alentejo

Lämnat Algarve för Alentejo

Algarve kom in på listan som tänkbar boplats på grund av klimatet. Men vi fokuserar på Alentejo, det känns mest som hemma.

När vi öppnade dörren till Algarve så upptäckte vi delar av den regionen som vi inte trodde fanns. Det är härligt vad öppna sinnen kan ge, underbart med ny erfarenhet och kunskap som underlag för att kunna ta nya beslut.

Säger nej till Algarve

Men efter att ha utforskat mer i Algarve och läst mäklarannonser högt och lågt så inser vi att vi var rätt ute från början. Det är inte i den regionen vi ska bo, trots att det är det absolut bästa klimatet på fastlandet i Portugal. Vi lär definitiv återvända för att hänga med vänner och handla matvaror som finns där expats finns. Men vi vill inte köpa en fastighet i Algarve och två stora anledningarna till det är mängden expats/turister samt fastighetspriserna.

Säger ja till Alentejo

Vi valde att lämna lyxcampingen i Praia de Luz och har istället flyttat på oss till en väldigt liten och fin camping i Alentejo som har allt vi behöver. Vi trodde vi skulle stå still på TurisCampo ett tag, men det kändes inte rätt. Varför?

 • eftersom vi inte ska köpa något i Algarve känns det onödigt att hänga där
 • vill känna på temperaturen på vintern i Alentejo
 • det blir närmare till visningar, vilket möjliggör mer spontana och snabba visningar
 • mycket färre människor omkring oss här. Tryggare vad gäller corona, men också mycket lugnare, vilket vi vill ha.

Nu har vi minskat området vi söker i, även om Alentejo är stort så har vi hittat områden vi inte vill bo i och en hel del områden vi gärna bor i.

Jakten fortsätter!

Bilden visar hur hösten även gulnat bladen här i Portugal.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Lämnat Algarve för Alentejo”

 1. Profilbild för Maggan och Ingemar

  Alantejo är fint. Vi hade bloggvänner som bodde där, men numera bor i Sverige. Har besökt området flera gånger, men har mycket kvar att se. Hoppas ni finner ert drömställe.

  1. Profilbild för Anna

   Ja det är verkligen ruskigt vackert här. Väldigt mycket ytor! Kanske vi kan bjuda på en kopp kaffe nästa gång ni är i Alentejo 🙂 Tack!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.