fredrik-pallin

Vansinnigt roligt att göra filmen ”Sprayturk”

Fredrik Pallin är en av de som inspirerade mig till att starta den här intervjuserien med 6 frågor om webben. Jag hade inte en aning om vem Fredrik var förrän han kontaktade mig och ville ha lite hjälp med att fixa till hans blogg. Sen dess följer jag hans blogg och tycker det är bra och intressant läsning där. Nu får vi veta lite mer om Fredriks webbliv!

Vem är du på och utanför webben?

I grund och botten samma person hoppas jag, men på blogg och Twitter är jag mer jobbrelaterad och kommenterar/inspirerar kring kommunikation, PR och digitala medier. På Facebook är jag lite mer privat, men skriver/lägger aldrig ut bilder på barn eller familj. Så vill man lära känna mig och min familj fullt ut är det live som gäller 😉

Vad är dina favorittjänster/webbplatser på webben, och varför?

Just nu älskar jag Feedly för att den så snyggt samlar ihop de sajter jag vill ha koll på. Jag älskar även att jobba med Google Docs med mina kunder. Det är så sjukt smidigt och sparar mycket tid på att man slipper sammanfoga massa worddokument man annars jobbat på parallellt.

Vad är det absolut bästa du gjort/sagt på webben?

Förutom min blogg som du hjälpt mig med så gjorde jag en kul grej när jag jobbade på Spray. Det här var i början på 00-talet och Spray.se ägdes då av tyska Lycos och erbjöd portal, internetabonnemang och billiga abonnemang inom el och telefoni. Samtidigt höll våra gamla ägare Spray AB på med en massa affärer inom e-handel som inte gick så bra och vi förväxlades hela tiden tiden. Då gjorde vi en film (https://www.graplur.com/media/sprayturk.swf) som förklarade skillnaden mellan Spray och Spray AB på ett manér som inspirerade av dåtidens virala klassiker ”ansiktsburk”. Vi hade vansinnigt roligt och så även journalisterna som till slut lärde sig skillnaden mellan portalbolaget Spray och investmentbolaget Spray.

Vilka personer har du inte träffat annat än digitalt men skulle vilja äta middag med och varför?

Ulrika Good är vansinnigt rolig och bra på Twitter. Henne har jag aldrig träffat live, det skulle vara kul!

Vad brinner du mest för på webben?

Webbtjänster – jobba så effektivt och kreativt som möjligt.
Bloggen – inspirera andra och lära mig själv nytt.
Twitter – snabbheten i att hitta, förmedla och kommentera det senaste.
Facebook – ge mina vänner ett leende.

Vem skulle du vilja besvarade dessa frågor?

Varför inte Ulrika Good?

Foton: Fredrik Pallin privat med © Copyright

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.