Lite pyssel inomhus

Efter att ha bott i vårt hus i tre år har vi nu boat in oss lite till. Tagit oss tid att sätta lite mer personlig prägel. Inspirationen kom och jag tog vara på den, brukar bli så på vintern då jag är inomhus mer.

Det ena ger det andra, katten på råttan typ. Det är ofta så det går till hos oss och den här gången också.

En tavelhylla

Inköpet av skrivaren är en sån sak. Jag skriver ju ut en del och till slut så hade jag några fina utskrifter som jag ville få upp på väggen. Jag vill kunna se mina bilder under en längre tid. Så mitt emot soffan, på väggen vid vårt lilla matbord sitter nu en tavelhylla där det får plats tre ramar med liggande A4-bilder eller 4 stående.

Det är underbart att faktiskt kunna sitta och beskåda mina egna bilder. Känna både stolthet över att jag fångat motivet, men också analysera vad jag kunde göra annorlunda (ja, jag tjatar om min fotoutveckling men det är verkligen något jag tycker är så roligt).

Vardagsrummet blev dessutom mycket mjukare på något sätt då en vit väggfläck försvann.

Så här såg hyllan ut med första bilderna. Nu är det andra bilder och mycket snyggare utskrifter.

Ny köksbänk

Vi har tidigare pratat om att vi ju faktiskt får plats med en liten köksbänk som en avdelare mellan kök och vardagsrum. Så vi slog till och startade detta projektet nu efter helgerna. Det blev klart i fredags och jag ska göra ett separat inlägg om det. Blev så nöjda!

Kavel & brickor på väggen

Jag insåg i julas att jag inte kommer ha användning för min kavel. Den glutenfria pepparkaksdegen går inte att kavla ut. Så jag tog bort kaveln från lådan, hämtade ett makraméband jag gjort och så hängde vi upp kaveln på väggen i köket.

Och samma sak med brickorna. De stod på golvet, lutade mot väggen. Nu hänger de istället på en liten tom väggplats i köket bredvid kyl/frys.

Just det, de fem pepparkaksformar jag hade, klädde jag med rött garn och hängde upp i en mobil i köksfönstret i julas. Den är nu nerpackad till nästa julfirande och ersatt av en liten rund kruka med plastblommor i. Ska dock köpa en oasis och andra blommor till den så den blir lite finare.

Hyllor i badrummet

Att bänken i köket ger lite förvaring innebär att jag fick två trälådor över, de har jag nu ställt på bänken i badrummet istället. Det ger en mycket varmare känsla med mera trä i vårt svartvita badrum. Hade siktat in mig på att köpa en hörnhylla, men nu behöver jag inte göra det!

Dessutom fick min fina vätte en mycket bättre plats, han har legat och sovit på kylskåpet länge nu.

Jag har möblerat om i hyllorna efter bilden tagits 🙂

Fogfix & ny blandare

Silikonfogar torkar och behöver bytas ut emellanåt. Det har Roger gjort både i kök och badrum på ett par ställen. Det är så skönt när såna saker är gjorda, då det kan komma in fukt där fogen släppt. Nu är det helt och fint igen!

Dessutom har vi bytt ut duschblandaren som börjat rosta inuti och gav fula rostfläckar på duschgolvet. Kanske vi kan få tillbaka pengar på garantin, ska kolla det.

Tomma burkar under sängen

Vi köpte en stor plastlåda som får plats under gästsängen. Där har jag nu ställt alla tomma glasburkar. Det blir en ju en del efterhand som vi äter upp det jag konserverat och lagt in. Nu är de borta, gömda, i väntan på sommarens skörd. Rent och snyggt i hyllorna i köket!

Mer på gång?

Vi letar efter en ny soffa. Det är inte lätt, för den vi siktat in oss på verkar inte finnas att provsitta någonstans i närheten. Det är ingen brådska, men vi gillar ju att få göra klart.

Jag vill även ha ett par nya kompostburkar till köket. Jag har två – en där jag slänger sånt som ska till trädgårdskomposten och en för Bokashi. Men de är genomskinliga så jag ser allt hela tiden eftersom de står framme på bänken (används många gånger varje dag). Vi har haft burkarna till många olika saker, använt dem under 7 år, de är verkligen jättebra och tätslutande. Men nu vill jag faktiskt köpa nya så det ska jag börja leta efter, eller så köper jag plast som jag kan klä in dem i. Vi får se!

