Nu vill jag njuta av solen igen

Hela sommaren har jag undvikit solen, sökt mig till skuggan och haft ganska täckande kläder när jag vistats i solen (t.ex jobbat i trädgården).

Men nu när det är 30 grader och lägre så vill jag njuta av solen igen. Bara en liten stund så jag får känna den ljuvliga värmen på kroppen. Som jag längtat så efter.

I går så åkte baddräkten på och jag satte mig i solen och njöt för fullt för första gången på tre månader. Så otroligt skönt. Solen är en av anledningarna till att vi bor här, att vi har så många soldagar per år.

Men solen är farlig. Jag vet det. Det är därför och på grund av värmen som jag undvikit den hela sommaren. Men nu var det dags, en liten stund i alla fall.

Roger kom och flyttade bandet på min axel och sa att jag kunde sola bort de gamla ränderna från linnet. Inte för att jag någonsin brytt mig om ränder men så blev det.

Jag satt inte särskilt länge, men när jag gick in och bytte om jag såg direkt att jag ändå varit för länge i solen! Jag hade fått en ny rand! Och jag började bli röd, vilket jag sällan blir numera. Så det var inte så roligt att upptäcka att jag faktiskt bränt mig på bröstet, halsen och i ansiktet. Inte så det bränner i huden, så det var inte så illa, men illa nog.

En ny rand och alldeles för röd hud.

Solskyddsfaktorn stod kvar i badrumsskåpet. Vi har 30 & 50 flaskor. En som är mousse, jättebra att applicera utan att kladda. Jag skulle ju bara känna på solen en liten stund, var övertygad om att jag inte skulle stå ut mer än kanske 10 minuter. Jo jag vet, solskyddsfaktor behövs ändå.

Jag behöver inte läxas upp, undanber mig pekpinnar, jag är fullt medveten om hur korkat detta var. Detta inlägg är en påminnelse till mig själv, men kanske även till någon annan som alldeles för lätt glömmer solskyddsfaktorn.

Oavsett, jag är så himla glad att kunna njuta av solen igen. Så det blir fler såna här stunder framöver när temperaturen gör det möjligt, fast nästa gång skyddar jag mig så klart!

Översta bilden är på vårt hus i kvällningen i helgen. Älskar hur kvällsljuset lägger sig som ett filter över bilden.

Publicerat:

i:

20 svar till ”Nu vill jag njuta av solen igen”

 1. Profilbild för Anette

  Jag gjorde samma sak nyligen. Tänkte liksom inte på att solen fortfarande bränner, dessutom har man ju så här års en viss grundfärg men man kan tydligen bränna sig även när solen är lite svagare och skinnet brunt.
  Så skön tid som väntar er nu.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Det är lätt hänt! Och faktiskt oväntat då som du säger det redan finns en grundfärg. För mig har min hud färgats i skuggan i sommar. Även vi har årstider och även om jag tycker om sommaren så har jag alltid gillar höst och här är den ju varm samtidigt som luften är friskare. Bästa av två världar.

 2. Profilbild för Ingrid

  Visst är det härligt att sitta i solen och bli så där genomvarm, speciellt om det är lite svala vindar. Är det 30º undviker jag solen, då är det skönast i skuggan, men du är väl van vid sådana temperaturer. Hoppas att den där solelden (så kallar vi det när man bränt sig) ger med sig.
  Ha en fin onsdag (i skuggan)!
  /Ingrid

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja nu är jag ju van vid temperaturer över 35 grader så vi upplever att skuggan är lite väl sval nu 🙂 Det har redan gett med sig mycket, soleld – nytt ord för mig! Idag blir det andra bullar, helt klart. Detsamma!

 3. Profilbild för Ditte

  Nej, pekpinnar är ju fullkomligt onödiga. Man vet ju själv och solen kan vara förrädisk.
  Och att nu, när det är lite svalare, sitta en stund i solen kan jag förstå att du ville.
  Önskar dig en skön onsdag. Och ev. kan lite potatismjöl lindra om du fortfarande har ont. Men hoppas det ömma lagt sig idag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack, det blir en skön onsdag, men inte i solen idag. Det smärtar inte alls, brände mig inte så illa blev bara röd. Så var inte öm igår och inte heller idag.

 4. Profilbild för bmlarsreseblogg

  Förstår dej verkligen att det nu börjar bli skönt att sitta en stund i solen och bli härligt ”solvarm”. Sedan att man aldrig riktigt inser hur förrädisk solen är, det är en helt annan sak. För ett tag sedan gick vi på golfbanan, väl insmorda med faktor 30, men hade Lars smort öronen, nej och aj vad ont det blev….

