Mer i jorden

Det var väldigt bra timing, i går och i förrgår har jag och dottern nämligen sått alla fröer på friland; morötter i flera färger, palsternacka, rödbetor, rädisa (de i växthuset är uppätna) och sugarsnaps (har även i växthuset för att se vilket som fungerar bäst). Och i natt kom regnet, ett regn som verkligen fick jorden att häpna! Medge att det var en bra timing av frösådden!

Jag ska sätta gullöken (kanske jag gör det idag..) och sedan har jag vitkål, broccoli, rysk kål och lite annat på förodling i växthuset som ska ut på friland så småningom.

Squashplantorna har jag satt ut, de tog för stor plats, håller stenhård koll på SMHI för att ev. täcka dem med fiberduk på nätterna.

En stora nya rabatten är klar! Kära maken körde sten och jord, nu är den så fin! Jag har en krydd-avdelning närmast vår groventré, så det är inte så långt att gå för att hämta när man lagar mat. Där växer nu mynta (i nergrävd hink), oregano och salvia. Mer sorter ska ner så småningom…

Ska ta med mig kameran ut idag, så kanske ni kan få en liten bildkavalkad igen snart!

Publicerat:

i:

3 svar till ”Mer i jorden”

 1. Profilbild för Kristin

  Hoppas regnet gjorde susen. Morötter i flera färger låter kul, ska komma ihåg det. Själv satte jag samma sort, fast på två ställen. Det går åt mycket morötter till mina små brudar (3 & 5 år), som mer än gärna drar upp dem själv.

  Ser fram emot bilderna!

  Må gott!

  /Kristin

 2. Profilbild för Camilla

  Jaså ni sådde inte förrän detta datum? Det var nog klokt, började så smått undra vart mina fröer tagit vägen, om de frusit bort? Sådde i början av maj, tror vi bor mellan zon 3 och 4. Fast nu spirar det i de flesta rader, förutom bönorna….nästa år ska jag ha lite mer is i magen!

 3. Profilbild för Anna

  Kristin – kul när man så något som barnen tycker om, det kanske främjar deras odlingsintresse för framtiden
  Camilla – jag har svårt att hålla mig jag med så jag förstår dig!

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
13°
Växlande molnighet
06:4820:14 WEST
MånTisOnsTorFre
26°C / 9°C
25°C / 8°C
25°C / 9°C
23°C / 9°C
20°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.