Vi har återvänt till TurisCampo i Praia de Luz i Algarve, på grund av en hel del omständligheter.

Restriktioner

Portugal har delat in hela landet i fyra olika riskgrupper (moderate, high, very. high och extremly high) och restriktionerna skiljer sig mellan dem. Vi har bara rört oss i områden med de två lägsta nivåerna i skalan.

I moderate och high riskgrupperna är det förbjudet att vara någon annanstans än hemma kl. 23-05 alla dagar i veckan. Finns så klart en massa undantag som du kan läsa om på Safe Communities Portugal.

Hela landet har förbjud på att lämna sin kommun dessa dagar och tider:
23:00 27/11 – 5:00 2/12
23.00 4/12 – 23:59 8/12

Helgdagar

Jul & nyår är analkande. Landet är i nödläge mitt i upptakten och ingen vet alls vad som kommer hända den 9/12 när nuvarande läge upphört. Förlängning är väl inte alls orimligt att förvänta sig, men hur den ser ut får vi se.

Annonser & visningar

Det kommer in en del nya hus till salu i listningsapparna och det har inte varit några problem att boka visningar. Men det är ju för att vi har kunnat åka och kolla dagtid mitt i veckan, då det är tillåtet att göra såna aktiviteter i de områden vi är. Men folk från Lissabon t.ex tillhör en helt annan riskgrupp och de kan inte lämna sina hem efter kl. 13 på helgen. Det gör att säljarna vill avvakta med att anta bud tills fler kan komma och titta. Gissningsvis kommer det inte att komma ut så många nya hus heller de närmsta veckorna.

Vi pausar husletandet

Med dessa omständligheter känner vi att det är läge att pausa den intensiva jakten. Det är väldigt tidsödande och en riktig berg- och dalbana att leta hus, åka på visningar och få förväntningar körda i botten. Vi är ganska slitna just nu och kan behöva en period utan jakt.

Därför har vi återvänt till TurisCampo i Praia de Luz. Den här gången kommer vi stå still länge, till början av januari har vi bokat. Vi använder december månad till återhämtning med pingis, äta söta apelsiner, vattenlek, promenader, fika med vänner och sist men absolut inte minst.. jobb 🙂