Skydda mot stenskott

Skydd mot stenskott på fronten av husbilen

En av anledningarna till att vi varit i Stockholm den här veckan är att vi ville ge FrankieBoy ett extra skydd mot stenskott på fronten.

När man jobbar i bilglasbranschen lär en känna folk som jobbar med snarlika saker till bilar, som tex solfilm och bildekor. Vi har en grossist, Solfilmsgruppen, som vi köper solfilm av och de säljer också stenskottsskydd till bilar.

Skydd mot stenskott med premiumshield

Skydd mot stenskott med PremiumShield

PremiumShield, det osynliga skyddet! Inte alltid kul att lägga pengar på något som inte syns, men när en vet hur effektivt det är så känns det bra. På en studieresa i november med Solfilmsgruppen träffade vi ett gäng killar som sysslade med bildekor, Robertssons Skylt & Solfilm, och de ville gärna hjälpa oss med att skydda FrankieBoy.

Sagt och gjort, när bilen var på gång till oss från Frankia bokade vi tid hos RS-S i Haninge för montering. Jag tog lite semester och Anna utnyttjade tillfället att boka in kundbesök hos några av hennes kunder i Stockholm. För Stockholm gillar vi skarpt!

Väl på plats spolade de av fronten och jag körde in bilen i garaget där en av deras killar satte igång. Det tog hela dagen att skära ut, montera och att vänta på att det mesta av vattnet under filmen skulle försvinna. Mycket noggrant inspekterades bilen av montören, både inne i verkstan och när vi körde ut bilen i dagsljuset igen. Vårt skydd mot stenskott fick godkänt, han var mycket nöjd med både filmen och sitt arbete!

Nu ska filmen sätta sig och det innebär att om man ska tvätta av bilen så måste man vara väldigt försiktig när man spolar vatten på filmen, minst en vecka måste det torka. Efter det så kan man tvätta som vanligt men inte köra med högtryckstvätt mot kanterna. Nu är fronten lite klarare och blankare i lacken och ska tåla smällarna av stenskott mycket bättre.

Filmen heter PremiumShield Self Healing och är ca 0,2 mm tjock och den har självläkande egenskaper, repor och märken i filmen försvinner snabbt. Priset beror på vilken bil då storlek och utformning avgör.

Skydd mot stenskott på rutan finns inget, vad jag vet, men resten av fronten är nu inbäddad och det ska bli riktigt spännande att se effekten av detta skydd.

/Roger

Publicerat:

i:

5 svar till ”Skydd mot stenskott på fronten av husbilen”

 1. Profilbild för Husisblogg

  Vad smart att göra detta med en gång så det inte skjuts på, för då blir det troligen aldrig gjort.
  Ska bli spännande att höra vad ni tycker om detta efter ett tag.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Nä vissa saker bör vi göra direkt känner vi, vi hoppas det kommer kännas riktigt bra och vara det grymma skydd som det sägs att det ska vara.

 2. Profilbild för Gunnar FN

  Smart. Och något jag inte kände till fanns.
  Finns skydd mot krockande fransmän också? 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ajdå, nej det är nog lite för tunt skydd för det…

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
22°
Molnigt
06:5120:12 WEST
LörSönMånTisOns
23°C / 11°C
24°C / 12°C
26°C / 9°C
24°C / 8°C
25°C / 9°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.