airbnb-anna-alingsas-1

Airbnb ger oss minnesvärda möten med oväntade samtal

Med Airbnb öppnar vi upp vårt hem för helt främmande människor och får minnesvärda möten!

Inlägget innehåller annonslänkar/affiliatelänkar, de är markerade med *.

Det är kanske inte för alla. Men vi tycker det är riktigt spännande och givande! Därför skulle jag vilja berätta lite om några av de gäster vi haft sedan vi flyttade till Alingsås för drygt två år sedan.

Vår strategi med Airbnb

När vi började med Airbnb bodde vi i Vimle. Vi hade inte så många gäster där ute i ingenstans men när vi flyttat till Alingsås så har vi hyrt ut vårt gästrum till en rad olika människor.

Vi väljer själva NÄR vi vill hyra ut. Markerar i kalendern på Airbnb när vi inte vill ha gäster. Men det händer också att vi säger nej när vi får en bokningsförfrågan. Det är vårt hem och det viktigaste är att vi är bekväma med både tillfälle och gäster.

airbnb-anna-alingsas

airbnb-anna-alingsas

Några av våra gäster

Ljusdesigner från Colombia

Den absolut första gästen i Alingsås. Hon var i stan för att som ljusdesigner vara med och bygga upp en av installationerna på 2015 års version av Lights in Alingsås. Den sista natten skulle hennes man även komma till stan, men han fick inte plats där hon bodde, så de valde att bo hos oss. De var knappt här, men vi fick colombianskt kaffe och en trevlig pratstund.

Väninna från Australien

Vår gäst bor i Danmark, men är från Australien. Hon var här och besökte en vän. Vi hade flera trevliga samtal och Roger som varit i Australien tyckte så klart det var extra roligt med en australienare. Jag som varit ganska anti Australien blev faktiskt lite sugen att åka dit efter vår gästs berättelser.

Återkommande affärsman från Karlstad

En värmlänning som reser till Alingsås titt som tätt i affärer. Han har flera olika ställen att bo på och ibland bor han hos oss. Vi har ätit middag tillsammans, pratat i många timmar om allt och inget. Han är väldigt inkluderande och vi lär känna varandra lite mer för varje gång som han bor här.

Semestrande amerikan

Den här gästen var turist och hade spenderat tid i Norge och skulle vidare till Danmark efter ett par nätter i Alingsås. Hon jobbade en del på rummet (som översättare och textredigerare) och vi sågs inte så mycket, men vi hann prata 0m Trump och om hur livet ser ut när man bor på en internatskola bl.a.

Arbetare från Belgien

Han ville bo hos oss i 8 nätter, men vi accepterade bara 5. Han var överlycklig för de nätter han fick för hans kollega hade lagt beslag på sängen i det hus de hyrde under tiden de utförde arbete här i stan. Vi fick mycket tid tillsammans och pratade bl a om drömmar om framtiden. Vi tog med honom ut att käka indiskt en kväll med goda vänner. Och vi köpte en semla till honom, han älskade bullar!

Förälder till barn i Potatiscupen

Skönt att slippa gymnastiksal och luftmadrass tyckte vår gäst som bodde hos oss i helgen, under Potatiscupen, en handbollscup i Alingsås. Vi pratade en hel del och utbytte tankar om vart man ska ta vägen när man blir pensionär (eller innan). Jag bjöd honom på smoothie och fröknäcke sista morgonen. Frukost ingår ju inte när man bor i vårt gästrum (brukar inte ingå måltider i airbnb-bokningar) men vi bjuder gärna på både frukost och middag när tillfälle ges.

airbnb-anna-alingsas

Vill du också prova på Airbnb?

Alla våra gäster har tillfört glädje och minnesvärda samtal. Vi hade aldrig träffat dessa människor utan Airbnb. Vi känner oss trygga i och med Airbnbs validering- och rekommendationssystem. Pengar behöver inte alls hanteras utan in- & utbetalning sker via Airbnb.

Du betalar några kronor i avgift när du hyr ut, det dras av på hyresintäkten. Att ha en annons på airbnb.com är helt kostnadsfritt. Sätt priset så du känner du får den ersättning du vill ha. Dessutom styr priset hur ofta du får förfrågan. Efterfrågan har ökat den sista tiden, i alla fall för vårt rum.

* Om du vill prova att registrera ett boende för uthyrning använd gärna nedan länk, då tjänar jag en liten slant när du haft din första gäst, för att jag rekommenderat dig att prova.

≫ Bli värd du också!*

≫ Vår annons på Airbnb

≫ Artikel 2016 i VLT om mig och vårt Airbnb värdskap

≫ Tidigare beskrivande inlägg om Airbnb här på Annas

Foto: fotograf från TT 

Publicerat:

i:

12 svar till ”Airbnb ger oss minnesvärda möten med oväntade samtal”

 1. Profilbild för Madelen

  Spännande att hyra ut! Känns så ”osvenskt” på något sätt. Just mötet med främmande människor känns som något de flesta undviker, speciellt i våra egna hem! Heja er och heja nytänk! De behövs mer öppna sinnen o dörrar idag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja, att öppna upp sitt hem verkar för en del verkligen vara inkräktande på integriteten. Hoppas mitt inlägg kan göra att EN TILL vågar/vill, då har jag inspirerat tillräckligt.

 2. Profilbild för Dorotea Pettersson, tidscoach

  Jag är nog lite för hemmakär för att detta ska fungera men jag tycker att det är ett fantastiskt bra sätt. Man får möjlighet att känna på den riktiga atmosfären på det ställe man är när man inte bor på hotell mitt i smeten av allt. Intressant att läsa om.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, roligt att du tyckte det var intressant. Och ja vi är alla olika 🙂

 3. Profilbild för Stella Scott
  Stella Scott

  Så kul att du också är Airbnbvärd Anna. Jag har hållit på i ganska precis ett år nu och rekommenderar det varmt. Många trevliga människor har gästat mig och jag tycker att jag har full kontroll på vem som ska komma. En del känns faktiskt som kontakter för livet. Nästa gång jag åker till Wien vet jag vem jag ska informera. Jag tror hon skulle känna sig förolämpad om jag inte hörde av mig. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att du också är värd och att du gillar det!

 4. Profilbild för Emma

  Wow! Har aldrig hört talas om detta. Lät som en rolig grej och ett intressant sätt att träffa nya människor. Badrum förstår jag att gästerna måste få använda men får de också tillgång till kök?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur! Man bestämmer sina egna regler. Vi låter gästerna använda hela lägenheten, utom vårt sovrum.

 5. […] och då passa på att utmana smaklökarna med starka glassmaker? Behöver du boende har vi ett gästrum att hyra via Airbnb […]

 6. […] är en intensiv dag med att städa och piffa upp lägenheten för att vi får en airbnb-gäst ikväll och dessutom tog jag en ledig dag igår så det var en lång to-do på jobbfronten som jag […]

 7. […] vilja driva ett pensionat/hotell, kärleken för värdskapet har suttit i hela mitt liv. Därför vi har hyrt ut våra hem via AirBnb i flera […]

 8. […] och då passa på att utmana smaklökarna med starka glassmaker? Behöver du boende har vi ett gästrum att hyra via Airbnb […]

Vädret

Ourique, PT
Växlande molnighet
06:1920:39 WEST
MånTisOnsTorFre
21°C / 10°C
22°C / 10°C
23°C / 8°C
25°C / 9°C
27°C / 10°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.