månadsutgifter husbil

Spräckt budgeten ordentligt i augusti

Månaden innan vi lämnar Sverige samlade på sig en hel del utgifter minsann!

Vår ambition att hålla igen och se hur mycket pengar vi egentligen behöver per månad när vi bor i husbilen har inte varit i fokus i augusti. Istället har det varit att få bilen förberedd för att rulla över gränsen och ut i Europa. Vi har också bunkrat med mediciner, glutenfria torrvaror och njutit av god middag på restaurang med dotter och hennes kille.

Så. Utgifterna har varit väldigt stora den här månaden. Men ändå mindre än en vanlig månad innan vi flyttade in i husbilen då resorna kostade en hel del. Nu har vi rest hela månaden och ändå inte tangerat de kostnaderna vi hade tidigare.

Vi har varit på rull hela augusti i Västragötaland, Bohuslän och Småland. Spenderat dagarna där vi önskat, jobbat, träffat vänner och firat allt möjligt roligt.

Våra utgifter under augusti

Utgifterna för telefon och internet betalar mitt företag, så de syns inte här. Bilen är ingen utgift för oss, så den är inte heller med i vår utgiftsredovisning. Läs mer om varför här!

För fasta utgifter varje månad sätter vi in 2000,- för försäkringar (1000;-), A-kassor (260,-) och CSN (600,-)

Det rörliga har i augusti sett ut så här:

Diesel (2565,-)
Vi har ju rullat en del, så självklart syns det på dieselkontot.

Ställplats/Camping (3095,-)
Hälften av nätterna har vi stått på ställplats med avgift, den andra hälften på gratis plats. Två nätter stod vi centralt i Varberg och betalade 360,-/natt, inget vi kommer göra igen för det var det absolut inte värt, hur mycket vi än gillar Varberg och sällskapet vi hade där.

Gasol (350,-)
Vi fyllde på vår LPG tank med 35 liter.

Vägavgifter (9,-)
En enstaka trängselskattsavgift.

Mat (4629,-)
I denna summa ligger ungefär en tusenlapp i bunkrad mat i form av bland annat glutenfria knäckebröd och glutenfri försvinnande god pasta.

Restaurang (2180,-)
Tre restaurangbesök denna månaden. Galette på Triumfglass Caféet i Alingsås, indisk middag på Mantram i Alingsås och härlig japansk middag med dotter och pojkvän (som vi så klart bjöd) i Varberg på Nami.

Kläder (550,-)
Stödstrumpor har det gått åt ordentligt i sommar eftersom jag burit det dagligen, så det behövdes nya, samt lite andra baskläder. Inhandlat på Ullared för att hålla nere kostnaden.

Hygien (1674,-)
Klippning av mitt hår, bunkring på Ullared av kemikalier till toalett och tankar samt en del kem-tekniskt.

Nöjen (943,-)
Utgifter för Netflix, Amazon, iTunes och ViaPlay. Netflix misstänker jag att vi kommer sluta med framöver, vi tittar ju inte. ViaPlay har vi för Formel 1 så den kommer inte försvinna. Amazon är för Rogers alla böcker som han läser på sin Kindle. Vi har även varit på bio och så är det snus.

Extra gött (1961,-)
Här hamnar allt det där extra goda, såsom coca-cola, vin, glass och godis av olika varianter.

Husbilen (9111,-)
Mycket utgifter för husbilen denna månaden. Exempel på vad vi spenderat pengarna på: hjulinställning på verkstad, oljefilterbyte & olja på verkstad, inköp och installation av ett 3E bodelsbatteri på Forsbergs, inköp av dieseldunk, förlängningskabel, LPG-adaptrar, skruvar, tvättlina, kastrull, smarta förvarningar, ny dörrmatta, orm som fågelskrämma etc…

Övrigt (3534,-)
I den här summan ingår en necessär, väska, extension till Carcassonespelet, ögonläkarebesök, astmamedicin, tårta till födelsedagsbarn och jobbavsked, presenter till 50-åringar och cykelreparation av Rogers cykel.

Totalt har vi i augusti spenderat ca 32 600,-

Det är mer än vad vi vill spendera, men samtidigt har det varit en hel del nödvändiga utgifter som vi vill ha med i sammanställningen sen när vi kollar totala utgifterna för året.

Tankar inför september månads utgifter

Vi kommer att rulla över i Danmark någon gång i september, äta på restaurang på vår hej-då fest och besiktiga bilen. Så visst kommer det bli lite extra goa utgifter även i september, men vi kommer inte sväva ut som vi gjort i augusti.

