Musik jag lyssnar till just nu

Jag är dålig på att ändra i mina spellistor, att lägga till nya låtar eller ta bort såna jag tröttnat på. Men den senaste tiden har jag tagit tag i det där!

Jag använder Apple Music och gör spellistor för olika saker. Lugna låtar, Blandat bandat (som jag döpte banden till när jag var ung), dans, promenad etc..

Sen lägger jag låtar som passar för aktiviteten i respektive spellista. För jag lyssnar mest på musik när jag är aktiv. Spellistan med blandat spelar jag när jag inte är sugen på en speciell lista. Det är ofta den som jag spelar på verandan också, då vi är i trädgården och försöker överrösta fåglarna 🙂 Ibland är det skönt med musik även utomhus.

När Tess & Crille var här fick vi lära känna bandet The White Buffalo. Eller alltså deras musik. Tre skivor har vi i en spellista och den går varm just nu. Vi båda gillar den musiken jättemycket!

I dans-spellistan har jag många latino-låtar. Det rycker alltid i benen när jag hör de latinska låtarna. Nedan är ett tips jag fick från Susjo till exempel, så himla härlig att dansa till! Hon har ju full koll på melodifestivalen, vilket jag inte har, så hade missat denna låten helt.

Annars är det en del countrymusik som spelas, vi använder gärna Apple Countrys radiokanal.

Vad lyssnar du till för musik? Är det olika för olika sammanhang? Kanske jag kan få några nya favoriter till både promenad- och danslistan av dig?

Photo by KrayBoul on Unsplash

Publicerat:

i:

28 svar till ”Musik jag lyssnar till just nu”

 1. Profilbild för Hanneles bokparadis

  använder inte spellistor, blir sporadiskt i Göteborgs lokalradio, eller maken spelar saxofon 🎷

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Underbart med livemusik hemma!

 2. Profilbild för LillaSyster

  Jag gillar ju tystnaden =)
  Har såklart lugn avslappningsmusik under arbetstid. Lyssnar nästan bara på musik då jag åker bil och då är det radion i första hand. Tränar jag själv och jag kör ju mest ute, då vill jag ha naturljuden och även höra ev bilar.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det gör jag med, tystnaden behöver jag mycket av. Men däremellan lyssnar jag väldigt gärna på musik 🙂

 3. Profilbild för Znogge

  Jag lyssnar nästan bara på musik när jag kör bil för annars uppskattar jag tystnaden. Har arbetat som lärare i alla år och har alltid värdesatt tystnade när jag kommit hem. När jag är ute och går vill jag höra naturen samt tänka på allt eller inget.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag behöver oxå tystnad. När jag varit i stan t.ex. så är det definitiv tystnaden jag behöver när jag kommer hem. Men jag njuter av att sitta på verandan och dricka kaffe och lyssna till musik emellanåt. Eller när jag är ute och går. Men inte alltid. Gillar variation 🙂

 4. Profilbild för Marianne

  Vilken medryckande och bra låt 🙂
  Jag är nog ganska nära allätare när det gäller musik och lyssnar på det mesta, de spellistor jag haft har varit Rolling Stones, meditation, och flera blandade, som jag döpt till årtal. Jag är så gammaldags att jag spelar CD-skivor också, och då beror det vilket sinne jag är i för tillfället just nu är det mycket John Holm, Rolf Wikström, Bo Kaspers och liknande.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är den! Får mig att dansa direkt när jag hör den. Tack för att du delar med dig av lite tips!

 5. Profilbild för Ingrid

  Här är det P4 Gotlands musikutbud jag lyssnar på. Musik har aldrig varit speciellt viktigt för mig, men utan den skulle jag inte vilja vara. Men jag måste inte ha skrammel i öronen hela tiden. Det får gärna vara tyst ibland.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Visst är tystnad underbart! Vill inte heller ha musik jämt, men i vissa situationer tycker jag väldigt mycket om det.

 6. Profilbild för Micke

  Jag har mer och mer gått över till Youtube och kör en ny lista i början av varje månad.
  Det blir efter vad jag känner, lite gammalt och nytt och lite annat.
  Har ju all min musik kopierad över till en hårddisk men jag tycker det är lättare med youtube.

