fel känsla

När känslan bara är fel

Det här med boplatser är något vi tar beslut om näst intill dagligen. Det ska kännas rätt där vi ska sova. Så är det bara!

Går inte alltid att ta på vad det är som gör att vi trivs på en plats. Eller jag, för det är mest jag som har tentaklerna och känselspröten ute. Det är också mest de mjuka värdena som avgör månadens bästa boplats.

Efter att ha spenderat nästan hela dagen i Almeria, där vi i princip bara satt på restaurangen Naturak Burger och jobbade via deras snabba och gratis wi-fi, så körde vi faktiskt vidare. Men hamburgarna var grymma – jag åt vegansk och glutenfri variant och Roger en köttig variant, båda mycket nöjda och belåtna – vi svalde kalaset med en kanna Sangria.

En storstad var inte för oss. Inte nu. En mindre stad eller by är det som tilltalar oss mest. Så vi tog sikte på Camping Mar Azul i Balerma. Fina omdömen, ny camping och precis vid havet. Kändes som vi kanske hittat en plats vi kunde på stå ett tag. Och jag förstår att det finns de som älskar denna campingen, för den är fullbokad typ dec-mars. Men den är inte för oss även om den ligger precis vid havet, har rena duschar och har nära till affär t.ex.

När känselspröten signalerar Nej.

Det här var det som jag reagerade på angående den här boplatsen.

Omgivningarna – när vi kör fram till campingen så är det bara växthus överallt. Sen kommer vi in till Balerma och inget känns mysigt, fast det är inga höghus och det är ju positivt. Området runt campingen är inte heller särskilt tilltalande med avstannade byggarbetsplatser och ännu mer växthus.

Mottagandet – framme på campingen går vi in i receptionen för att be om att få kika på lediga pitchar för 1 eller 2 nätter. Vi börjar alltid med det – sen kan det ju bli längre och då är vi beredda att flytta på oss. Bemöttes av suckar och stön. Till slut fick vi en karta och information om att i princip alla pitchar var lediga 1-2 nätter.

Andra campinggäster – de som satt utanför receptionen bara glodde när vi kom. När vi försökte parkera hyfsat plant på vår ojämna pitch kom en tysk, som inte kunde ett enda ord engelska, och började peka och rita i gruset. Han tyckte vi skulle ställa oss på tvären i vår pitch och gärna utnyttja en bredvid oss också. Alltså vi förstod inte något och jag frågade honom om han jobbade där, han sa då att de i receptionen inte skulle bry sig. Vi gjorde inte som han sa utan som alla andra husbilar stod. Men kändes väldigt olustigt att bli ”påhoppad” direkt när vi försökte hitta hur vi ville utnyttja vår pitch.

Hundskall – det är mängder med hundar här och gissningsvis är det ensamma hundar i husbilar/husvagnar när ägarna är ute på äventyr. För hundskall hördes hela tiden när vi grejade med vår installation av bilen. Och hundar har vi fått lite nog av..

Tur en kan göra som en vill

Det blir lite gnäll ibland, för även om vi har ett fantastiskt liv och njuter av vår livsstil så möter vi också situationer som inte alltid är underbara. Och eftersom det här är vår blogg och dessutom en livsstilsblogg så får ni läsa om både roliga och mindre roliga saker.

Jag förstår också att efter vårt besök i Agua Amarga kommer andra platser ha svårare att charma oss, men vi är inte omöjliga – vi har mycket plats i våra hjärtan så det får plats många fler härliga platser!

Eftersom vi gör som vi vill så drar vi vidare efter en natt här. Tycker det börjar tunna ut med bra boplatser nu…. så vi kör faktiskt 12 mil idag.

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”När känslan bara är fel”

 1. Profilbild för Rolle o Carina

  Tråkigt med såna platser,vi hade nog också dragit vidare!

  Ha det gott o Lycka till…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Skönt när en kan välja och göra som en vill 😀

 2. Profilbild för Peter Hagman
  Peter Hagman

  Åk hit
  Från min blogg trevligt ställe väldigt litet men ett par resturanger och en väldigt enkel ställplats men extea trevligt om man åker dit samma datum som vi var där för då bjuder ägaren på fest. Då det är hans födelsedag. Ligger lite off

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ser riktigt härligt ut! Men verkar stängt? Står så i appen i alla fall när jag kikar. Inte några recensioner lämnade på hela året heller. Men tack för tipset, favoritmarkerar och ser om det är öppet nästa gång vi passerar Alicante-området.

 3. Profilbild för Tess

  Vad tråkigt att det kändes så men bra att ni litade på er känsla 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tänker att om vi inte springer på platser som INTE tilltalar oss så blir ju allt bara samma och det är inte kul. Så det är inte så tråkigt, det var främst överraskande.

 4. Profilbild för Christel

  Jag håller med, vi var där i mars, själva campingen prisvärd och vi upplevde den trevlig, men omgivningen och staden var så tråkig, stranden stökigt och smutsigt. En, två nätter ok, men absolut inte mer. Som alltid roligt att läsa era omdömen.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack, känns skönt att vi inte var de enda som hade de känslorna.

 5. Profilbild för Helena Roth

  Skönt med så välutvecklade känselspröt och en välutvecklad förmåga att lyssna till dem! Det är inte alla förunt.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 😀 Tack!

 6. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Nog är det så att vissa ställen låter bra, men känner man inte den riktiga trivselkänslan blir det bara en övernattning. Tvärtom kan man hitta riktiga pärlor när man bara tänkt övernatta. Då kan det istället bli både två och tre nätter.
  Här har vi ytterligare en fördel med husbilslivet; eller som vi brukar säga: ”Planer är till för att ändras”.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Precis så där – vi ändrar gärna planerna, när inte känslan känns bra.

 7. Profilbild för Jessica

  Hamburgaren lätt riktigt smaskig ?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Den var väldigt mumsig!

 8. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skulle ha dragit direkt. Usch…

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi kom lite för sent för att leta annan plats. Men åkte direkt efter frukost!

 9. Profilbild för Reiselinda

  Låter inte som världens trevligaste plats och när det är flera saker som drar ner så förstår jag att ni inte ville stanna så länge!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nä, det bidde bara en natt.

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.