Agua Amarga – en kärleksförklaring

Agua Amarga – en kärleksförklaring

Vi har hittat till Agua Amarga. En liten by med vita hus, intill en strand och omringad av berg. Känns som paradiset.

Det är ju olika saker som styr vart vi åker och vi har följt andras tips en hel del och nu ville vi testa något som ingen sagt något om alls.

Varför Agua Amarga?

En ganska ny ställplats med högt betyg i ställplatsappen utmed vår resväg samt med perfekt läge och överkomligt pris lockade oss. En liten by intill havet som vi inte hört talas om tidigare lockade oss också.

Vi älskar denna by!

Vi är inte så svårflörtade kanske, men en by med vita putsade hus, en lagom stor strand, restauranger med god sangria och berg som omringar hela dalen där byn ligger. Ja, det här är kanonfint och bra! En större stad finns några kilometer bort där det finns en stor mataffär. Nästan alla gator i byn är stenlagda och det finns även inbjudande trädgårdar vid en del av husen.

En enda nackdel – det är lite spöklikt för det bor inte folk i alla hus vintertid. På sommaren är det mängder med turister och människor här, men nu när vi är utanför säsong så är det inte mycket fart. Restaurangerna på stranden hade öppet i helgen (vet inte om de har öppet på veckan, kollade inte det) och den lilla mataffären har öppet på förmiddagen.

Igår tog vi en promenad över bergen, ca 45 minuter backig promenad (blir ju dubbelt om en vill tillbaka oxå..), både uppåt och neråt. Där hamnade vi på ännu en vacker strand med klart vatten och fräcka formationer. Men jag låter bilderna tala istället. Vi lär definitivt återvända hit och gärna bo på Autocaravanas Agua Amarga

agua-amarga

agua-amarga

agua-amarga

agua-amarga

agua-amarga

agua-amarga

Bilder från stranden på andra sidan berget

agua-amarga

agua-amarga

agua-amarga

Gillar du vad du ser så kanske du också vill göra ett stopp i Agua Amarga!

Idag rullar vi vidare söderut, känns helt okej trots att det är en sån fin plats här. Vi kanske hittar fler 😀

/Anna

Publicerat:

i:

24 svar till “Agua Amarga – en kärleksförklaring”

  • Jo men det finns människor 😀 Det bor ju folk här, men det finns en del hus som är avsedda för sommarboende bara. Som i alla städer vi besökt. Lite tydligare dock i en liten by.

 1. Kommer vi med husbil den vägen blir det definitivt ett stopp där.
  De otroligt fina och lockande bilderna gör att vi längtar ännu mer efter sol och värme.
  (Kan meddela att det inte kommer att bli ljust på hela dagen här hemma, dimma, dis och grått, grptt, grått…)

  • Hoppas ni tycker om det lika mkt som vi! Förstår att våra bilder lockar till sol och värme, det är skönt att slippa vinterjackan. Fy för gråa dagar!

 2. Men, nu gjorde ni ju så att resan ner till Malaga tar längre tid? ett ställe i vår smak! Tyckte mig dock se en hel del husbilar, så lite folk var det väl? Får se vad chauffören säger när vi kommer ditåt…rulla lugnt?

  • Ja så kan det bli! 😀 Visst var det folk där, men staden/byn som sådan är liksom inte ”öppen”. Fast fårabonden vallade sina djur genom stan, folk vandrade över berget och det var några som låg på stranden.

 3. Så otroligt vackert och fridfullt det ser ut! Jättetack för tipset. Nu blev jag ju klart sugen på att åka dit. Så perfekt att kunna åka utanför turistsäsongen.

 4. Hej, trevlig blogg! Upptäckte den för ett tag sen och nu har jag läst lite här och där. Vi åker i motsatt riktning så vi kommer inte att sammanstråla denna gången. Annars verkar vi gilla ungefär samma ställen! Agua Amarga lämnade vi för ett par dagar sedan, det blev bara två nätter, men säkert fler nästa gång☺️

  Om ni inte varit i Falesia så rekommenderas det varmt! Vi har testat båda ställplatserna som ligger alldeles bredvid varandra och gillar den mindre bäst. Där var vi två gånger och andra gången blev vi kvar i tio dagar (över jul).

  Hälsningar från en annan husbilsresenär
  Elisabet

  • Tack för din kommentar! Kul att du oxå gillade Agua Amarga. Vi har tagit sikte på Falesia oxå, verkar dock vara fullt överallt. Men kanske lättar efter helgen. Står på en ny och mkt trevlig ställplats i Faro nu.

   • Parque Caravanas Acoteias, bredvid Algarve Motorhome, var inte lika fullbelagt och gör sitt bästa för att fixa plats. Annars finns det fricamping lite längre bort där man också kan njuta av den fantastiska stranden!

Translate »