En bucket list är en to-do på vad man vill göra innan man dör. Det här är mina drömmar och mål, det jag vill uppleva och göra innan jag blundar för sista gången. 

Att faktiskt ta mig en funderare på detta kändes viktigt. Det är helt egoistiska tankar och önskemål. Saker JAG vill uppleva och få ut av livet. I det stora men framför allt i det lilla. Jag anser ju att meningen med livet är att uppleva det, som jag beskriver tydligare i intervjun med mig.

Viktiga saker som att göra andra glada, kämpa för allas lika värde, driva mitt liv enligt mina värderingar och passioner är ett varje dags arbete, de står inte med här. Här är sånt jag vill göra minst en gång i livet och som jag kanske inte tänker på varje dag.

Jag har inför det här inlägget tänkt till lite extra och faktiskt gjort en mer komplett lista än jag haft tidigare. Men självklart kommer min bucket list att utökas med nya saker jag vill prova och göra. För är man så nyfiken som jag är så ändras och tillkommer det nya saker hela tiden. När jag skrev om min dröm om El Camino de Santiago kände jag att ett inlägg med min bucket list behövde skrivas.

Min bucket list är inte i någon särskild ordning.

Min aktuella bucket list

✔︎ Driva eget företag (2 ggr hittills)

Driva litet pensionat/hotell

El Camino de Santiago

Bo utomlands

Köra racerbil

✔︎ Bo på landet

✔︎ Gifta mig

✔︎ Föda barn

✔︎ Bo på lyxhotell

Få in yoga som en naturlig del i mitt liv (försökt men inte lyckats än)

Vandra i Cinque Terre

✔︎ Semestra i husbil

✔︎ Gå på NHL-match

Lära mig ett till språk

Klappa en panter

Sälja/skänka alla min ägodelar

Lära mig om röda viner

Göra långresa (minst 3 mån)

Volontärarbeta

Korsa USA i bil

✔︎ Seriebiljett Frölunda Indians

Mjölka en ko

✔︎ Rädda livet på ett djur

Rädda livet på en människa

Gå keramikkurs

✔︎ Odla min egen mat

✔︎ Bli publicerad i tidning

Skriva en bok

Se Nascar eller Indy car live

Vara med i TV (för upplevelsen, inte uppmärksamheten)

Äta på en 3-stjärnig Michelinrestaurang

Leva i husbil

Bo i liten takvåning med stor terass (helst i ett varmare land)

Utveckla fotograferandet

Besöka varje land i Europa

✔︎ Se Formel 1 live

En del är redan avbockat på min bucket list

Jag har redan gjort en hel del av det jag har på min bucket list, jag har redan levt i 50 år. Det jag minns har jag lagt med på min lista, eftersom det alltid är skönare (för mig själv i alla fall) att se att jag redan åstadkommit något 🙂

Har du en bucketlist? Vill du dela med dig så skriv gärna en kommentar!