storyteller reader

Nu har jag en reader igen!

Har funderat ett tag på hur jag ska läsa mina böcker då det inte funkar helt optimalt med iPhone och iPad i varma solen.

Hade för några år sedan en Letto reader, Adlibris egna läsare. Den gick det utmärkt att läsa lånade böcker på. Men den gick sönder efter något år och efter det så har jag läst på min iPad. Och oftast böcker från biblioteket men även köpta e-böcker så klart. Har också haft en del pappersböcker att läsa.

Men nu ville jag ha en annan lösning inför sommaren. Dels är iPaden tung att hålla i (särskilt när jag ligger ner) och den gillar inte alls värmen, så att sitta ute och läsa i skuggan när det är 35 grader går inte. Jag bränner mig på paddan till slut. Då har jag lyssnat på böcker istället men även telefonen blir varm efter flera timmar i sådan värme.

Så jag bestämde mig för att teckna abonnemang på Storytel och beställde också hem deras Reader. Den kan bara användas med böckerna som jag kommer åt via Storytelabonnemanget. Storytels Reader ska tåla värme upp till 40 grader, så jag hoppas detta blir en bra lösning!

Den är lätt. Enkelt att hålla den i hand. Att bläddra till nästa sida görs med en knapp eller med en ”dutt” med fingret på skärmen. Det senare är inte lika snabbt som att använda knapparna. Skärmen är inte heller blixtsnabb, men det ska vara så stod det på papper jag fick med vid leveransen. Men som van Apple användare var det lite frustrerande i början, men nu har jag vant mig.

Att lyssna på böcker gör jag via Storytels app i telefonen, men det går också via Readern. Jag väljer att ladda hem böckerna till Readern så kan jag läsa utan att vara uppkopplad till nätet. Tyvärr synkas inte boken mellan läsaren och appen.

Det gick utmärkt att beställa med leverans till Portugal, med gratis frakt.

I samband med detta inlägget har jag också lyft ut alla inlägg om böcker och läsning i en egen kategori som heter just ”Böcker & läsning” så de lättare hittas av både dig och mig.

Publicerat:

i:

26 svar till ”Nu har jag en reader igen!”

 1. Profilbild för Cathinka

  Jag får nog följa i dina fotspår och beställa mig en. Vissa böcker måste helt enkelt läsas ”på riktigt”.
  Läsa på plattan eller telefonen har aldrig funkat för mig, blir helt enkelt för trött i ögonen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hoppas du gillar den! Jag stör mig fortfarande på trögheten i den, men vänjer mig säkert.

 2. Profilbild för Znogge

  Husse beställde en sådan för ett par år sedan och är mycket nöjd. Den är lätt och texten är tydlig. Det som jag har svårt för är att det blir så pass lite text på varje sida, även vid normalt textstorlek, så att man får byta sida väldigt ofta. Kanske är det något man vänjer sig vid… Alltid uppskattat med bra och smidigt frakt och leverans.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jo, en liten reader blir det ju ofta att en får bläddra i. Men det vande jag mig vid snabbt.

 3. Profilbild för LillaSyster

  Fick en läsplatta i somras . En Diva HD från just Adlibris och jag är helt såld…..aldrig läst så mycket böcker som nu. Smidigt att ladda ner från biblioteket och vill man så köper man böcker direkt i plattan.
  Ha en fin Alla Hjärtans dag med en stunds läsning!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är nog en modernare variant än den Letto jag hade, bra du är nöjd! Läser oxå mer sen jag fick den. Detsamma!

 4. Profilbild för Marianne

  Så bra att den tål värmen så du kan sitta ute och läsa, lite dumt att den inte synkar med mobilen så du kan växla, ibland vill man ju lyssna medan man gör hushållssysslor.
  För egen del lyssnar jag hellre och har aldrig provat läsplatta, jag brukar läsa på mobilen ibland för att komma in i handlingen, men det blir ju mest bara några rader.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det känns bra att den är tålig mot värmen. Kanske det har med wifin att göra, det är ju inte aktiverat hela tiden. Ska utforska det närmare, jag kanske ”ljuger” ang. synkningen. Lyssnar inte så ofta, men om jag inte kan lägga ifrån mig boken så lyssnar jag också när jag gör andra saker 🙂

 5. Profilbild för Micke

  Har ju funderat på just en sådan från Adlibris, lite traggligt att läsa i min iphone tycker jag.
  Laddar ju ner mina böcker därifrån trots allt.
  Kanske min skulle hålla lite längre om jag har tur ?

