matleverans till husbilen

Matleverans till ställplatsen

Vi cyklar normalt väldigt gärna och handlar vår mat 1-2 ggr per vecka. Men i corona-tider vill vi undvika att besöka butiker, om vi kan.

Faktum är att vi även nyttjade matleverans när vi bodde i lägenheten i Alingsås, då för att vi inte tyckte vi hade tid att gå och handla. När vi flyttade in i husbilen utgick vi ifrån att både behovet och möjligheten försvann.

På grund av corona & covid-19 kollade vi upp möjligheten att få leverans från mataffären på Hönö, till oss på ställplatsen på Fotö.

Äpplen är gott och dessa var precis så hårda som om jag plockat dem själv. Utmärkt!

Hemleverans till ställplatsen

Det var inga problem alls att beställa online på Ica.se och ange en annan leveransadress än den vi är folkbokförda på. Dubbelkollade genom att skicka ett mejl till butiken, frågade om det var möjligt att få utkörning till vår husbil på Fotö och det var inga som helst problem. Vi skrev in ställplatsens adress som leveransadress och FrankieBoys registreringsnumret samt att det är en husbil i notisfältet.

Eftersom det är svårt att få tider för utkörning nu när så många vill nyttja tjänsten så la vi en beställning i god tid. Dagen innan leverans gick vi in och la till fler matvaror och betalade mellanskillnaden mot den redan erlagda summan. Utkörningsavgiften är 70,- här.

Inom angivet intervall kommer en liten personbil med våra påsar, de lastas ut och vi håller alla avståndet. Översta bilden visar hälften av det vi handlade och vi är så tacksamma för den här möjligheten. Vi kommer definitivt kolla upp möjligheten på andra boplatser vi ställer oss på, för det är en grym service som vi gärna vill nyttja nu.

Men kanske också efter corona-tider, ifall väder och avstånd avskräcker oss från cykelfärden. Väldigt bra att vi nu i alla fall vet att det går utmärkt även i denna livsstilen att beställa hemleverans till vårt hem!

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Matleverans till ställplatsen”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Suveränt och ingenting att tala om i utkörningsavgift! Skönt att få det till dörren, det känns ju dessutom lite lyxigt att få den servicen 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Riktigt skön, lyxig och härlig service, även om jag gillar att handla, men digitalt är ju en variant också.

 2. Profilbild för Jerry
  Jerry

  Skitbra! Kolla även appen foodora om ni vill lyxa till det emellanåt och beställa hem nåt färdiglagat ????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för tipset! Foodora har inget som kan leverera till fotö, men kanske nån annanstans vi landar på. Så tack!

 3. Profilbild för Ama de casa

  Perfekt service! Här vill jag ändå gå och handla matvarorna själv, det är typ den enda giltiga anledningen jag har för att få ta en promenad utomhus överhuvudtaget.
  Affären jag går till har hittills varit ”lugn” och tämligen folktom. Breda gångar mellan hyllorna är det också så det känns relativt tryggt i alla fall.

  Ha en fin fredag!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hade vi haft Mercadona här hade jag nog också gått och handlat själv ;). Förstår att du handlar eftersom ni är så begränsade för övrigt. Vi har det ju mycket friare här i Sverige. Solen skiner, vinden har mojnat och tvätten hänger på tork, så det blir en fin fredag! Detsamma!

 4. Profilbild för Marita
  Marita

  Va smidigt att kunna göra det. Inte kul att vingla med en massa kassar på styret heller????

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Riktigt bra! Jag har cykelväskor så det går bra, men ryms inte mer än två kassar. Nu kunde vi fylla på lite mer.

 5. Profilbild för Ann-Charlotte Rådendal

  Perfekt att få mat hemkört när tiderna är som de är. Vi handlar ungefär var 14:e dag och då tar JR husbilen bort till Super-U och slinker lite lätt in på Brico så han kan köpa lite material till sina projekt. Vi undviker kontakt med människor så mycket som möjligt och jag stannar hemma.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Verkligen bra! Älskar att handla men undviker gärna nu.

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 14°C
29°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.