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ajdå, han brände sig så illa! Jag blev tack o lov inte ens öm. Ja solen är ljuvlig och förrädisk!

 5. Profilbild för Micke

  Är ju lätt hänt att det blir så, glömmer ofta kepsen här hemma vid utevaro, inte så smart när man är skallig antar jag men som skrivet, lätt hänt.
  Tycker du varit duktig som undvikit solen hela sommaren.

  Ha nu en underbart onsdag.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Väldigt lätt hänt faktiskt. Kepsen är bra när en inget hår har. Tack 🙂 Detsamma!

 6. Profilbild för Barbro

  Så härligt att VILJA var i solen igen.
  Tror att jag aldrig har solat så lite som denna sommar trots alla solskensdagar i år.
  Klarar inte av den typen av värme som det blir här nuförtiden. Solen känns väldigt ”stickig” och obehaglig.
  Inomhusvistelse eller ev. bilåkning är det som gällt.
  Undrar om värmeböljorna med 30-35 grader ska bli ”normalt” åren framöver.
  I så fall skall vi absolut investera i en bra AC-anläggning till den nya lägenheten. Då kan vi sitta inne och titta ut på dem som fixar den nya svenska vädertypen.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja när solen är så stark som den är här på sommaren är det inte skönt (eller vettigt) att vistas i den mer än nödvändigt. Vi har ju väldigt torr värme, men solen är het som i öknen också. Vi har ingen AC, däremot takfläktar som vi tycker är ruskigt bra. Men värmen inomhus är nog värre än här, då vi har hus som är anpassade (så gott det går) för att klara värmen.

 7. Profilbild för Äventyret framtiden

  Jag har också börjat våga mig ut utan alltför mycket solkräm, hatt och glasögon för att sitta i skuggan. Nu tar mig mig en stund i solen när det känns bra. Men bara en kort stund. Jag fick rosacea i fjol när vi flyttade hit men har snart fått bukt på den, eller egentligen inte, den lär alltid finnas där när den väl har anlänt, men jag är mycket bättre nu, nästan normal igen och hur som helst så vågar jag sitta ute en stund nu och då när solen skiner. Det är skönt när temperaturen är så där lagom.
  Njut av vädret och ert fina ställe! Onödig uppmaning förstås, haha..

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Inte roligt med rosacea, glad det är mycket bättre nu. Visst vill en kunna njuta av solen igen. Och jo, vi njuter, varje dag 🙂

 8. Profilbild för FREEDOMtravel

  Solen är härlig, men förrädisk ibland. Väldigt lätt hänt att bränna sig! Jag gör det nog varje år tror jag, lär mig aldrig riktigt … 😉

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Ja det är lätt hänt!

 9. Profilbild för BP

  Pekfinger får du absolut inte av mig, tvärtom! Bor man i Sverige är det svårt att bränna sig, åtminstone för mig. Däremot är det betydligt lättare att bränna sig i Spanien eller i Portugal. Där solade jag så gott som aldrig i solstol, men vi gick långpromenader i solen, som står betydligt högre upp på himlen än vad den gör här. Kan lugnt säga att jag nästan alltid glömt solkräm, men klarat mig hyfsat. Det gäller min man också. Här hemma har jag ägnat mig åt balkonghäng nästan hela den här sommaren – utan solfaktor, men väl fuktkräm efteråt.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Tack! Jag har inte använt mycket solkräm i mitt liv heller, därför jag inte har en rutin för det och därmed glömmer lätt. Men här nere känner jag det är viktigt för som du säger att solen är starkare.

 10. Profilbild för Susjos

  Acka ja, som jag känner igen mej, för bara några dagar sedan satt jag utan solskydd i ansiktet , har ju en grundfärg..trodde jag, och solen i sena augusti kan inte vara så stark trodde jag, jo tjena…brände mej i ansiktet! Nu har vädret dock slagit om rejält, nu när klockan är halv elva på kvällen är det bara 9 plusgrader ute!, Hösten kom snabbt!
  Ha det fint!

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Solen blir nog alltmer förrädisk för varje sommar. Ajdå, det var kyligt, men hoppas ändå dagarna har sköna temperaturer fortfarande. Detsamma!

Vädret

Ourique, PT
11°
Klart
06:1720:41 WEST
TorFreLörSönMån
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 12°C
29°C / 11°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.