annas bucket list

Min bucket list

En bucket list är en to-do på vad man vill göra innan man dör. Det här är mina drömmar och mål, det jag vill uppleva och göra innan jag blundar för sista gången. 

Att faktiskt ta mig en funderare på detta kändes viktigt. Det är helt egoistiska tankar och önskemål. Saker JAG vill uppleva och få ut av livet. I det stora men framför allt i det lilla. Jag anser ju att meningen med livet är att uppleva det, som jag beskriver tydligare i intervjun med mig.

Viktiga saker som att göra andra glada, kämpa för allas lika värde, driva mitt liv enligt mina värderingar och passioner är ett varje dags arbete, de står inte med här. Här är sånt jag vill göra minst en gång i livet och som jag kanske inte tänker på varje dag.

Jag har inför det här inlägget tänkt till lite extra och faktiskt gjort en mer komplett lista än jag haft tidigare. Men självklart kommer min bucket list att utökas med nya saker jag vill prova och göra. För är man så nyfiken som jag är så ändras och tillkommer det nya saker hela tiden. När jag skrev om min dröm om El Camino de Santiago kände jag att ett inlägg med min bucket list behövde skrivas.

Min bucket list är inte i någon särskild ordning.

Min aktuella bucket list

✔︎ Driva eget företag (2 ggr hittills)

Driva litet pensionat/hotell

El Camino de Santiago

✔︎ Bo utomlands

Köra racerbil

✔︎ Bo på landet

✔︎ Gifta mig

✔︎ Föda barn

✔︎ Bo på lyxhotell

Få in yoga som en naturlig del i mitt liv (försökt men inte lyckats än)

Vandra i Cinque Terre

✔︎ Semestra i husbil

✔︎ Gå på NHL-match

Lära mig ett till språk (pågår)

Klappa en panter

✔︎ Sälja/skänka alla min ägodelar

Lära mig om röda viner

✔︎ Göra långresa (minst 3 mån)

Volontärarbeta

Korsa USA i bil

✔︎ Seriebiljett Frölunda Indians

Mjölka en ko

✔︎ Rädda livet på ett djur

Rädda livet på en människa

Gå keramikkurs

✔︎ Odla min egen mat

✔︎ Bli publicerad i tidning

Skriva en bok (lagt ner)

Se Nascar eller Indy car live

Vara med i TV (för upplevelsen, inte uppmärksamheten)

Äta på en 3-stjärnig Michelinrestaurang

✔︎ Leva i husbil

Bo i liten takvåning med stor terass (helst i ett varmare land)

Utveckla fotograferandet

Besöka varje land i Europa

✔︎ Se Formel 1 live

En del är redan avbockat på min bucket list

Jag har redan gjort en hel del av det jag har på min bucket list, jag har redan levt i 50 år. Det jag minns har jag lagt med på min lista, eftersom det alltid är skönare (för mig själv i alla fall) att se att jag redan åstadkommit något 🙂

Har du en bucketlist? Vill du dela med dig så skriv gärna en kommentar!

Publicerat:

i:

9 svar till ”Min bucket list”

 1. Profilbild för Magnus Blixt

  Spännande tanke, har ingen bucket list, men kanske skulle skaffa en. Dock fick jag för tjugo år sedan ställa mig frågan ”om jag bara får ett år till, vad får jag då inte missa”, vilket var en nog så viktig fråga (även om nya metoder i sjukvården gjorde frågan obsolet). Sedan är det nog också som du skriver, det vi gör till vardags är nog så viktigt – det gäller ju att göra vad man kan för att klara 90-årstestet: om man blir 90 ska man kunna se sig själv i spegeln och känna att man faktiskt gjort positiv skillnad. Tänker jag.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Ja den frågan har jag ställt mig också. Mkt svårare att svara på! Tror jag skulle vända den till mina nära och fråga vad DE vill göra tillsammans med mig. Jag klarar 90-årstestet nu, skulle känna mig tillräckligt nöjd om jag somnade nu.

 2. Profilbild för Helena Roth

  Jag fick en urge att skriva en för ett par år sedan: https://herothecoach.com/2015/05/02/bucket-list/ och förra sommaren blev den av, den Seattle-resa som gav upphov till min urge.

  Har mycket kvar på min, men en sak vi har gemensamt (icke-avbockat) är vandringen på El Camino!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad roligt att du oxå vill gå Caminon! Tror vi är ganska många 🙂

 3. Profilbild för Charlotte

  Jag har ingen bucket-list och just nu vill jag liksom inte ha någon, just nu vill jag låta livet flöda, ta emot det som kommer, vara impulsiv, spontan och lekfull. Fast häromdagen kom jag på en sak jag skulle tycka vara exra mysig och det är att flyga luftballong, fast mer fritt än här i Stockholm. <3

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Så härligt att vi alla kan göra som vi vill 🙂 Jag lever gärna spontant och lekfullt, men känns ändå gött att jag liksom vet vad jag vill, så jag inte famlar omkring i mörkret med tankar om framtiden.

 4. Profilbild för Dorotea Pettersson, tidscoach

  Bucket Lists är så kul att läsa tycker jag. Vi har alla våra drömmar. Mindre och större. 11 av de sakerna på din lista har jag gjort vilket kändes intressant. El Camini de Santiago vore ju helt fantastiskt. Jag hoppas verkligen du kommer iväg på det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja jag gillar också att läsa bucket lists. Har du en med kanske? Tack, ja jag kommer att komma iväg på caminon 🙂

 5. […] kittlar min nyfikenhet, jag har det på min bucketlist och jag har vänner som är författare som inspirerar mig väldigt ofta! Frågan är om det […]

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.