renovera befintligt hus

Ett befintligt hus vill vi ha

Ruin och mark är struket får vår lista. Vi har ställt in oss på att köpa ett hus som redan är byggt.

Vi har tidigare berättat att vi släppt tanken på att köpa en ruin av flera anledningar. Nu har vi även bestämt att vi inte ska bygga ett hus från grunden.

Att sitta i Sverige och läsa annonser och ta beslut utifrån, det är som gjort för nya beslut. Nu omvärderar vi ganska rejält efter att ha lärt oss massor om hus och mark här i Portugal.

Varför inte köpa bara mark?

Vi väljer att inte köpa mark för att slippa riskerna med licenser, bygglov, problem med hantverkare och annat. Hur noga en än är känns riskerna för stora för oss.

Det är också stor osäkerhet kring vad projektet skulle kosta i slutändan. Vi lägger mycket av vårt sparade kapital i den fastigheten vi ska köpa och vill då inte få alltför stora överraskningar.

Att dessutom behöva vänta i flera år innan bygglov är klart, väntetid på hantverkare som ska dra el och vvs.. det kan ta lång tid att få ett hus beboeligt, oavsett hur stort eller litet det är.

Ett befintligt hus istället

Så vi letar nu i stället efter ett hus som redan är byggt. Allra helst vill vi renovera huset. Men golv, väggar och tak ska vara bra i strukturen, det vill vi inte behöva röra.

Vår markspecifikation är ändå något som vi har stor glädje av, då huset ska stå på en mark och det behöver vara rätt plats.

Drömmen om att få bygga ett hus från grunden har bleknat. Igen. Det finns anledningar till att vi aldrig gjort det, trots att möjligheten funnits. Det är inte för oss.

Publicerat:

i:

2 svar till ”Ett befintligt hus vill vi ha”

  1. Profilbild för Christel Övergaard

    Ni har säkert landat rätt i det, lycka till med fortsättningen.

    1. Profilbild för Anna

      Tack, ja det känns bra att vi har bestämt oss!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.