Ledsen

Idag betäcker Torsten Belle igen. Jag har inte märkt att hon börjat sin brunst, men tydligen fick han henne att stå still så hon börjar väl nu då. Det betyder att det inte tog sig förra brunsten, när de hade sex 8 ggr på tre dagar.

I naturen är det ovanligt att det inte tar sig, säger säkra källor, så jag undrar om det är nån av dem som inte är förmögen att få till det. Torsten är ju pappa till andra kullar, så han kan ju… eller kunde i alla fall. Belle är gylta och har med andra ord inte fött någon kull. Hennes syster och mamma har inga som helst problem med fertiliteten.

Vet inte hur jag ska göra om det inte tar sig denna gången heller!

Tankar som dyker upp är:
– ska jag kastrera Torsten ändå?
– ska jag skaffa mig en annan galt?
– ska jag skaffa mig en annan gylta/sugga?
– ska jag ge upp att få kultingar?

Till att börja med är det bara att vänta i ytterligare 3 veckor för att se om hon brunstar om….

Publicerat:

i:

13 svar till “Ledsen”

 1. Nej vad tråkigt! Men det är ju i alla fall bra att de är igång igen, förhoppningsvis blir det något nu då. Jag håller tummarna och alla tår så de bara vitnar, så du vet! Kram, Josefine

 2. NEJ,NEJ,NEJ.!!! men ge inte upp det kanske är som med oss människor det är inte alltid så lätt att få det till att funka första gången? Nu håller vi tummarna igen!
  Kramisar Lotta

 3. Förstår att Du är ledsen och det blir jag med, trodde ju stenhårt på att det skulle blivit små kultingar, men vi håller tummarna !

  Kanse en litenAward oh kram kan pigga upp Dej, finns hos mej till Dej!

  Kramen //annette

 4. Nä, vad tråkigt!
  Men jag hoppas att det tar sig den här gången. Det borde väl kunna vara så även för djuren? Att det inte går direkt tänker jag?
  För oss tog det 1,5 år att bli med dottern så ge inte upp än!

  Kram

 5. Han kanske har fått en cykelpump efter allt tränande..?

  Eller så är det som för vissa människor, det tar olika lång tid att få till det? Håller tummarna för den här omgången!!

  Kram på dej!

 6. Hmmm… svåra frågor. vi har en tjur som vi inte vet säkert om den funkar eller inte, och honom ska vi byta ut. Men det beror inte på att han inte kan betäcka utan på det dåliga humöret han har.
  Kan ju vara krångligt första gången. Det går säkert bra denna gången. Tänk possitivt! och
  Lycka till!

 7. Coolt att Torsten blivit ”omslagsgris”! Jättefin och somrig bild som får mig att längta ännu mer efter grönt gräs och sol! 🙂

 8. Det är nog som sagt bara att hålla tummarna att det blir något denna gången, nu ska jag gå ut o se om en kviga kalvat, vasskalven putade ut för nån timme sen..
  /Lotta

Translate »