Suckarnas dag

Mottfjäril – det äckliga i påsen och det är tydligen inte helt ovanligt att det kan komma med i livsmedel. Om du vill veta mer om detta djur, läs på Anticimex hemsida!

Jag ersätts med ICA (!) – check på 50,-, vilket jag tackar för. Tackar även för det fantastiska gensvaret jag fick när jag mailat bilder!

Ny skiner solen och grisarna mår bra! Men jag blev i morse smått förtvivlad… Tidigare har vi använt oss av vet.stationen i Ale när vi behövt göra nåt med Chico. En kanonplats med suverän personal. Nu när vi bor här i Herrljunga, så vill jag ju hitta en ny vet. som jag har förtroende för, gärna i närheten. Det är ju inte allt för långt bort i tiden innan vi ska kastrera Torsten så jag ville börja sondera terrängen lite. Jag ringde Skara – lantdjurens centrum – men de ville inte ha med minigrisar att göra! Jag blev verkligen chockad.. jag sa att jag kan ge dem specifikation på vilka preparat de ska använda för att söva honom (vilket är det alla vet. är mest rädda för när det gäller grisar…) men de hänvisade mig inte ens nån stans utan sa bara att de inte vill befatta sig. SUCK!

I Falköping var de mer tillmötesgående, men samtidigt uppriktiga med att de inte har någon direkt vana. De hänvisade till Tibro där en uppfödare går med sina minigrisar. SUCK!

Vårgårda har jag ju använt hittills, vad gäller vaccinationerna, jag jagade dem igen.. men får aldrig svar. Kanske nästa vecka! SUCK!

Kontaktade ”min” bästa vet. kontakt, som numera jobbar på Blå Stjärnan i Gbg. Hon har inte fått stationen att vilja investera i de instrument hon behöver för att ta emot minigrisar. Hon jobbar på det… men de verkar inte vara så lyhörda – det är ju inte direkt en stor marknad. SUCK!

Kontaktade Ale igen, de ringer tillbaka från den nystartade kliniken, dit en av ”mina” vet. flyttat.
HÅLLER TUMMARNA!

Publicerat:

i:

7 svar till ”Suckarnas dag”

 1. Profilbild för Bitte

  Hejsan.
  Har du hört med veterinärerna i Ulricehanmn. 0321-15230
  Dit brukar jag åka med min hund. Vet ju inte vad dom har för vana av minigrisar, men man kan ju alltid fråga.
  I alla fall trevlig personal där tycker jag.
  Dom kan andra ”bonndjur” så kanske detta med.
  Lycka till.
  Bitte

 2. Profilbild för Uffematten

  Kan intyga att vet. i U-hamn är bra med hundar och katter i alla fall… Och trevliga är dom oxå! Dottern hade mycket hjälp av dom med hästen Humla…

 3. Profilbild för Cornelias Cottage

  Urgg…nästan lika äcklig som min mulebild..

 4. Profilbild för Anna

  Bitte & Uffematten – de kan inte ta emot grisar i U-hamn, tyvärr
  CC – ja verkligen

 5. Profilbild för Linda

  Värst vad de ska krångla till det!!

  Jag har varit med mina grisar hos distriktarna i Falköping och smådjursmottagningen i Falköping, och de har inte protesterat…

 6. Profilbild för annette
  annette

  Fy fasen så äckligt med djur bland nötterna, men hag har förstått att det inte är helt ovanligt, och varför har vetrinärerna inget till övers vad gäller Dina söta minigrisar förstår jag inte, skitdåligt!

  Kramen //annette

 7. Profilbild för Anna

  Linda – faktiskt ingen av mottagningarna ville veta av en kastrering av en vuxen minigris. Har du sövt någon av dina grisar hos nån av dem?
  Annette – Visst är det dåligt, båda delarna!

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.