  Ha det fint. 🙂

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jaha, har inte ens tänkt att en kan köra musiken via YouTube 🙂 Har fått för mig att du är en riktig hårdrockare.. men det kanske inte alls stämmer?

 7. Profilbild för Kraka

  Jag har en del spellistor jag gjort, men jag använder de listor som Spotify gjort åt mig för det mesta. Men jag lyssnar nog mer på böcker än på musik tror jag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Färdiga spellistor som någon annan (Spotify el Apple t.ex.) är ju väldigt smidigt!

 8. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag gillar musik, jag gillar tystnad men Uffe vill gärna ha mera ljud runt omkring sig än vad jag vill och har nästan alltid på musik. Turligt nog så har vi väldigt lika smak vad gäller musiken. Fado gäller just nu av många olika fadosångare, sångerskor. Du skulle se hur jag jazzar till det till vissa låtar.
  Jag ska läsa alla dina inlägg som du redan har skrivit och som är olästa men jag vill ge dem tid, tänka till och inte bara skumma igenom dem. Syns snart någonstans här på din sida och kanske på min också ;).

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Musik är härligt, och är den samtidigt av det slaget att en jazzar till det, ja då är det ju bara på plussidan! Värmande att du känner så med mina inlägg.

 9. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Är jag hemma ensam får det gärna vara tyst. Jag tycker det är underbart men när jag städar, vilket inte är min favoritsysselsättning gör jag gärna det till reggaemusik, något jag aldrig lyssnar på annars, det går mycket lättare då…..
  Har ingen förklaring till varför det har blivit så!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Reggae, det var längesen jag lyssnade på! Ska se om jag hittar någon gammal favorit där, tack! En behöver inte förstå allt 🙂

 10. Profilbild för Susjos

  Va kul att jag inspirerat till lite latino-musik, och visst blir man glad och vill dansa när man hör den! Den låten du la upp : ”Baila Baila”hade jag på mitt förra jympapass, i år är det hans låt : ”Suave ”( som han också har deltagit med på Melodifestivalen förra året) …som jag startar mitt jympapass med, lika härlig den!

  En väldigt ny låt som jag blir glad av ( och kanske kommer på mitt jympa eller IW-pass) är från första deltävlingen i mello som vi var på i helgen : ”Diamonds ” med Victor Crone ( han gick vidare till ”andra chansen” )

  Jag har en jogginglista på Spotify med lite glada och snabbare låtar. När vi har gäster så funkar Spotifys lista : ”Dinners with friends” .

  Min man är väldigt förtjust i Andreas Aleman, och vi har varit på Fasching och sett honom ett par gånger, en av mina favoriter med honom är : ”Helplessly in love”….lyssna och njut av den på Spotify!
  Ha det gott!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Laddat hem både Diamonds och Helplessly in love. Kanske inte till danslistan, en ändå sköna låtar. Tack!

 11. Profilbild för Veiken

  Jag är lyssnar sporadiskt till nästan all sorts musik. Älskar musik i grunden, men tystnaden kan vara lika skön!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Variationen är bäst tycker jag också 🙂

 12. Profilbild för Husbil Kors och Tvärs

  Blandat Bandat var det hög igenkänningsfaktor på 🙂 Har lite olika spellistor beroende lite på humör, nån soft som bakgrundsmusik och där finns en hel del Johan Stengård. Nån lista med mycket latino. Och just nu går det väldigt mycket Andy and the Rockets. De första plattorna av dem var rockabillymusik men nu är det mer renodlad pop/rock. 🤘Älskar singeln de släppte nyss – ”I’ ll be there for you” och plattan Ghost Town som kom i höstas

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Kan tänka mig du också kallade dina ”Blandat bandat” 🙂 Tack för tips, ska lyssna och se om det är musik som platsar hos mig också!

 13. Profilbild för En vanlig man

  Har på den tiden man kunde via hubbar laddat ned den musik jag gillar på .mp3
  Då snackar vi musik från 60-70-80-talen. Nu blir det samma låtar men på Spotify.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   80-talet kan jag också lyssna till ibland, väcker minnen från ”våga stuffa” i skolan bland annat 🙂

 14. Profilbild för Susanne wiksell
  Susanne wiksell

  Vill man ha lite fart och fläkt och gillar rockabilly så lyssna på JLT, John Lindbergs trio..😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack för tips, hittade åtminstone en låt jag gillade med dem 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.