camping blanes

Många campingar blir det

Vi som helst står på ställplatser har hamnat på väldigt många campingar den senaste tiden. Men det finns anledningar till det.

Vi har nästan alltid valt ställplats före camping. Här är vår väldigt enkla analys om varför det blir många campingar just nu.

 • Campingar i norra Europa och Sverige är ofta stora gräsmattor, platta och tråkiga ytor. Det undviker vi. Men ju längre söderut desto fler campingar har pitchar med grus eller sandunderlag. Vilket vi gillar väldigt mycket bättre än gräs.
 • Genom att bo på en camping har vi väldigt nära till havet. Och då menar vi VÄLDIGT nära. Campingar har ofta bättre lägen än ställplatserna. Vi kan med lätthet bada och SUPa och ändå känna oss som att vi är hemma.
 • På campingar kan vi boa in oss. Lägga ut mattan, ställa ut bord och stolar. Det finns tvättmöjligheter. Vi kan låta SUParna vara uppblåsta och vila fastlåsta intill bilen tills vi ska använda dem nästa gång. Det är inte tillåtet på de flesta ställplatser.
Boat in oss på Miramar
 • Campingar i lågsäsong är lugna, inte alls som en tänker sig campingliv i Sverige på sommaren. Tycker nog till och med att många campingar är lugnare än ställplatser just för att de flesta väljer ställplatser, kanske dels för att de ofta är billigare.
 • Finns ont om ställplatser i de områden vi rört oss den senaste tiden som klarar vår bilstorlek. En av ställplatserna vi kom till hade dessutom massor av tallar som savade, och vi har precis tvättat bilen så där ville vi inte stå. En annan ställplats vi ville stå på en natt kom vi inte fram till. Vägen var för smal för att vi skulle vilja/kunna köra där.
 • En bonus på vissa campingar är att det finns pingisbord! För det gillar vi att spela.
 • Vi har lovat oss själva att denna gång stå still lite längre på de platser vi gillar, än vad vi gjorde förra övervintringen. Då passar campingar ofta bättre än ställplatser, men definitivt i inte alltid!

Självklart kommer vi fortsätta stå på en massa ställplatser. Men just i Costa Daurada där vi nu befinner oss så har vi inte hittat någon ställplats som vi vill stå på en längre tid.

camping miramar
Mycket fint servicehus och tom lekplats på Camping Miramar

Nu är det Camping Miramar som vi står på och vi gillar denna jättemycket, stod här förra året också. Allt är rent och fräscht, pitcharna är stora, husbilarna står på en rad utmed stranden, det är en liten och trivsam camping med engelsktalande personal. Och vi har 10 meter till stranden! I år tänkte vi utforska området lite, vilket vi inte fick gjort förra året. Väderprognosen lovar 19-23 grader och sol de närmsta 10 dagarna så vi får se hur länge vi stannar!

Översta bilden är sista morgonens soluppgång på Campingen i Blanes.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

14 svar till ”Många campingar blir det”

 1. Profilbild för Ama de casa

  Eftersom vi (på den tiden det begav sig) alltid tältade, så var vi hänvisade till campingplatser. Men det finns otroligt många fina såna i Spanien, och dom som vi gillade allra mest – dom utefter franska Atlantkusten 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Där har vi inte campat, för där fanns så fina ställplatser 🙂 Men det blir nog tillfälle till det också framöver. Tack för inspirationen!

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Visst är det skönt att landa lite och ha möjlighet att välja vad/hur man vill bo. Det varierar ju efter behov och lust. Vi har precis ändrat vår bokning på vår ”vintercamping ” och tidigarelagt den.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är fantastiskt, en enorm frihet! Då hoppas vi ni får värme och sol när ni kommer till Torre!

 3. Profilbild för Olofsson Monica Anette
  Olofsson Monica Anette

  Roligt att följa er

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Kul att du följer!

 4. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Vi gör faktiskt samma sak, men på denna resan har vi bara stått på Campingar. Har irrat runt i små byar, hittat ”ställplatsen” vara för att upptäcka att backen ner/upp är för brant. Eller att man helt enkelt inte har den kvar. Nu skippar vi det och bor på Campingar nära det vi skall se för tillfället OCH precis som du säger ”boar” in oss några dagar. Just Nu Pompei-ställplats står där för att ta tåget in till Neapel imorgon och buss upp till vulkanen i övermorgon. Så kul att läsa din sida.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack Marguerite – kul att läsa om era äventyr med Franny också! Vad spännande med Pompei och Neapel, vi tar Italien ett annat år!

 5. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Förstår er precis när ni skriver om att landa några dagar på en camping. Vi hamnade omväxlande på campingar och ställplatser på vår senaste resa till Spanien. Campingar i lågsäsong är ofta lugna och trevliga och med gott om plats.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja lågsäsong är campingar grymt!

 6. Profilbild för Margaretha Lillvik

  I år gör vi som ni , står ofta på campingar. Fast det är ju för att det är det inte finns så många ställplatser på den östra sidan. Visst kan man fricampa på några ställen också, som vi gör just nu i Grekland, men då måste man respektera reglerna annars kan det bli böter. Bästa med t ex Albanien är att det är billigt att bo på camping och att allt ingår. Idag njuter vi av havsbad i norra Grekland.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja att följa reglerna tycker vi också är viktigt, kanske inte mest för böterna utan för att det finns regler av en anledning. Orsaker vi kanske inte själva begriper men vi får utgå från att de som satt upp reglerna har en anledning till det. Vad skönt att ni har fint väder och kan bada i havet också!

 7. Profilbild för Elsa
  Elsa

  Vi reser alltid på sommaren Frankrike/Spanien vid medelhavet när det är riktigt varmt, kvällarna är varma /ljumma. och ljusa och vi bor alltid på camping som ger en hög puls av lycka med all service. Glamm och rörelser människor i alla åldrar, sköna bad men tyst när man ska sova. Nu för första gången är vi ute i Spanien vid denna tid och herre gud så tyst campingen är, jättefin nära havet med många husbilar från olika länder.. Men det går inte att jmf med sommaren vid medelhavets campingar som ger mkt mer glädje. för oss. Vi har träffat många underbara människor nu, men dagarna är mkt mer spännande sommartid, för oss som är sommarbarn och älskar hav, bad och dyk.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men visst är det härligt att vi är olika 🙂 Vi hade aldrig klarat av att bo på en camping sommartid, med så mycket folk och så mycket rörelse. Gick på stranden imorse och konstaterade att det är väldigt gött med en öde strand. Hihi. Hoppas ni ändå njuter av lågsäsongen.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.