mitt-beroende-av-karlek

Vad är mitt största beroende?

Som barn älskade jag att fylla i ”Mina vänner” böcker. Det var frågor om bästa film, längsta puss och älsklingsfärg till exempel. Nu för tiden använder jag blogglistor istället!

Det är roligt och det kräver eftertanke, det blir en riktigt skön sväng i tankarna när man ska svara på frågor tycker jag. Den här gången inspirerades jag av Ellen Lindberg.

Hur har din dag varit?

Den har precis börjat, men igår var det en intensiv dag med att städa och piffa upp lägenheten för att vi har en airbnb-gäst inatt och dessutom tog jag en ledig dag i förrgår så det var en lång to-do på jobbfronten som jag betade av igår. Men på kvällen hade jag en god middag och härligt häng tillsammans med det bästa sällskapet!

Vad skulle du ha hetat om du inte fått det namn du har nu?

Har faktiskt ingen aning om det var något annat namn än Anna som fanns på tapeten.

Vilket är ditt största beroende?

Kärlek! Är i stort behov av värme, generositet och omtanke, både att få och ge. Och choklad, ost och rödvin. Fast jag anser mig inte beroende eftersom jag kan låta bli. Jag måste inte ha det. Däremot förnekar jag inte att jag tycker det är riktigt gott och självklart faller jag för frestelser, ibland onödigt ofta kanske. Däremot behöver jag få och ge kärlek så det är helt klart mitt största beroende!

Vad gör du när ingen annan ser?

Biter på naglarna och petar näsan.

Finns det något helt vanligt en gör som du tycker är ovanligt roligt?

Noppa. Så det är tur att skäggstråna blir fler ju äldre jag blir!

Om du skulle bli psykiskt sjuk, vilken sorts sjukdom skulle du drabbas av?

Jag har ett väldigt starkt psyke så det är svårt att svara på. Men kanske depression. Sorger tar tag i mig. Vissa hårdare än andra. Biter sig fast. Men livsglädjen trängs aldrig undan helt.

Vad beställer du på krogen?

God mat, gärna fisk, men annars vegetariskt. Och rödvin. Inte husets, utan betalar hellre mer för att smaka på rekommendation från sommelier eller ett som jag vet är riktigt gott.

Vilken är din största skräck?

Det som skrämmer mig mest är andras rädslor för olikheter och det främmande. Det som händer i världen just nu. Att människor inte kan vara snälla. Att det finns så otroligt mycket respektlöshet. Spindlar inomhus är jag inte förtjust i heller.

Hur gör man för att ragga på dig?

Too late!

Vad har du funderat över på sistone?

Hur en viss person tänker. Vad jag kan göra för att förstå. Vad jag kan göra för att ändra på en situation jag befinner mig i. Påverkar mig varje dag.

När skäms du?

Aldrig längre över den jag är eller hur jag ser ut! Det har jag slutat med. Däremot när jag sagt något dumt som sårar någon annan. Pratar för fort ibland, då har inte tankarna hängt med. Det är skämmigt!

Vem är den mest kända människa du talat med?

Jag har fått en puss på kinden av Bert-Åke Varg. Och för hundra år sen åt jag lunch med Thomas och Andreas Ravelli. Fredrick Federley har jag pratat med om alla möjliga saker.

Vilket uttryck använder du lite för ofta?

Jag har använt ordet ”måste” för mycket, så det arbetar jag med att inte säga. För ingen måste något alls. Varken jag eller du. Så det vill jag eliminera ur mitt språkbruk, fast det är inte lätt att ta bort ett ord man använt jämt. Men jag jobbar på det!

Har du någon gång fått en konstig komplimang som varit bra ändå?

Får komplimanger ganska ofta – vilket gör mig ofantligt glad, men konstiga tycker jag inte de är. Däremot tänker jag på en tweet jag fick när jag berättat att vi skulle omplacera våra minigrisar och flytta till stan. Då hette jag ”VimleAnna” i sociala medier och så här skrev personen ungefär: ”Vem är VimleAnna utan minigrisar”. Jag blev glad för att jag identifierades för att vara en minigrisperson. Så jag tog det som en fin komplimang, fast den samtidigt var lite konstig. Känner fortfarande väldigt starkt för minigrisar, men har inga längre.

Vilket är ditt vanligaste vardagsproblem?

Vad vi ska äta till middag. Vi är lika dåliga båda två att komma på vad vi ska äta. Ingen av oss gillar egentligen att laga mat heller…

Vad gör du när du är ledsen?

Gråter, sover och äter. Lite beroende på vilket stadie av ledsamhet jag befinner mig i. Men jag gråter mycket när jag är ledsen.

Om du bara fick ha på dig en sak för resten av ditt liv, vad skulle det då vara?

Chipsbyxor, linne och kofta. Och gå barfota.

Har du någon gång slagit någon?

Det tror jag inte. Vad otäckt att jag känner mig osäker…

Vad ser du fram emot just nu?

Att fira min och Rogers 15-åriga bröllopsdag den 24 juni. Det är samma datum som vi också träffades. För 20 år sedan, så vi kan alltid fira dubbelt!

Publicerat:

i:

4 svar till ”Vad är mitt största beroende?”

 1. Profilbild för Maria Björkman

  Jag gillar också såna här listor, mest faktiskt för att det är som att bli intervjuad av någon som är genuint intresserad av mig, och för att jag får anledning (tvingas till) att tänka till om mig själv i vissa avseenden. Inte fel alls!

  Däremot finns en del väldigt konstiga frågor ibland. Det där med psykisk sjukdom tyckte jag var en knasig fråga…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis så! Ja den var märklig. Men jag vill inte ändra frågorna. Dock kan man ju svara som man vill och ”pass” är ju oxå ett svar 🙂

 2. Profilbild för Karin

  Jag orkar aldrig svara på såna där listor, och tycker de känns lite utlämnande. Fast jag gillar att läsa dem… Hm. ☺️

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja de är lite utlämnande. Tror det är det jag gillar. Utmaning att svara rätt utan att bli för privat.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
10°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 9°C
26°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.