prylar till vega

Prylar vi köpt till Vega

Ett nytt hem innebär nog för de flesta att det görs anpassningar och en del inköp. Så även för oss när vi köpte Vega.

Vi har försökt att köpa begagnat men dessvärre har det inte gått så bra som vi hoppats. Endast ett par saker hittade vi trots besök på flera olika second hand butiker. Så det har blivit inhandlat en del på IKEA och på nätet.

12V laddare

Det är viktigt att använda rätt 12V laddare, så det som laddas inte förstörs. Den laddaren (Satechi billaddare USB-C/USB-A 72W) vi köpt funkar jättebra för våra datorer och det laddas snabbt när de inte används och det märks knappt på vårt batteri.

Överkast

I FrankieBoy hade vi inte överkast, men i Vega känner vi att de fyller en viktig funktion för att skapa hemtrevnad och även vara ett skydd från köket då Rogers säng är kloss an köksbänken. Vi köpte begagnade gardinlängder till detta ändamål och är jättenöjda.

Vattentankslock med gardenakoppling

Vega har vattenpåfyllning via ett inkast med lock (typ tanklock i personbilar) på sidan. Vi fick ett tips av Max (med bloggen Livets funderingar) där detta tanklocket med en gardenakoppling gör vattentankningen väldigt smidig. Så det beställde vi från nätet och all vår vattenpåfyllnad sker med egen slang och egna kopplingar för att minimera risken att få ”skit” med in i vår tank.

Vegamössorna

När en kör en Vega kände vi det var läge att köpa ett par Vegamössor. Vi behövde ändå köpa sommarskydd för huvudena så det blev Vegamössor istället för solhattar. Bild i repris för vi gillar den!

Lyckliga i Vega mössor när vi hämtat Vega!

Kastrull

Nyligen köpte vi en ny grötkastrull men med Vega var det även dags att byta ut två gamla teflonkastruller mot en utan teflon. Vi hittade en begagnad på Östhjälpen i Partille.

Gummifärg

Vi beställde ett gasolutkast från PR Husbilar när vi beställde Vega, dessvärre fanns det inte i svart, så vi köpte och målade med ”plast och dipp” – färg så nu är även det utkastet svart.

Säkerhetslås

HEOSafe heter de extra låsen vi köpt, monteras på bakdörrarna, framdörrarna och sidodörren. För ökad säkerhet i kombination med Defa-larmet som är monterat.

Bäddmadrasser

6cm sköna bäddmadrasser har vi utrustat våra sängar med. Enklare att bädda och mjukare att ligga.

8 platslådor

För organisationen för alla våra prylar i garaget köpte vi 8 st. nya plastlådor. Hade gärna köpt papperslådor men de vi tittade på var dessvärre inte starka nog för att staplas. Du kan se hur de används i inlägget om garaget.

Trälister

Huvudänden i sängen är en separat skiva som bågnade lite, så för att förstärka den så byggde Roger en liten träram  av några trälister som står i garaget och bär upp mitten av den skivan.

Filt

För att skydda soffan och ge lite färg till salongen köpte vi en filt som täcker hela soffan, både sitt- och ryggdel.

Några bilder från hur vi dekorerat Vega, det mesta har flyttats över från FrankieBoy

Hållare till köket

En större hållare som vi skruvade fast i väggen över spisen köpte vi på IKEA, där har vi slevar och andra stora verktyg till matlagningen. Dessutom kompletterade vi vår samling av små vita behållare från IKEA vilka är toppen att ha både i kök och badrum.

Skärbräda

Underbart att kunna ha en stor och tung skärbräda i trä! Något sånt hade inte alls varit aktuellt i FrankieBoy. Men eftersom vi inte har någon risk för överlast så var detta en mycket viktig detalj i köket.

Liten stekpanna

Vi ville byta ut vår stora stekpanna mot en liten gjutjärnspanna. Hittade dessvärre ingen begagnad och tyvärr inte heller en liten när vi kollade nya. Så det blev istället en rostfri liten stekpanna som komplement till vår paellapanna vi har på grillen.

Skavskydd i filt

Mellan tallrikar och mellan kastruller etc lägger vi skavskydd i filttyg. Det behövde vi köpa några till.