Publicerat:

i:

32 svar till ”Lite pyssel inomhus”

 1. Profilbild för Sara i Barcelona

  Älskar vätten! Så underbart söt <3
  Förstår precis känslan av att ha dina foton på väggen 🙂 Min man är konstnär så våra väggar är fyllda av hans konst, även jag målar lite så dom tavlorna har också fått en plats 😀 Det känns lyxigt och fint att vara omgiven av det man själv skapat, och hemmet får själ och mer personlig atmosfär 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag är så glad för den, en 40-års present och han har hängt med sen dess! Kul med er konst på väggarna! Så är det, när jag har riktigt fina bilder ska jag skriva ut i A3 och hitta någon bra plats.

 2. Profilbild för Äventyret Framtiden

  Vätten är oemotståndlig. Sömntuta också.
  Ja, det är den här årstiden man tar sig för mera på insidan. Lugnet finns när man väntar på andra tider.
  Dina foton är som smycken! Ibland ångrar jag att vi inte köpte en skrivare för färg utan en i svart vitt, men nu i skrivandets stund kommer jag på att svartvitt också är häftigt. Mitt i allt så har jag också ett par foton på väggen.
  Ett härligt inlägg här idag, genomsyrat med harmoni.
  Ha en fin fortsättning på dagen!
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja han är en riktigt sömntuta 🙂 Svartvitt är absolut häftigt, kan vara väldigt dramatiskt. Tack, detsamma. Kram!

 3. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Kul att hitta på saker som funkar och ser bra ut.

 4. Profilbild för Znogge

  Det tar lite tid att bo in sig och få det som man vill men jag förstår att ni är på god väg. Så fint det blev med hyllan och perfekt att kunna njuta av olika egentagna bilder. Ni har verkligen gjort mycket för att skapa det boende som ni önskar vilket måste vara tillfredsställande!

  Önskar en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det har inte alls varit prioriterat men nu känns det roligt att boa in sig lite mer. Tack detsamma!

 5. Profilbild för Anki

  Älskar din vätte … en underbar figur som vaktar hemmet!
  Dina fina foton är verkligen värda att synas där på tavelhyllan!
  Visst tar det ett tag att riktigt boa in sig och känna hur man vill ha det … och att sen kunna infria sina önskningar känns alltid bra 🙂
  Ha en fin söndag!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag älskar också den, han har hängt med i snart 17 år. Känns jättebra att mjuka upp vårt hem med sten och kakel. Detsamma!

 6. Profilbild för Mamma C

  Härligt att ha små projekt att starta upp nu när inomhus tiden är.
  Din tavelhylla med dina foton på blev jättefint.
  Vi är också behov av en ny soffa snart. Men ännu kan vi sitta i den vi har.
  Vätten var för söt.
  Carin

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vi kan också sitta i den soffa vi har, men den har aldrig varit bekväm.. hahaha. Vätten är en favorit.

 7. Profilbild för Micke

  Vätten där är ju helt underbar, en sådan ska jag önska mig nästa år i julklapp, eller köpa själv, tror det sistnämnda där är mer troligt att ge resultat. 😉
  Är ju fint att kunna njuta av sina fotografier under längre tid och inte bara på sin skärm, bra tänkt.

  Ha nu en fin Söndag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Köptes för 17 år sedan på Jul på Liseberg i ett av hantverkarstånden där. Han är en favorit. Tack! Detsamma

 8. Profilbild för Marianne

  Jag instämmer med de övriga, vätten är jättefin!
  Så fint med dina tavlor, jag förstår dej fullkomligt att du är stolt och vill kunna njuta av att se på de och då är det ju perfekt med en sån hylla där du kan byta och variera tavlor efter hand.
  Det där med tomma burkar ja, det problemet har du löst fint, nu har du många många fler än vad jag har, men förvaringen av de jag har är ett litet störande problem hos mej
  jag hade de i källaren då jag bodde på gård, men här finns ingen källare, bara ett förråd, så de ligger i en kartong, vilket jag är inte riktigt nöjd med jag vill ha överblick över vad som finns.

