mapstr

Med Mapstr organiserar jag tips om platser att besöka

Mapstr har hjälpt mig att organisera alla tips på platser att besöka. En app till telefonen som är fantastiskt bra tycker jag.

Är du som jag som sparar ner alla tips på intressanta platser, vackra utsikter, bra hotell, restauranger, fina badplatser eller rena ställplatser? Då är den här appen kanske även för dig!

Äntligen kan jag organisera alla tips!

Evernote har jag fyllt med massor av tips, sorterat per land för att åtminstone ha det lite sorterat. Men när Mapstr dök upp i mitt flöde som reklam någonstans så klickade jag in direkt. Det kändes klockrent för mig.

Jag har nu provat ett tag och flyttat in en hel del av alla tips jag haft samlade och jag fyller på hela tiden med tips från alla bloggar jag läser eller från människor jag träffar som berättar om platser de gillar. Tipsen ramlar på mig från alla möjliga håll och jag kan mycket enkelt bara stoppa in det i Mapstr för att sen kunna utforska när jag befinner mig i närheten.

Att lägga in koordinater verkar inte fungera. Jag har mailat utvecklaren men inte fått svar på över en vecka dessvärre. Men appen är grym ändå, så jag hoppas det kommer i framtida uppdateringar, för det hade underlättat för mig i alla fall.

Karta, taggar, ikoner och noteringar

När jag lägger in en plats så kan jag tagga den med precis vilken tagg jag vill. Jag kan skapa nya taggar samtidigt som jag lägger in en plats. Finns platsen i kartan redan får du med den ikon de föreslår, som exempel en kyrka om det är en kyrka du lagt in. Men du kan självklart välja vilka ikoner du vill och taggar. Så du kan skapa exakt vilken struktur du vill över din platser på din karta.

Med taggarna kan jag sortera och välja att bara visa platser märkta med den taggen. Exempelvis ställplatser för vårt hem (husbilen vi bor i) eller fina badplatser. Jag kan också välja att bara zooma in på kartan där jag befinner mig och då se alla varianter av tips jag har samlat på mig i det området. Älskar denna appen! (och nej, webbtanten är aldrig sponsrad eller i samarbete)

mapstr

Dela med dig till dina vänner

Du kan dela din karta med andra som har Mapstr. Jag introducerade den här appen till en vän (som bloggar på Husbil kors och tvärs) och vi har varandras kartor i våra appar. Jag kan med andra ord se tips hon har fått också och därmed utöka min egen karta med pålitliga tips. Himla käckt tycker jag!

Mapstr – Your places, your world

Deras slogan lyder som nedan och precis så upplever jag att det är.

”Mapstr lets you keep track of all your favorite places around the world, tag them, and find them on your very own map!”

Ladda hem Mapstr till din telefon.

EDIT: Använder inte Mapstr längre – har gått över till Google Maps.

Publicerat:

i:

7 svar till ”Med Mapstr organiserar jag tips om platser att besöka”

 1. […] Så kan man tipsa varandra om trevligheter. Webbtanten har också bloggat om detta. Läs gärna Här om […]

 2. Profilbild för Malin Lundskog

  Wow! Den känns ju som nåt för mig, som inte ens har organiserat alla tips i Evernote utan har i anteckningar och på lösa papper … TACK för tips!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Hoppas du gillar den lika mycket som jag!

 3. Profilbild för PabloD

  Hej Anna!

  Vilket intressant program! Jag ska testa det. Tack för tips!

  Ha en solig dag!

  PabloD

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Hoppas du gillar!

 4. Profilbild för Lindha/ Time2travel.se

  Hej hej!
  Använder du fortfarande appen? Är den lite lik Wowanders? Om du vet vilken det är 🙂
  Laddar inför resa nu och känner att jag behöver en app liknande denna!

  1. Profilbild för webbtanten
   webbtanten

   Ja det är en grym app som jag verkligen använder nästan dagligen! Rekommenderas varmt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.