Maj (maio) 2021

Vilken ljuvlig månad vi haft här i Portugal! Grymt väder och stora framsteg i renovering och trädgård.

Först och främst, vädret.

Det har varit över 30 grader många dagar och vi njuter. Tycker inte ens det är för varmt. Hade det varit i Sverige hade jag legat som en blöt fläck i skuggan. Utgår från att det är för att det är mycket torrare värme här där vi befinner oss. Solen värmer och bränner, så hårt arbete, som att skottkärra jord till sålådorna gör jag inte förrän skuggan kommit till jordhögen. Eller på morgonen då det fortfarande är svalt.

Flera sålådor på plats

Jag har nu fyra stora sålådor samt två ytterligare upphöjda bäddar där det växer på bra. Har virke för ytterligare fyra lådor, får se när Roger har lust att snickra ihop dem. Kommer inlägg med vad som växer i köksträdgården.

En fantastisk blomning på Echinopsis Oxygona, översta bilden. Fler bilder på både kaktusen och. annat hittar du på Instagram:

Klara projekt

Badrummet
Värme och varmvatten
Byta ytterdörrar

Köket blev nästan klart.. inlägg kommer med mängder av bilder

Vänner på besök

Vi fick besök av Martin och Cathinka som tog en dagstur från Luz där de bor. Och Emma, Robin och Henry gladde oss också med ett utflyktsbesök. Härligt att få visa vårt lilla paradis, dela erfarenheter och lära känna varandra mer.

Flera turer till Algarve

Maj innebar flera turer ner till Algarve, inte för att njuta av hav och vackra vyer utan för att komplettera med byggmaterial på Leroy Merlin och möbler på IKEA.

Flyttade in

Och den sista maj flyttade vi in i huset! Underbar avslutning på månaden tycker vi. Har ju massor kvar att göra inne, men tempot är lugnare nu.

Alla 24 inlägg från maj hittar du här!

Publicerat:

i:

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
36°
Soligt
06:3020:48 WEST
TorFreLörSönMån
34°C / 17°C
34°C / 17°C
34°C / 16°C
35°C / 19°C
36°C / 19°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.