ställplats Motala

Ny livsstil ger nya möten och nya vänner

En helg i Motala, planerad tillsammans med nya vänner, vår första dejt!

Jag har följt bloggen Husbil Kors & Tvärs ett tag och vi har pratat dels genom att kommentera varandras bloggar men också via Messanger en del. Vi stod båda inför en ny livsstil och inspirerade varandra.

I helgen träffades vi för första gången! Bokade ställplats i Södra Hamnen i Motala och vi har haft husbilarna bredvid varandra och umgåtts flera timmar varje dag. Lärt känna varandra, vi har lärt oss massor om husbilsslivet och vi trivs gott i Anette & Görans sällskap.

ställplats Motala

Ställplats Södra Hamnen i Motala

Man står fint på den här ställplatsen med utsikt över vattnet och här finns allt man behöver och en kort cykeltur så är man inne i Motala centrum. En go kaffe i lä i solen och sedan en omväg med cykeln tillbaka till FrankieBoy.

Det var strålande sol hela helgen, men det blåste ganska kallt så vi satt påpälsade när vi satt i solen. På kvällarna hängde vi inne i någon av bilarna efter att vi grillat.

Motala ställplats

Motala ställplats

ställplats Motala

Till hösten drar vi alla fyra ner till södra breddgrader, de som erfarna husbilister och vi som nybörjare. Vi reser inte tillsammans, men jag hoppas verkligen våra vägar korsas igen, både i Sverige och i Europa.

Long time no seen

På vägen hem idag, hälsade vi på en vän som jag inte träffat på 28 år. Vi spenderade mycket tid tillsammans som tonåringar, men sen tappade vi kontakten. Tack vare Facebook är vi i varandras flöden och idag träffades vi igen! Så härligt att ses efter alla dessa år.

/Anna

 

Publicerat:

i:

10 svar till ”Ny livsstil ger nya möten och nya vänner”

 1. Profilbild för Kors och Tvärs

  Så trevligt att träffas live. Även om vinden ven, så hindrade den inte oss det minsta från att ha hur trevligt som helst! Att utbyta erfarenheter på många olika plan, berikar verkligen.
  Vi ses snart igen
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja den där vinden ven verkligen onödigt mycket. Vi ses snart igen, absolut! Kram

 2. Profilbild för Kia

  Vi pratade härom dagen hur härligt det skulle vara att kunna bo var som helst, åka dit man vill och vara fri som fågeln. Ja och Facebook är verkligen så häftigt och ger möjligheter. Ha en härlig vår // Kia

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Friheten är det viktigaste tycker jag. Att själv kunna bestämma var vi vill bo.

 3. Profilbild för Lucy

  Härligt med friheten:)

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja verkligen!

 4. Profilbild för Linnea – Lanclin.com

  Motala har jag sneglat på lite för någon lite kortare tur då vi bor lite söder om Linköping. Ställplatsen i södra hamnen verkar ju vara ett fint alternativ när vi åker dit med husbilen 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det var riktigt fint där. Men det är tydligen alltid blåsigt, så tänker att nästa gång vi åker dit så blir det en varm sommardag när vindarna kan fläkta skönt 🙂

 5. Profilbild för Chatrine

  Det finns ju en anledning till att vattnet där utanför kallas skepparpinan 🙂 Som gammal Motalabo känns det rätt mysigt att läsa om blåsiga Motala.
  När drar ni iväg söderut? Jag räknar kallt med att vi ses flera gånger innan dess men tänker att det kan vara kul att ses på andra breddgrader också.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Hihi ja blåsigt var det onekligen! Vi stannar i Sverige hela sommaren. Åker söderöver sept/okt. Klart vi ska ses!

Vädret

Ourique, PT
14°
Växlande molnighet
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.