Handla vin & sprit på nätet i Portugal

Att e-handla är ju hur lyxigt som helst tycker jag. Bara sitta hemma och beställa det som jag behöver och så levereras det till dörren (eller juntan). Inför jul gjorde jag detsamma med jullikören!

Eftersom jag inte shoppar särskilt ofta är det för mig inte förknippat med någon risk att e-handla. Jag vet att det finns de som handlar för mycket för att det är enkelt. Men jag handlar bara det jag verkligen vill ha.

Till jul vill jag dricka en riktigt god italiensk mandellikör som heter Disaronno. Den finns inte i våra mataffärer (där det här i Portugal säljs alkohol) utan den finns bara i särskilda vin & spritbutiker. Jag hade dock inget annat ärende till Algarve (där det finns en butik som lagerför den) och att köra ner för att bara köpa mandellikören tyckte jag var onödigt och då kom jag på att det ju går att handla online också.

Så jag klickade mig in på Garcias sajt där jag beställde min mandellikör och en rom till Roger. Dessutom beställde jag en flaska Black Pig Gin som present till Rogers syster som fyllde 50.

Jag hade först tänkt köpa på Soares för de har lägre priser, men de hade inte alla tre flaskor jag skulle köpa.

Soares (frakt tillkommer)

Garcias (frakt ingår I priserna)

Betalade smidigt med MB Way och leverans kom med hela flaskor ett par dagar senare! Sen kunde jag njuta av det första glaset till den portugisiska rispuddingen till efterrätt.

Det här gör jag säkert igen om jag vill köpa något som inte finns i våra matbutiker!

Publicerat:

i:

24 svar till ”Handla vin & sprit på nätet i Portugal”

 1. Profilbild för Ingrid

  Här handlar jag också vin och sprit på nätet, men har inte hemleverans. Däremot hämtning i den lokala kiosken. Hur smidigt som helst!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är toppen att kunna beställa på nätet, inte tänkte jag att det går i Sverige, men det glädjer mig att det funkar hos dig också!

 2. Profilbild för Marianne

  Mandellikör gillar jag också, tittade på receptet till rispuddingen, den såg god ut, men inget för min mage 🙁
  Att handla på nätet och få det hemkört är smidigt, men för vissa kanske det skulle vara bättre om det var lite mer svåråtkomligt.
  Jag handlar rätt mycket varor på nätet, från apotek, hälsokost och ibland systemet. Allt utom alkoholen delas ut hemma men alkohol får man hämta på utlämningsstället som är är ica nära ett par hundra meter bort.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Roger tycker mandellikören luktar björnklister 🙂 Bra med e-handel tycker jag 🙂

 3. Profilbild för bmlarsreseblogg

  E-handel är väl på både gott och ont. Vi försöker handla så mycket som möjligt i våra lokala affärer för att gynna dem, även om det kostar lite extra (t ex när vi köpte sällskapsspel till barnbarnens julklappar). Samtidigt är det otroligt smidigt att handla diverse artiklar på nätet, ett otroligt utbud och ofta snabba leveranser. Däremot är vi noga med vilka firmor vi handlar av. Blev brända av vad som såg ut som en svensk firma men varan visade sig skickas från Kina och höll definitivt inte måttet när den efter lång väntan kom. Det blev en principsak att returnera den och det blev dyrare än varans pris, efter en lång och lite hätsk mailkonversation….
  Tur vi inte handlar så mycket….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag vill också gärna handla lokalt, fördelen med e-butiker på vin här är att då kan vi handla de små vingårdarnas viner också. De finns nämligen inte alltid med i matbutikernas utbud. Det gäller att vara om sig och kring sig helt klart. Lite därför detta inlägg skrevs.. för de som vill handla sprit här i Portugal via nätet.

 4. Profilbild för Znogge

  Visst är det väldigt smidigt att beställa via nätet och vi gör det en hel del. Samtidigt så vill jag ändå gynna fysiska butiker för vissa har svårt att klara konkurrensen. Vår lokala bokhandel vill jag gärna ha kvar så där blir det några köp.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är bra att tänka på de lokala handlarna. Just vad gäller vin här så funkar det bättre att gynna de små vingårdarna via grossisterna då butikerna inte tar in deras viner alltid.

 5. Profilbild för Äventyret framtiden

  Vi har beställt vin via nätet en gång, tror det var 2018, men då till Åland. Vinet vi drack i Spanien var så gott så vi ville ha det hemma också men det blev den gången och inte flera än så. Samma vin var skyhögt mycket dyrare att ta hem den vägen. Det var nästan lönt att ta flyget till Spanien och dricka vinet där istället.
  Nu har vi bekvämare på alla sätt. Butikerna ligger runt knuten och likörer fixar jag själv. Vi dricker inte likör själva i stor omfattning men delar gärna med oss enligt jultraditionerna till grannarna i huset och till goda vänner.
  Rispuddingen, som var länkad, har jag testat och den är god.
  Ha det måndagsbra!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det kan jag förstå blev dyrt! Håller med om att det är bättre att åka till Spanien då och dricka vinet. Vin köper vi oftast på Pingo, men via e-handel kan vi köpa viner från de mindre vingårdarna också, det är bra! Tycker rispuddingen var lite för torr jag. Det blev en bra måndag, och än är den inte slut 🙂

 6. Profilbild för Hanneles bokparadis

  Systemet har stort bra utbud, vi köper inget på resor längre, numera räcker det en halv flaska vin till osten, ett glas lagom 🍷

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Vin är gott och här är det ju lite annorlunda utbud än i Sverige. Handlar helst lokalproducerat vin.

 7. Profilbild för LillaSyster

  Mmmm Disaronno – det köpte vi en liten flaska i julas också nere på GC.
  Smidigt att beställa saker på nätet får då kommer de oftast enda hem till ytterdörren.
  Ha en fin kväll.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Så himla god likör! Fantastiskt att få hem även spriten till dörren, detsamma!

 8. Profilbild för Hannas krypin

  Det är verkligen smidigt att kunna handla på nätet. Låter som riktigt snabb och bra service. Det gillas måste jag säga.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är fantastiskt smidigt, gillar det som kombo till att handla lokalt.

 9. Profilbild för Susjos

  Just den mandellikören fanns hemma hos min man när vi träffades för sisådär 34 år sedan, och den finns fortfarande kvar i barskåpet, under om den går att dricka nu? Hihi, nu måste jag ju prova!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Hahah, okej likörer håller sig länge om det inte är grädde i (typ Baileys) har jag hört. Värt att prova! Detsamma.

 10. Profilbild för Jossu
  Jossu

  Ja visst är det smidigt att handla via nätet. Kläder och skor vågar jag dock inte handla via nätet då jag inte vet om det passar. Så det vill jag prova i butik innan ev köp.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är ju lätt att skicka tillbaka annars, utan porto i de seriösa butikerna i alla fall. Jag handlar helst skor i en fysisk affär också.

 11. Profilbild för Ann

  Åh den där mandellikören är ju helt fantastisk, jag älskar att ha den i kaffedrinkar!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Åh vilket bra tips! Det ska jag leta upp något bra så jag kan prova. Tack!

 12. Profilbild för Anni

  Disaronno blandad med Pisang Ambon och grädde ger en drink med pistagesmak… 😀

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Sådär, det låter väldigt gott 🙂 Får se till att jag köper Pisang Ambon!

Vädret

Ourique, PT
28°
Soligt
06:1120:57 WEST
LörSönMånTisOns
34°C / 15°C
36°C / 18°C
35°C / 15°C
31°C / 15°C
29°C / 14°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.