sao Martinho do porto

Leirias kust är inte för oss

Vi har kört söderut utmed kusten genom Leiria distriktet, på småvägar genom landsbygd och små byar.

Som vi skrev om när vi beskrev Portugals västkust så är vi nyfikna på Leirias utbud och natur. Men utmed kusten i Leiria får vi inte de vibbarna vi vill ha.

Varför inte kusten i Leiria?

Det är sand och tallar överallt utmed kusten, särskilt den norra delen av Leiria. Känns lite som Danmarks västkust. Vi behöver dynamik där vi ska bo. Gärna utsikt också 🙂 Havet gillar vi, men inte långa stränder, däremot gärna klippor med små stränder in emellan. Knepiga önskemål, vi vet. Men önska kan vi göra hur mycket vi vill och i Nazaré börjar klipporna dyka upp.

Vi körde igenom många byar som kändes genuina och riktigt trevliga. Men så fort vi kört igenom byn så tog tallarna och eukalyptusträden över igen. Och vi som behöver öppna vidder kan inte bo där vi är instängda av en skog av antingen tallar eller eukalyptusträd. Eller både ock.

eukalyptusträd
Mycket vanlig syn när vi körde genom Leiria

Några enstaka områden med odlingar hittade vi söder om Foz do Arelho, med vinrankor till exempel, men otroligt mycket ”skog” ändå.

Bergskammen, Serra de Bouro, som går från Salir do Porto till Foz do Arelho kändes intressant. Dessvärre är priserna på ledig mark och ruiner där högre än vad vi satt vår budget.

Det är en stor militärbas med flygplats och många tomma industrifastigheter norr om Nazaré. Vi såg och kände doften av ett pappersbruk också. Såna saker vill vi inte ha i vår omgivning.

SneakPeaks

Vi fick i alla fall lite sneakpeaks av Nazaré och Sao Martinho do Porto när vi körde igenom. Nazaré lär vi återvända till som turister en vacker dag. Men vi vill inte bo i en stad, det var av ren nyfikenhet vi körde in i de samhällena.

Har stannat i Peniche och nästa etapp blir söderut härifrån, mot Lissabon. Det är Lissabons distrikt och troligen finns där inget alls för vår budget. Men vi vill ändå titta så klart.

Vi återvänder till Leiria och kollar längre in i landet troligen. Men kustremsan i det distriktet verkar inte vara för oss.

Översta bilden är från Sao Martinho do Porto.

Publicerat:

i:

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.