop-in. (Jag valde drop-in och fick vänta ca 20 minuter.)
 4. Betala med kort eller Klarna, läkarbesök kostar 250,-
 5. Träffa läkaren via video direkt i appen under 15 min
 6. Ev recept loggas direkt av läkaren digitalt till Apoteket.

Läs mer utförligt på Kry egna webbplats

Vårdcentralerna behöver konkurrens

En timme efter att jag laddat hem appen hade jag mina kortisontabletter i handen (bor nära ett Apotek) och kunde starta min behandling direkt! Apotekaren som fixade med mina mediciner hade inte hört detaljerna kring appen så jag berättade för henne och hon sa ”Vad bra! För vårdcentralerna behöver konkurrens!”

Perfekt att använda när man är på resa med!

Har du provat Kry?

Publicerat:

i:

8 svar till “Kry – läkaren hjälpte mig via appen”

 1. Har inte testat den appen än. Men en viktig sak till – den är gratis om det är barn som är sjuka!

  • Bra input! Ja, så är det. Har inga små barn själv så det var inte mitt fokus så jättebra att du säger det!

 2. Nej, jag har inte provat, visste inte att den fanns, faktiskt! Men vad bra! Speciellt när man har återkommande, samma, problem. Intressant!

  • Roligt att kunna ge dig mina erfarenheter o hoppas du slipper använda den och istället får vara frisk 🙂

 3. Har också testat KRY och då gällde det ett av de ensamkommande barn jag är God Man åt – funkade finfint! Mailade dem och berättade hur det låg till och fick då direktiv för hur jag skulle kunna logga in trots att mitt gode barn inte ”ligger som ett av mina barn” i systemet. Suveränt!

  • Vad roligt att det fungerar även som God man! Grymt! Tack för att du delar med dig!

Translate »