Äntligen har vi fått våra madrasser! Känns som en lång följetong, en sammanfattning om vad som hänt kommer här.

Madrasserna som fanns i FrankieBoy vid leverans höll i några månader. Minns inte exakt när vi reklamerade dem men i mitten av februari i år fick vi beskedet att reklamationen godkänts och att vi skulle få våra nya madrasser när vi återvände till Sverige. Vi var i Portugal när vi fick veta det.

I början av juni hade vi en tid bokad hos Forsbergs för gasol- & fukttest, då byttes även våra madrasser ut mot de nya, allt enligt bekräftad reklamation.

Ganska snabbt efter det märkte vi att även de nya madrasserna snabbt blev skålformade. Vid kontakt med Forsbergs fick vi igen veta att vi skulle få nya madrasser. Detta var någon gång i juli. Men på grund av leveranstid hann vi inte få madrasserna innan vi lämnade Sverige.

Vi åkte till Frankia i Tyskland och vi väntade, väntande och väntade. Det kan du läsa om här.

Dessvärre kom inte våra madrasser till Frankia på utsatt tid trots vår väntan, och inte heller kunde de ge oss ett nytt leveransbesked. Vi blandade in Forsbergs för att försöka få till en lösning men den enda lösningen var att de skulle skicka madrasserna till en plats i det landet vi befinner oss i då, så vi kunde hämta dem där. Det förslaget hade vi fått tre veckor tidigare också, men då snabbt följt av att leveranser ofta fastnar i tullen och att leveranstiderna är omöjliga att lova när de skickar, så de var väldigt glada att vi var villiga att stanna i området. Nåja, vi hann ju se Romantiska vägen och väldigt många korsvirkeshus och fina städer under vår väntan. Men när vi inte fick madrasserna trots vår väntan drog vi snabbt söderut, det var på tok för kallt i Tyskland!

nya frankia madrasser

Ut med gamla och in med nya!

Två veckor efter att vi lämnat Frankiafabriken fick vi beskedet att våra madrasser äntligen kommit och var klara för leverans. Eftersom vi var i Blanes och vädret såg lovande ut (bortsett från ovädret som passerade snabbt och intensivt) så frågade vi om de kunde leverera till en återförsäljare här omkring. Vi var beredda att stanna den tid som leveransen och tullen tog på sig (räknade med två veckor i värsta fall). Men det tog bara fyra dagar – sedan fanns madrasserna hos återförsäljaren.

Igår hämtade vi dem på M3, utmed N340 söder om Barcelona och inatt har vi förhoppningsvis sovit jättegott (skrev detta igår kväll så vet ju inte än.)

Dessa madrasser är från en ny leverantör, då den gamla bevisligen inte höll måttet. Nu hoppas vi innerligt att de håller längre än 2-3 månader!

Ni ser vilken härlig utsikt jag har från sängen va? Tror jag vänder mig om så jag kan se soluppgången från kudden!

Edit: Dessvärre höll inte dessa madrasserna måttet heller. Så nya madrasser levereras i slutet av april 2020.

/Anna & Roger