Månaden innan vi lämnar Sverige samlade på sig en hel del utgifter minsann!

Vår ambition att hålla igen och se hur mycket pengar vi egentligen behöver per månad när vi bor i husbilen har inte varit i fokus i augusti. Istället har det varit att få bilen förberedd för att rulla över gränsen och ut i Europa. Vi har också bunkrat med mediciner, glutenfria torrvaror och njutit av god middag på restaurang med dotter och hennes kille.

Så. Utgifterna har varit väldigt stora den här månaden. Men ändå mindre än en vanlig månad innan vi flyttade in i husbilen då resorna kostade en hel del. Nu har vi rest hela månaden och ändå inte tangerat de kostnaderna vi hade tidigare.

Vi har varit på rull hela augusti i Västragötaland, Bohuslän och Småland. Spenderat dagarna där vi önskat, jobbat, träffat vänner och firat allt möjligt roligt.

Våra utgifter under augusti

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Bilen är ingen utgift för oss, så den är inte heller med i vår utgiftsredovisning. Läs mer om varför här!

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i augusti sett ut så här:

Diesel (2565,-)
Vi har ju rullat en del, så självklart syns det på dieselkontot.

Ställplats/Camping (3095,-)
Hälften av nätterna har vi stått på ställplats med avgift, den andra hälften på gratis plats. Två nätter stod vi centralt i Varberg och betalade 360,-/natt, inget vi kommer göra igen för det var det absolut inte värt, hur mycket vi än gillar Varberg och sällskapet vi hade där.

Gasol (350,-)
Vi fyllde på vår LPG tank med 35 liter.

Vägavgifter (9,-)
En enstaka trängselskattsavgift.

Mat (4629,-)
I denna summa ligger ungefär en tusenlapp i bunkrad mat i form av bland annat glutenfria knäckebröd och glutenfri försvinnande god pasta.

Restaurang (2180,-)
Tre restaurangbesök denna månaden. Galette på Triumfglass Caféet i Alingsås, indisk middag på Mantram i Alingsås och härlig japansk middag med dotter och pojkvän (som vi så klart bjöd) i Varberg på Nami.

Kläder (550,-)
Stödstrumpor har det gått åt ordentligt i sommar eftersom jag burit det dagligen, så det behövdes nya, samt lite andra baskläder. Inhandlat på Ullared för att hålla nere kostnaden.

Hygien (1674,-)
Klippning av mitt hår, bunkring på Ullared av kemikalier till toalett och tankar samt en del kem-tekniskt.

Nöjen (943,-)
Utgifter för Netflix, Amazon, iTunes och ViaPlay. Netflix misstänker jag att vi kommer sluta med framöver, vi tittar ju inte. ViaPlay har vi för Formel 1 så den kommer inte försvinna. Amazon är för Rogers alla böcker som han läser på sin Kindle. Vi har även varit på bio och så är det snus.

Extra gött (1961,-)
Här hamnar allt det där extra goda, såsom coca-cola, vin, glass och godis av olika varianter.

Husbilen (9111,-)
Mycket utgifter för husbilen denna månaden. Exempel på vad vi spenderat pengarna på: hjulinställning på verkstad, oljefilterbyte & olja på verkstad, inköp och installation av ett 3E bodelsbatteri på Forsbergs, inköp av dieseldunk, förlängningskabel, LPG-adaptrar, skruvar, tvättlina, kastrull, smarta förvarningar, ny dörrmatta, orm som fågelskrämma etc…

Övrigt (3534,-)
I den här summan ingår en necessär, väska, extension till Carcassonespelet, ögonläkarebesök, astmamedicin, tårta till födelsedagsbarn och jobbavsked, presenter till 50-åringar och cykelreparation av Rogers cykel.

Totalt har vi i augusti spenderat ca 32 600,-

Det är mer än vad vi vill spendera, men samtidigt har det varit en hel del nödvändiga utgifter som vi vill ha med i sammanställningen sen när vi kollar totala utgifterna för året.

Tankar inför september månads utgifter

Vi kommer att rulla över i Danmark någon gång i september, äta på restaurang på vår hej-då fest och besiktiga bilen. Så visst kommer det bli lite extra goa utgifter även i september, men vi kommer inte sväva ut som vi gjort i augusti.

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera! Fråga gärna om det är något ni undrar över.

/Anna

Vill förtydliga att vi inte räknar in värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering (kostnad) för oss, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.