Läser, lyssnar & skriver passionerat

Niklas Dahlqvist blev rekommenderad att svara på de här frågorna av Pernilla. Ni får många tips om olika tjänster så läs vidare för att bli ordentligt inspirerad. Trots att jag och Niklas följt varandra i flera år i olika kanaler tycker jag det var mycket roligt att läsa svaren.

niklasdahlqvist_bildVem är du på och utanför webben?

Jag är samma på och utanför webben. En varannanveckaförälder med två underbara döttrar och särbo/iblandbo med Anna, två bonusbarn och tre katter. Arbetar med digital marknadsföring och event med koppling till sociala medier. Just nu på byrå men är på väg att gå över till att bli min egen så att jag utöver arbetet på byrån kan genomföra alla dessa projekt som bubblar i och runt mig. Är en passionerad själ som ser möjligheter istället för problem. Och icke att förglömma; hyser en stor kärlek för det skrivna ordet och musik.

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

Oj! Använder dagligen Storytel, Sveriges Radio Play (P1), Evernote, Manuscript, Spotify, Netflix, HBO, G-Mail, Google Drive, Chrome, Google Maps, Twitter, Facebook, Instagram/Tumblr, Ztory, WordFeud och WordPress. Främst i paddan/telefonen. Och många av dessa appar/tjänster använder jag även i mitt dagliga arbete. Detta topplistan över mina favoriter. Finns absolut fler jag använder men inte lika frekvent. Om man bortser från konsumtionstjänster och självförklarande appar/tjänster använder jag de andra apparna/tjänsterna på följande vis: Evernote: Todo-listor och mötesanteckningar. Planering och research. Perfekt för att samla länkar, bilder mm och skapa anslagstavlor där man kan flytta runt saker och göra anteckningar kring. Manuscript: Manusarbete. En perfekt app för skrivande. Går enkelt att ha bakgrundsanteckningar mm kopplat till ett skrivprojekt. Också enkelt att flytta runt kapitel. Ger en bra översikt över hela projektet. Och så genererar den ett snyggt råtextdokument samt att den har en sömlös Dropbox-koppling för backup. Google Drive: Arbetsdokument som rapportskrivning, offertunderlag, copytexter och liknande. Ztory: Läser alla dessa magasin och tidningar jag älskar samtidigt som jag slipper samla dem på hög. Är en snabb och stabil app.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

På Twitter: ”Ska vi inte träffas och prata över en middag? Jag sätter upp ett anmälningsformulär så vi kan välja datum enkelt. Vi är just nu 4-5 personer.” Sedan var #tweetupsthlm fött.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Det är ganska många. Att välja att skriva några här är att välja bort så många andra att jag väljer att avstå att namnge några. Men är alltid öppen för trevliga middagar.

Vad brinner du mest för på webben?

Mötet människor emellan. Dialogen och den kraft människor kan frambringa genom sitt engagemang. Framförallt när det kommer till att göra världen till en bättre plats för alla.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Isabelle Edlund & Niklas Myhr

Foton: Niklas Dahlqvist, privat med © Copyright

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.