Det är så många reflektioner vi gör när vi rullar runt och bor i Vega. Vi kan inte skriva om alla i ett inlägg utan delar upp det lite.

Våra förutsättningar i jämförelsen är alltså mellan FrankieBoy och Vega, en stor husbil och en plåtis. Det är dessutom olika märken, en Frankia och en Westfalia. Båda är dock byggda på Fiat-chassi. Våra reflektioner kan bero på storlek, utrustning, märke eller något annat. Dessutom bor vi på heltid i bilen så det ger ju en viss aspekt på saker och ting.

Jämförelser vid körning

Att Vega är liten och därmed en dröm att ta sig fram med på alla typer av vägar behöver vi nog inte ens nämna, men det är en enorm skillnad i hur vi hanterar olika situationer. Vega ger en väldigt avslappnad körupplevelse!

I FrankieBoy var vi alltid i blickfånget, folk vände sig om. Pekade och kollade. Med Vega är vi mer inkognito då hon smälter in överallt.

Efter några dagar hade vi hittat allt som lät och vibrerade i Vega, det är bara ett ljud i soffan vi inte fått bort, vi har inte ens försökt. I FrankieBoy fanns det oljud och gnissel som vi inte hittade och därmed inte heller kunde åtgärda, trots att vi hade honom i vår ägo i 2,5 år. Vi lärde oss att leva med det.

Vindrutan i Vega blir smutsigare än FrankieBoys, den är ju närmare vägen.

Jag (Anna) kan inte blogga, sticka eller läsa under körning i Vega, då blir jag åksjuk. I FrankieBoy gick det utmärkt då jag satt högre och hade bra utsikt hela tiden.

Stolarna är väldigt sköna i Vega, i FrankieBoy krävdes extra kuddar för att inte snabbt få träsmak. I Vega har vi inga extra kuddar och kan sitta hela dagen utan att få ont i rumpan.

Vega är starkare trots svagare motor, men hon väger mer än 1 ton mindre. Vi kan köra upp för backarna på 6:e växeln.

Vår GPS Wendy

Vi har döpt Vegas GPS till Wendy, hon är brittisk. Vi har inte lärt oss allt hon kan än, men vi känner att hon är pålitlig. För det mesta i alla fall. Hon är långsam när hon ska leta fram bästa väg. En stor skillnad mot Astrid (GPS:en i FrankieBoy) är att vi kan ställa in att åka till en stad utan att ange ett gatunamn.

Vad gäller köregenskaperna så vinner väldigt väntat Wendy med hästlängder!

Del 2 – sovrummet
Del 3 – köket
Del 4 – driften
Del 5 – badrummet
Del 6 – förvaring
Del 7 – salongen

/Anna & Roger