Om-möblering & lite annat

Eftersom jag får omskola allt fler gurkor och tomater till hinkar behöver jag fundera ut hur jag ska ha det möblerat i växthuset, så allt får plats. 40 kvm är inte så mycket egentligen, inte när man odlar så mycket som jag gjort ;-).

Nu tror jag att jag vet hur det ska vara, har möblerat om idag och satt upp klätterlinor för gurka & tomater. Alla detaljerna (tvättlinor, öljetter, vajerlås och ögleskruvar) till skugg-gardinerna (vit markduk, nästan som fiberduk men mycket stabilare) är inköpta och i helgen kanske vi kan få upp det. Sen… kan Roger göra sånt som han är intresserad av…

Den sista potatissorten ”Fakse” har kommit i jorden, under ett halmtäcke. Bilden nedan tog jag när jag behövde en liten paus :-)!

Ett antal av majsplantorna har fått flytta ut, förmodligen alldeles för tidigt, men de trivs inte i växthuset längre, för det finns ingen jord kvar i krukorna bara en massa rötter… Det får bära el. brista – jag håller järnkoll på SMHI och får gå ut och täcka med fiberduk om det är risk för frost. Ni får hålla tummarna för mig (eller för majsen rättare sagt)!

Chiliblommor har jag massor av nu, men den som är på bild ovan i bannern har nu utvecklats till en liten, liten chilifrukt! Det är så häftigt att kolla till den och se hur den växer för varje dag.

Publicerat:

i:

3 svar till ”Om-möblering & lite annat”

 1. Profilbild för Ulrika

  Jag lovar att hålla tummarna för majsen:-)!!!
  Och jag lovar dessutom att ringa innan vi kommer och shoppar glas hos er. För vem kan säga nej till fika! Även om jag är en sådan där besvärlig typ med gluten- och laktosintolerans… Men det brukar ordna sig.

  Har du möjligtvis hallonbuskar till salu? Taibär? Kanske några tomatplantor?

  Kram o ha det gott – nu skall jag fortsätta med mitt uppdrag för Öckerö Släktforskarförening. Håller på och renläser husförhörslängder från början av 1800-talet och för in i exceldokument. Faktiskt kul
  /Ulrika

 2. Profilbild för Anna
  Anna

  Här finns det mesta! Hallonskott och tomater, inga problem. Vi ses i helgen! Kram

 3. Profilbild för lottaspyssel

  Vilken bild du fått till på chiliblomman, SÅÅÅ fin!!! kanske att vi tar en tur på fredag för att kolla in fästena på lucköppnarna?? Lyckad bytardag för dig och så kul grej, min gurkplanta som jag fick mår fint och bor nu i en av bäddarna i växthuset! ha en underbar helg kram Lotta

Vädret

Ourique, PT
25°
Växlande molnighet
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 14°C
24°C / 11°C
30°C / 14°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.