Varje månad delar vi med oss vad vi spenderar, och hoppas det kan inspirera! Fråga gärna om det är något ni undrar över.

/Anna

Vill förtydliga att vi inte räknar in värdeminskning på bilen i vår redovisning. Det är ingen utgift utan en ekonomiskt dålig investering (kostnad) för oss, dock vettig personlig sådan hoppas vi. Så om du vill använda våra ekonomiska redovisningar som inspiration så glöm inte räkna in kostnaden för själva bilen.

Publicerat:

i:

10 svar till ”Spräckt budgeten ordentligt i augusti”

 1. Profilbild för Annica Rosander

  Hej
  Det är intressant att läsa om hur det fungerar att bo i husbil på heltid. Vi är ute på en 10veckors resa i Europa, vi åkte den 28 augusti. För det mesta bor vi på campingar som är med i Acsisystemet. Vi tycker att det är skönt att bo på campingar, fördelen med acsisystemet att man ofta kommer till byar och ställen som man annars inte hade åkt till. Vi har inte installerat Lpggastank än utan provar att snåla på gasen och se hur länge vi klarar oss.
  Vi lägger in var vi har bott på vår campingkarta, kanske ni hittar någon plats som passar Er.
  Lycka till på Er resa.
  Hälsningar
  Annica

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hej Annica! Välkommen hit, springer in och kikar hos dig. Campingar är tryggt och bra, men vi vill gärna ha lugn och ro. Ska absolut kolla vilka ni bott på och ta till mig av era tips.

 2. Profilbild för Alice
  Alice

  Intressant att läsa dessa inlägg tycker jag – härligt med transparens! Vi använder Tink sen årsskiftet och jag tycker det är riktigt roligt och peppande. Men hur gör ni för att urskilja extra-gött-kategorin? Manuellt jobb med att plocka ut det från typ mat-handlingskvitton eller köper ni sånt i ett eget köp? På ett sätt skulle jag också vilja följa upp godisinköp mm nämligen, men på ett sätt är det skönt att det bara är inbakat i mat-potten för oss hehe 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Kul att du gillar! Jag kikade på Tink oxå, men tycker mitt Numbers är enklare faktiskt. Beror nog på att jag alltid använt det för min ekonomiuppföljning. Vi sparar alla kvitton, möter förvånade blickar när vi köpt varsin pinnglass och svarar ja på frågan om vi vill ha kvittot. Sen sätter jag min några ggr/vecka och lägger in alla siffror från kvittona i Numbersdokumentet. Vad gäller extra gött så plockar jag ut det från kvittona. Och jag håller med, det kan vara frustrerande att se hur mkt pengar vi lägger på sånt vi egentligen inte behöver, men samtidigt gör det faktiskt att vi väljer bort att köpa sånt, tack vare att vi har det specat. Vi gillar ju rödvin, ganska dyrt vin dessutom, det syns på det kontot… Samt att om det ska vara inspiration till andra behöver jag ju bryta ner det i många poster så folk kan tänka vad som är relevant för dem.

 3. Profilbild för Husisblogg

  Husbilen får nog kosta lite mer i början då man vill utrusta den på det sättet man vill och att det ska vara bekvämt att bo i den. Minns att även mina ägare la lite mer pengar på mig i början och iår har jag enbart fått en ny duschslang.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jamen visst är det så! Och en ny duschslang är inte att förakta ;).

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst kostar det att både bo i husbil o även att bo i hus med! 🙂
  Men man lever bara en gång,så lite vill man ju unna sig med!

  Ha det gott o njut……

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi lever. Unna oss – det ordet använder vi inte alls, för det skulle betyda att vi inte är värda det vi väljer att göra 🙂 Och det tycker vi att vi är. Ordmärkande kanske, men det är ett viktigt statement för oss själva. Ska nog blogga om det 🙂

 5. Profilbild för FREEDOMtravel

  Det är klart att det kostar mer ibland, och så fort man ska fixa något med husbilen så har det ju en tendens att dra iväg … Imponerad av din koll!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack ? Ja ibland blir det lite mer pengar som flaxar iväg.

Vädret

Ourique, PT
21°
Soligt
06:1420:45 WEST
TisOnsTorFreLör
33°C / 12°C
35°C / 14°C
36°C / 14°C
35°C / 16°C
32°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.