  Någon gång kanske jag skaffar ett abonnemang på en plattform typ storytel, vi får väl se.

  Ha det bäst nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   LillaSyster har en annan variant från Adlibris än vad jag hade, den kanske är bättre. Kolla hennes kommentar till detta inlägget. Detsamma!

 6. Profilbild för Gunnel
  Gunnel

  Kent fixade min Letto,(det var kontakten till laddningssladden som inte fick tillräcklig kontakt) så nu kan jag läsa igen, kör så länge det går.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Men så bra! Underbart är det att läsa 🙂

 7. Profilbild för Äventyret framtiden

  Det där blir nog en lösning för mig också på framtiden. Nu ska jag ägna mig åt de ”levande” böckerna och tömma hyllorna, dela med mig och så vidare. Men jag vet att det i sinom tid måste till andra bullar för min del. Tack Anna , för tipset och för din som alltid grundliga information.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   De levande böckerna är speciellt. Men en bristvara när en bor utomlands 🙂

 8. Profilbild för Ditte

  Roligt att du tycker den är ok. Har haft ”Storytel” en längre tid och gillar verkligen deras utbud och inte minst många av deras uppläsare. Har en liknande ”platta” men den är sällan i bruk. Oftast har jag en bol jag lyssnar på en en jag fysiskt läser. Gillar inte att läsa via plattan. Men om jag bodde utomlands skulle jag nog använda den för det är ju där knepigare att få tag på svenska böcker. Tycker att det ofta fungerat bra med att läsa böcker från Storytel på min I-pad. Men kan tänka mig att den blir varm i solen. Å andra sidan solar jag inte så i skuggan har den funkat bra.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är ju en bristvara med svenska böcker här. Här funkar det som sagt inte att läsa i padda i skuggan. Vi har ju oftast över 35 grader i skuggan på sommaren. Därför nya läsplattan ska få visa vad den går för i sommar.

 9. Profilbild för Hanneles bokparadis

  när det är lång kö på biblioteket så laddar jag ner böcker i min lilla iPad, funkar, hade ett tag månadsmagasin i Readly, engelska trädgårdstidningar och sånt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Just det, Readly hade jag också ett tag, men insåg jag inte var så intresserad av att läsa magasin då de var så enormt fyllda med reklam.

 10. Profilbild för Susjos

  Va bra! Äldsta sonen har en läsplatta, men vet inte vad det är för märke, dock inte från storytel. Jag har ju fått ett gratis abonnemang via biblioteket, där jag både kan lyssna och se texten samtidigt, texten följer med uppläsaren . Legimus heter det, och då kan jag öva att bara lyssna via mitt ci-implantat, vilket är bra. Meen, jag föredrar fysiska böcker, jag läser ju mycket fortare då, med Legimus tar det sådan tid att läsa, haha!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vad bra att du får hjälp att öva lyssnandet! Otålig är jag också ibland, det är ett sundhetstecken, att en vill framåt tänker jag 🙂 Detsamma!

 11. Profilbild för Kraka

  Jag har en sådan där platta. Storytels böcker fungerar dåligt att läsa på annat än deras egen platta. Men jag lyssnar ju på de flesta böckerna och då lyssnar jag på mobilen. Men som läsplatta är jag nöjd med den.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja, jag är nöjd också. Kanske synkningen funkar bättre nu när jag är hemma på mitt wifi, fick den precis innan vi åkte till Madeira så har ju bara testat där än så länge.

 12. Profilbild för Anni

  Jag läser på mobilen ibland, men föredrar fysiska böcker. Det praktiska med mobilen är ju att den alltid är med ifall ett tåg är försenat etc. På senare tid vill inte böckerna dyka upp om jag lånar på biblioteket, trots att jag har alla appar som behövs och it-support i hemmet. Vet inte vad som blir tok.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju bra med den här läsplattan, eftersom den är så pass liten att den får plats i handväskan. Biblioteket jag lånade på har ändrat sitt system, kanske ditt också gjort det och det därför inte funkar? Hoppas det löser sig för dig.

 13. Profilbild för Åke

  Smart det där. Men jag föredrar böcker… men nu läser jag inga, det får komma senare i livet 😉 Jag har en massa på hög.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Böcker kan en en ju läsa precis när det passar en, det är himla bra att de inte är en färskvara 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
11°
Växlande molnighet
06:2020:38 WEST
SönMånTisOnsTor
22°C / 10°C
22°C / 10°C
22°C / 9°C
24°C / 8°C
26°C / 8°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.