anna-forsberg

Gav en okänd man glädje som varade i minst två dagar

Att ge är så fantastiskt! Nu kanske jag inte ger varje dag. Men så ofta jag kan och får möjlighet. Och jag ger olika.

Jag vill med detta inlägg beskriva att man kan ge så mycket till andra på olika sätt! Jag säger som en fin vän ofta säger:

det är underbart med julafton varje dag

Ger andra nya affärsmöjligheter

Att ge andra företagare nya kunder eller affärsmöjligheter är för mig en självklarhet. Så fort jag får chansen rekommenderar jag mina kontakter. Jag är aktiv i nätverk som har fokus på affärer för att dels få egna nya uppdrag men också för att hitta fler möjligheter att ge!

Delar med mig av min kunskap

Jag har under många år delat med mig av min kunskap om ex. WordPress via sociala medier. Twitter har nog varit den största kanalen för just det. Men självklart även bloggdelen på vimlewebb.se samt gamla bloggen Webbtanten som nu är inbakad i den här bloggen.

Ler när jag möter någons ögon

Att möta främmande människor på gatan händer ju ideligen, särskilt om man som jag bor i en stad. Det går ju inte att gå leendes hela tiden. Men om jag möter någons blick då ler jag! Jag känner hur mycket gladare jag blir och jag blir själv glad när jag möts av leenden. Inget att förlora här! Att ge leenden gör andra glada!

Skänker pengar till välgörenhet

I företagandet får man väldigt mycket samtal om att man ska vara med och sponsra alla möjliga viktiga organisationer. Jag har betalat in pengar åt flera olika håll. Mest har nog getts till Panzisjukhuset i Kongo. Privat sätter jag in pengar lite här och där när andan faller på samt att jag har en stående insättning varje månad till Unicef. Kivra har jag också skänkt pengar till och jag lånar kontinuerligt ut pengar via Kivra till olika entreprenörer i världen. Mestadels kvinnor.

Arbetar ideellt eller pro-bono

Via mitt företag gör jag jobb utan ersättning emellanåt. Det beror på sak och tidsutrymme. Det senaste projektet var att hjälpa Rutasoka få igång sin webbplats & e-butik efter att ha hamnat i kläm med två tidigare byråer. Jag bidrar med min tid och intresse i föreningslivet när jag är engagerad i en förening.

Valli utanför ICA

Ja, jag ger även till tiggare. Ibland. När jag har lust. Senast var det på påskafton när jag fortfarande kände mig krasslig av den här evigt långa förkylningen. När jag närmar mig ingången möts jag av ett HEJ! och den sittande mannen tittar på mig med ett leende. Vi har aldrig möts förr, men han ger mig det där glada leendet som gör mig piggare. Jag säger så klart Hej tillbaka och går in och handlar.

När jag kommer till kassan och ska betala höjer jag upp summan till närmsta hundralapp på mitt kort och får då 75,- i kontanter. Dessa pengar ger jag till Valli, som blir jätteglad. Han ställer sig upp och kramar om mig. Han kan ytterst få svenska och engelska ord. Men vi pratar på. Kroppsspråk har vi ju båda två! Han är från Rumänien och heter Valli. Han är målare och har tre vuxna barn. Han bor i en husvagn i Hjälmared. I augusti ska han åka hem och laga taket på sitt hus.

Dagen efter behövde jag handla lite till… Valli var där och visade sin tacksamhet än en gång för gåvan dagen innan. Han formade sina händer till ett hjärta och sa att jag hade ett stort hjärta. Och så fick jag en kram. Och leenden.

Återbäring

Att ge till andra ger alltid något tillbaka. Även om det inte är syftet med gåvan så blir det så. Låt det bli ett incitament till att fortsätta att ge. Så mycket vi vill, orkar och kan. Vad du vill ge är upp till dig. Det är bäst när det är genuint.

Bilden (där jag är motivet) visar den enorma glädjen jag kände när jag samlat mina mina nära och bjöd på 50-års kalas i London.

Publicerat:

i:

8 svar till ”Gav en okänd man glädje som varade i minst två dagar”

 1. Profilbild för Gunnar F Novik

  Fint skrivet Anna. Och klokt. Att dela av sig själv kan en göra på många vis, ytterst få av dem är ”fel”.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja vi kan alla ge. Något. 🙂

 2. Profilbild för Karin

  Tack för inspirationen!
  Att ge utan tanke på lön – och bli belönad med glädje – det är stort!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vassego 🙂 Ja det är det mest genuina sättet att ge.

 3. Profilbild för Annica

  En god sak 🙂
  Om fler var lika godhjärtade skulle världen se helt annorlunda ut.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jo men jag tror vi behöver påminnas. Man glömmer bort det lilla i allt det stora.

 4. Profilbild för Lisa

  Ett leende kostar så lite, men ger massor. Jag blir glad av leenden. 🙂 Jag jobbar i butik, och att få ge och mötas av ett leende, är sannerligen hälsofrämjande.
  Ha en trevlig dag är en bra fras. Man får med sig en positiv känsla inför mötet med nästa människa

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Åh då träffar du ju mängder av människor. Gissar du möter mycket annat än leenden oxå men hoppas du bara tar med dig leendena hem. Ha en bra och skön lördag!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
27°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.