En del av våra vänner bor i Göteborg så vi har självklart anledning att befinna oss i denna fina västkustska stad emellanåt. Idag är vi här hela dagen! 

Var ställer en husbilen i Göteborg? Finns ställplats i Skatås och på Klippan, men det är inte platser vi vill stå på. Skatås känns inte tryggt och Klippan är intill Stenaterminalen och då vet vi av tidigare erfarenhet att ljudnivån är hög.

Göteborg har inte fattat grejen

En kan ju stå i Partille, på deras ställplats och ta bussen till stan. Men vi tycker det är onödigt dyrt för att bara parkera när vi ändå behöver köpa bussbiljetter in till stan, och vi gillar ju inte heller att åka buss. Så. På Savannen i Alingsås är det faktiskt gratis att stå. En står mitt i stan och har endast ett par minuters cykeltur till stationen.

Det är trist att inte Göteborgs kommun förstått att det finns pengar att tjäna på oss med husbil. Vi vill ha en trygg ställplats där vi gärna lämnar bilen och sedan tar vi oss till stan och handlar, äter på restaurang, shoppar och går på museet för att sen återvända till vår husbil och sova gott. Det finns så otrolig mycket att göra i Göteborg och visst vore det bra med en ställplats i kommunens regi, jag betalar gärna!

Formel 1 och vänskap

Roger älskar Formel 1 och har inte missat ett lopp på decennier. Idag hänger vi med ett gäng nya kompisar som har som tradition att kolla kval och lopp under några timmar på söndagen, vi äter gemensam lunch och hänger ihop i typ 5 timmar i en lägenhet centralt i Göteborg. Roger är i sitt esse och jag gillar att se honom i ett så nördigt sällskap samtidigt som jag också såklart har det riktigt trevligt med härliga människor som så generöst inkluderar oss i sin tradition.

Här bettas det internt och det visas känslor och engagemang. Underbart att få vara med om!

Efter detta nörderi träffar vi andra vänner som är nyinflyttade i storstan och vi vill så gärna se deras nya lägenhet och hänga med dem innan vi rullar ner i Europa.

Fram på kvällskvisten lämnar vi Göteborg med tåget igen och återvänder till FrankieBoy. En ypperlig dag som följs av en intensiv arbetsdag imorgon.

Hur har du spenderat din söndag?

/Anna