Nuvarande omständligheter

Vi har återvänt till TurisCampo i Praia de Luz i Algarve, på grund av en hel del omständligheter.

Restriktioner

Portugal har delat in hela landet i fyra olika riskgrupper (moderate, high, very. high och extremly high) och restriktionerna skiljer sig mellan dem. Vi har bara rört oss i områden med de två lägsta nivåerna i skalan.

I moderate och high riskgrupperna är det förbjudet att vara någon annanstans än hemma kl. 23-05 alla dagar i veckan. Finns så klart en massa undantag som du kan läsa om på Safe Communities Portugal.

Hela landet har förbjud på att lämna sin kommun dessa dagar och tider:
23:00 27/11 – 5:00 2/12
23.00 4/12 – 23:59 8/12

Helgdagar

Jul & nyår är analkande. Landet är i nödläge mitt i upptakten och ingen vet alls vad som kommer hända den 9/12 när nuvarande läge upphört. Förlängning är väl inte alls orimligt att förvänta sig, men hur den ser ut får vi se.

Annonser & visningar

Det kommer in en del nya hus till salu i listningsapparna och det har inte varit några problem att boka visningar. Men det är ju för att vi har kunnat åka och kolla dagtid mitt i veckan, då det är tillåtet att göra såna aktiviteter i de områden vi är. Men folk från Lissabon t.ex tillhör en helt annan riskgrupp och de kan inte lämna sina hem efter kl. 13 på helgen. Det gör att säljarna vill avvakta med att anta bud tills fler kan komma och titta. Gissningsvis kommer det inte att komma ut så många nya hus heller de närmsta veckorna.

Vi pausar husletandet

Med dessa omständligheter känner vi att det är läge att pausa den intensiva jakten. Det är väldigt tidsödande och en riktig berg- och dalbana att leta hus, åka på visningar och få förväntningar körda i botten. Vi är ganska slitna just nu och kan behöva en period utan jakt.

Därför har vi återvänt till TurisCampo i Praia de Luz. Den här gången kommer vi stå still länge, till början av januari har vi bokat. Vi använder december månad till återhämtning med pingis, äta söta apelsiner, vattenlek, promenader, fika med vänner och sist men absolut inte minst.. jobb 🙂

Publicerat:

i:

12 svar till ”Nuvarande omständligheter”

 1. Profilbild för CS
  CS

  Fantastiskt intressant att läsa er historia. Allt snyggt skrivet, jättekul med all fakta och era personliga reflektioner. Tack och ha en mysig återhämtning 🙂 här snöar det.

  1. Profilbild för Anna

   Tack! Usch för snö 🙂 Vi är väldigt tacksamma att vi kan vara här.

 2. Profilbild för Sharon
  Sharon

  Hi Anna & Roger
  We have been following your adventures with interest as we are trying to do the same thing. We have only been looking in the eastern Algarve and southern Alentejo regions for the last couple of weeks but have not had much help from agents we have approached. Some haven’t even bothered to reply to our emails ????
  Can you recommend any websites/brokers/agents? Any ideas would be much appreciated.
  Thanks ????

  1. Profilbild för Anna

   Hi, use can find links here https://anna-forsberg.se/lankar/
   A lot of agents need a phone call, they seem to ignore emails very much. We also use WhatsApp. Many times they have difficulties to give us coordinates.. Do you have WhatsApp you can add me, would be fun to compare experiences.

   1. Profilbild för Sharon
    Sharon

    Yes – I have just started using WhatsApp so I will have a go at adding you.
    We are in the hills above Faro – also parked up for a while ????

    1. Profilbild för Anna

     Working great! Looking forward to talk more with you.

 3. Profilbild för Chatrine

  Kloka som vanligt – att ha lite vardag och tömma hjärnan brukar vara bra sätt att hitta vägen vidare.
  Ha det fint <3

  1. Profilbild för Anna

   Tack vännen! Vi lyssnar till våra kroppar och de behöver göra annat nu. Kram!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Klok att pausa när ni känner er slitna, innan det ”går överstyr” Och turistcampo verkar ju vara rätt ställe för återhämtning. Var rädda om er!

  1. Profilbild för Anna

   Tack! Ja här är det ganska lugnt nu och det är skönt. Detsamma 🙂

 5. Profilbild för Nils-Åke Hansson

  Turistcampo är det många som har varit som vi känner och också talar gott om under våra 15 år som vi har haft kunskap om Portugal. Har själv varit och besökt vänner som har stannat där. Har ni förhandlat pris nu när ni stannar längre tid?
  Ha det fortsatt bra

  1. Profilbild för Anna

   Nej vi har inte förhandlat något pris, de ger 25% till alla som stannar i över 30 nätter.

Vädret

Ourique, PT
10°
Klart
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
28°C / 10°C
29°C / 11°C
28°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.