formel 1 och vänner

Heldag i Göteborg och smart parkering

En del av våra vänner bor i Göteborg så vi har självklart anledning att befinna oss i denna fina västkustska stad emellanåt. Idag är vi här hela dagen! 

Var ställer en husbilen i Göteborg? Finns ställplats i Skatås och på Klippan, men det är inte platser vi vill stå på. Skatås känns inte tryggt och Klippan är intill Stenaterminalen och då vet vi av tidigare erfarenhet att ljudnivån är hög.

Göteborg har inte fattat grejen

En kan ju stå i Partille, på deras ställplats och ta bussen till stan. Men vi tycker det är onödigt dyrt för att bara parkera när vi ändå behöver köpa bussbiljetter in till stan, och vi gillar ju inte heller att åka buss. Så. På Savannen i Alingsås är det faktiskt gratis att stå. En står mitt i stan och har endast ett par minuters cykeltur till stationen.

Det är trist att inte Göteborgs kommun förstått att det finns pengar att tjäna på oss med husbil. Vi vill ha en trygg ställplats där vi gärna lämnar bilen och sedan tar vi oss till stan och handlar, äter på restaurang, shoppar och går på museet för att sen återvända till vår husbil och sova gott. Det finns så otrolig mycket att göra i Göteborg och visst vore det bra med en ställplats i kommunens regi, jag betalar gärna!

Formel 1 och vänskap

Roger älskar Formel 1 och har inte missat ett lopp på decennier. Idag hänger vi med ett gäng nya kompisar som har som tradition att kolla kval och lopp under några timmar på söndagen, vi äter gemensam lunch och hänger ihop i typ 5 timmar i en lägenhet centralt i Göteborg. Roger är i sitt esse och jag gillar att se honom i ett så nördigt sällskap samtidigt som jag också såklart har det riktigt trevligt med härliga människor som så generöst inkluderar oss i sin tradition.

Här bettas det internt och det visas känslor och engagemang. Underbart att få vara med om!

Efter detta nörderi träffar vi andra vänner som är nyinflyttade i storstan och vi vill så gärna se deras nya lägenhet och hänga med dem innan vi rullar ner i Europa.

Fram på kvällskvisten lämnar vi Göteborg med tåget igen och återvänder till FrankieBoy. En ypperlig dag som följs av en intensiv arbetsdag imorgon.

Hur har du spenderat din söndag?

/Anna

Publicerat:

i:

16 svar till ”Heldag i Göteborg och smart parkering”

 1. Profilbild för Malin Lundskog

  Nämen! Nästa gång får ni parkera hos oss. Gratis 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vilket erbjudande! Tack! Kanske gör det till våren när vi är tillbaka i området igen.

 2. Profilbild för Husisblogg

  Min ena ägare hade kontakt med Göteborgs kommun för något år sedan angående denna fråga. Tyvärr var det mer en envägskommunikation då tjänstemännen inte alls var välvilligt inställda till oss husbilar, tyvärr

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Mycket trist! De gillar inte bilar heller iofs…

 3. Profilbild för Reiselinda

  Låter som ni löste det bra och fick en mycket trevlig dag! Tråkigt att det inte ens finns parkeringar.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Det finns parkeringar, men vår bil är för stor för vanliga parkeringar, husbilsparkering är vad som finns på Klippan om jag tolkat det rätt ..:)

   1. Profilbild för Jan
    Jan

    Hej, måste fylla i! Parkeringstips – Amundöns parkering i Hovås, jättestor plan yta där man betalar p Avg. I naturreservat nära havet. Står där nu men bara 5 bilat här. Nu vet ni till annan gång, buss 82 står precis bredvid och tar er till Göteborgs centrum ifall ni vill. Ha det gott så länge. Rapido

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Tack!

 4. Profilbild för Helena Roth

  Tja du. Min söndag blev helt annorlunda än avsett av olika skäl men slutade bra trots allt.

  Tycker det är bra att du skriver om sånt här – tänker att det kanske kan bidra till en förändring (på sikt…)!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Annorlunda kan ju vara minst lika bra 🙂 Visst vore det bra med en förändring på sikt, men fick en kommentar tidigare här om att det varit uppe för diskussion för ett år sen också.. Nåja, vi tjatar på!

 5. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Med två döttrar i Gbg har vi stött på problemet flera gånger. På väg hem från vår Kroatienresa skulle vi fira barnbarn på Guldheden (utan övernattning). Det slutade med parkering (ett halvt dygn) på ställplatsen i Skatås. Sedan plockade vi fram cyklarna och trampade iväg uppför Eklandagatan i 30 graders värme…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Och uppför på vägen hem till bobilen igen 😉 Hoppas de kommer på att det finns pengar att tjäna. Öarna har ju däremot fattat grejen så Öckerö kommun får våra pengar.

 6. Profilbild för Christel

  Då var vi i Göteborg nästan samtidigt! Vi är där ganska ofta, men har turen att kunna stå hos vänner. En gång stod vi på gatan utanför Slottsskogens Koloniområde och det gick också bra. Söndagen tillbringade vi i Pilane på Tjörn, det är så roligt att se allt och en underbar natur.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Finns verkligen så mycket att göra i och runt Göteborg, några av våra vänner kan vi också stå hos, men inte alla. Just den här dagen träffade vi vänner som bor mitt i smeten och då var det utmärkt med pendeln in från Alingsås.

 7. Profilbild för Sofiahult

  Min söndag spenderades med morsan o farsan

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hoppas det var en söndag du gillar!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
23°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 16°C
24°C / 13°C
21°C / 13°C
25°C / 12°C
30°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.