fast-furios-8

Långa filmserier ger mig inga höga förväntningar

Att sjunka ner i en skön fåtölj i biosalongen med en kartong full av popcorn är nåt särskilt!

Både jag och Roger älskar film, och vi ser gärna film hemma i våra biofåtöljer men också väldigt gärna på bio. Med Saga bio i samma kvarter är det ju nästan som ett extra vardagsrum när vi knallar dit och sjunker ner på bakersta raden.

Men vi tycker inte lika – vi är faktiskt väldigt olika när det kommer till vad vi anser är en bra film. Så ibland ser jag en film som jag kanske inte egentligen tror är särskild bra, men som jag i alla fall kan se. Jag klarar inte av filmer med varulvar, aliens, zoombies eller andra onaturliga varelser. Inte heller kan jag se rysare eller skräckfilmer. Tecknat och animerat går också bort, när jag väljer.

Realistiskt och möjligt att relatera

Som du säkert förstår är det viktigt för mig att på något sätt kunna relatera till något i filmen. Ju mer berörd jag blir desto bättre är filmen, i mina ögon. Ibland kan en science fiction film vara fantastisk även om den inte är lätt att relatera till när det gäller miljöer t.ex. Men en relation i filmen kan vara väldigt stark och beröra mig tillräckligt för att filmen ska vara bra.

Jag älskar när filmer kan få fram vad som händer utan att det ska visas med långa filmsekvenser. T.ex. så behöver inte ett slagsmål pågå tills man ser blodet flyga runt huvudet. Man behöver inte i detalj visa hur slagsmålet går till. Filmer som lämnar lite åt min fantasi ger mig större behållning. Men de får gärna sluta med ett lyckligt slut så jag inte behöver fundera på hur det gick sen!

Om jag generaliserar lite så är det nästan alltid relationerna som gör filmen.

Filmserier med 2, 5 eller 8 delar

När en film bara fortsätter att vidareproduceras i nya filmer blir de som regel bara sämre och sämre. Rocky 5 var inte särskilt bra, eller hur? Die Hard blir bara mer och mer våldsam i varje film som kommer ut. Dirty Dancing 2 och Grease 2 är ju rena skämten. Hade de gjort en Body Guard 2 hade jag varit glad för där vet man ju inte hur det slutade! Men oftast räcker det med en film.

Så när det nu var dags att se filmen Fast &Furious 8 var inte förväntningarna höga alls. Jag valde att se den för att vi sett alla andra, för att vi gillar bilar och för att … ja, Roger ville se den. Men också för att man ”lärt känna” personerna i filmen och därmed är nyfiken på vad som händer i relationerna. Och i den här trailern får man ju en glimt av att det är lite twistat med relationerna i den här filmen.

Hur bra/dålig var Fast and furious 8?

Den var faktiskt precis som jag väntade mig. Väldigt mycket aktion med racing, massor av kvaddade bilar och alldeles för långa scener av slagsmål. Men mitt i allt finns det humor, kvicka repliker och relationer. Det är synd att säga att det är en bra film. Men har man sett de andra kan man gott se 8:an också. För den är inte lika dålig som Dirty Dancing 2 var i alla fall 🙂

Att jag gillar Vin Diesel och Dwayne Johnson kan ju vara ytterligare en orsak till att jag ser den här filmserien också. För kommer det en nr 9 lär jag se den med.

https://youtu.be/2DMpqplvADQ

 

 

 

Publicerat:

i:

4 svar till ”Långa filmserier ger mig inga höga förväntningar”

 1. Profilbild för Annica

  Hm, jag älskar Harry Potter och twilight. Men det är kanske för att jag växte upp med dem, åldrades med dem på ett sätt? Kände igen mig i en del och sådant med. 🙂

  Men en bokserie på 12 böcker som är riktigt grym är Left Behind. Finns även en eller om det är två filmer ute av den serien. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag hade högläsning ur HP för mina barn när de böckerna kom. Annars hade jag aldrig läst dem 🙂 Har sett några av filmerna och gillar man den typen av film så har jag förstått att de är makalöst bra.

 2. Profilbild för Lisa

  Hej!
  Jag är lite tvärtom. Gillar vampyrer och varulvar, fast inte zombies. Ser så sällan på film numera, men lite blir det. Gärna ett relationsdrama. Sådana som får maken att sucka. De tråkigaste måste nog vara gamla Bondfilmer. Hu!

  Ha en fin dag.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Älskar att vi alla är och tycker olika! Ja gamla Bondfilmer är inte roliga, det håller jag helt klart med om! Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
24°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 15°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.