Sopkärl

Vi använder oss av komposthinkar till våra sopor, så en 10-liters variant till kökssoporna och en 3 liters variant till badrummet. Båda är fastsatta på lämpliga platser, den ena i golvet med magneter i en träram och den andra på handdukshängare på väggen.

Tvättkorg

En utmärkt storlek på en tvättkorg som får plats på ett långsmalt utrymme mellan soffa och badrum hittade vi på IKEA. Svart som gör den helt osynlig i det mörka utrymmet.

Antenn för mobilnät

Vår router tar inte in mobilnätet så bra genom plåtkarossen, så vi har köpt en antenn som vi fäst i vindrutan för bättre täckning inomhus. Den funkar inte optimalt så vi håller fortfarande på att mixtra med den.

Sopborste

Det blir väldigt smutsigt på fotsteget och det dras med in i bilen till vår dörrmatta som ligger precis innanför dörren. Med en sopborste kan vi lätt borsta av det värsta både på insteget och inne i bilen. Vi har vår dammsugare med oss också.

Emaljmuggar

Som alla vanlifers har vi också köpt oss ett par muggar i emalj. Letade länge efter begagnade som vi kunde använda som kombinerad te- & kaffemugg. Men det blev ett par nya istället.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

16 svar till ”Prylar vi köpt till Vega”

 1. Profilbild för Jens Norberg
  Jens Norberg

  God Morgon,

  Ni får verkligen till det i Era hem!

  Imponerad när man läser vad Ni har med Er och sedan ser bilderna. Man kliar sig i huvudet och undrar ”hur lyckas dom” ????

  Jättefint och hemtrevligt som tusan!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Godmorgon! Ja visst har vi lyckats organisera det bra, tack!

 2. Profilbild för Jens Norberg
  Jens Norberg

  PS!
  Kan vi, jag, få lite bilder på Rogers montering vid köket?
  Tänker upp uppfästning av diverse saker så det inte tar plats på köksbänken.
  Bor halvtid i husvagn, men saknar bänkplats och har diverse idéer/funderingar på hur jag ska frigöra yta.
  Dessutom blir det mycket hemtrevligare.
  Gillar skarp Era fruktkorgar som hänger fritt ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag ska se om jag kan få fram lite mer närbilder och lägga ut i ett inlägg framöver. Tack för frågan – det hjälper oss! Under tiden kan du börja virka fruktkassarna som ska hängas upp med krokar under skåpet.

 3. Profilbild för Jens Norberg
  Jens Norberg

  Jag virka?!
  Då blir det nog ett garnnystan upphängt på en krok ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det är lätt, om en vill 😀

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Roligt med lite nytt, när ni har ny bil ???? Inredning är ju alltid roligt att hålla på med

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det så, inredning är kul att pyssla med!

 5. Profilbild för Mac
  Mac

  Vad hemtrevligt det ser ut hemma hos er!
  Supermysigt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Vi är riktigt nöjda med myspyset här.

 6. Profilbild för Camilla Ekdahl
  Camilla Ekdahl

  Många bra tips, tack 🙂
  Den där 12v laddaren t ex, hade ingen aning om att det fanns en som kunde ladda min dator, ska genast gå in och beställa en.

  Imorgon ska vi hämta vår lilla ”plåtis” och en av sakerna jag funderat på är hur vi ska lösa ”soptunnan”. Lite trög men fattar inte det där med magneterna och ramen, vore kanon om man kan få en liten närbild 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas du blir nöjd med laddaren också! Det kommer inlägg med lite mer detaljerat om våra anpassningar.

 7. Profilbild för Anita
  Anita

  Så himla mysigt ni har fått till det! Var satte ni in Heo Safe låsen? Ser att dom är samma färg som Vega, Jag trodde att det bara fanns vita.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Vi monterade HeoSafe låsen själva. Ett på bakdörrarna, ett på sidodörren och ett på varje framdörr. Finns i kit om fyra. Vi kunde köpa svarta i alla fall.

 8. Profilbild för Bibbi Ekstrand

  Det ser ut som ni fått det ombonat och mysigt i plåtisen Vega. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, ja det känns mysigt här hemma 🙂

Vädret

Ourique, PT
26°
Soligt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
24°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 12°C
30°C / 14°C
35°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.