Vi cyklar normalt väldigt gärna och handlar vår mat 1-2 ggr per vecka. Men i corona-tider vill vi undvika att besöka butiker, om vi kan.

Faktum är att vi även nyttjade matleverans när vi bodde i lägenheten i Alingsås, då för att vi inte tyckte vi hade tid att gå och handla. När vi flyttade in i husbilen utgick vi ifrån att både behovet och möjligheten försvann.

På grund av corona & covid-19 kollade vi upp möjligheten att få leverans från mataffären på Hönö, till oss på ställplatsen på Fotö.

Äpplen är gott och dessa var precis så hårda som om jag plockat dem själv. Utmärkt!

Hemleverans till ställplatsen

Det var inga problem alls att beställa online på Ica.se och ange en annan leveransadress än den vi är folkbokförda på. Dubbelkollade genom att skicka ett mejl till butiken, frågade om det var möjligt att få utkörning till vår husbil på Fotö och det var inga som helst problem. Vi skrev in ställplatsens adress som leveransadress och FrankieBoys registreringsnumret samt att det är en husbil i notisfältet.

Eftersom det är svårt att få tider för utkörning nu när så många vill nyttja tjänsten så la vi en beställning i god tid. Dagen innan leverans gick vi in och la till fler matvaror och betalade mellanskillnaden mot den redan erlagda summan. Utkörningsavgiften är 70,- här.

Inom angivet intervall kommer en liten personbil med våra påsar, de lastas ut och vi håller alla avståndet. Översta bilden visar hälften av det vi handlade och vi är så tacksamma för den här möjligheten. Vi kommer definitivt kolla upp möjligheten på andra boplatser vi ställer oss på, för det är en grym service som vi gärna vill nyttja nu.

Men kanske också efter corona-tider, ifall väder och avstånd avskräcker oss från cykelfärden. Väldigt bra att vi nu i alla fall vet att det går utmärkt även i denna livsstilen att beställa hemleverans till vårt hem!

/Anna & Roger