  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Han är en trofast kompis sedan 17 år. Det blev en bra lösning med lådan under sängen. Vi bor i ett litet hus med lite förvaring så det gäller att vara kreativ. Kram

 9. Profilbild för Ibod11 - Ingrid

  Det tar ett tag att boa in sig när man har flyttat och det är kul att ändra och flytta omkring både saker och möbler. Jag förstår att ni är nöjda med alla förbättringar och de jag ser i bilderna blev väldigt fina. Det var säkert fint förut också men det har jag inte sett. Roligt att kunna sitta där och titta på dina egna foton och de kan ju bytas ut vartefter du vill se något annat. Vätten är helt underbar och han ser ut att trivas förträffligt ovanpå trälådorna. Vad påhittig du är som använder pepparkaksformar till julpynt och hänger upp kavel och brickor på väggen. Just att hänga upp brickor i ett fint band på väggen var nog vanligare förr. Jag har sett det hos en del äldre och tycker att det ser hemtrevligt ut.
  Kram

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det roligt att boa in sig i lugn och ro. Det är härligt att kunna njuta av egna bilder och med vetskapen att jag bara kan byta ut dem är det ännu bättre. Lite kreativ är jag allt 🙂 Jag använde makrame det är inte lika iögonfallande som de där tjocka banden som är vanligare (eller var förr i alla fall..). Kram

 10. Profilbild för Anita

  Visst är det mysigt med pyssel inomhus och vätten! Helt underbar! Det känns som han vakar över er i ert hus. Hyllan med tavlorna blev väldigt fin. Kul att kunna byta då och då, bara att printa ut nya bilder och sätta i ramarna.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är mysigt! Han är fin min vette, han vakar definitivt över oss. Japp, smidigt med egen printer!

 11. Profilbild för bmlarsreseblogg
  bmlarsreseblogg

  Visst är det mysigt att fixa lite hemmavid, även om vi är lite periodare och numera kommer perioderna alltmer sällan….
  Din tavelhylla och din vätte är bara så fina.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det blev bra med tavelhyllan och vätten är verkligen finfin!

 12. Profilbild för Carita Liljendahl

  Tomten och toapappersrullarna – så fint!
  Det känns så bra när man får saker gjorda, tavlor eller annat upp på väggarna.
  Det blir inte riktigt gjort här, bor i hyresbostad och flyttar jag bort nåt tag måste jag själv åtgärda (spackla igen) hålen i väggarna. Äger ingen borr heller 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det blev bra! Nä det blir lite annorlunda i en hyreslägenhet förstår jag. IKEA har faktiskt käcka upphängare som man klistrar upp, kanske är något för dig?

 13. Profilbild för Susjos

  Vätten är verkligen så fin! Å kul idé att rama in dina bilder, och byta ut dem eftersom, de är verkligen fina de som du visar på fotot.
  Ha en fin start på veckan!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack så mycket, vätten har hängt med i 17 år och jag hoppas han vilar sig i form på sin nya plats så han hänger med i många år till. Detsamma!

 14. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Vilken fin plats Vätten fick, han ser så förnöjsam o fridfull ut.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja där ligger han bra och hans skavanker syns inte heller så det är bra. Har ännu inte köpt något lim till skägget… 🙂

 15. Profilbild för Stefan

  Underbar vätte. Min svägerska skulle jubla högt om hon hittade en sådan i en affär eller på ett loppis.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kanske konstnären finns kvar på Jul på Liseberg, där den köptes för 17 år sedan 🙂

 16. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Det är skönt att boa in sej och göra justeringar, när en bott ett tag. Det är ju egentligen då en riktigt vet hur en vill ha det. Nästa gång vi hälsar på, tar jag med mej en stor väska för jag tror absout att Vätte vill byta miljö snart 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är det så! Hahaha, kan vara så att han tröttnat på vår numera fasta miljö 🙂 Han gillade ju att ligga i vindrutan på Frankie! Kram

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:1520:44 WEST
MånTisOnsTorFre
29°C / 10°C
33°C / 13°C
34°C / 14°C
34°C / 14°C
33°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.