spanien husbilstur

Nya planer för vart vi åker i höst & vinter

Trodde nog vi hade bestämt oss om årets övervintringsresa. Att den skulle gå till Kroatien och Italien. Men nu har vi ändrat det beslutet. Eller tagit ett nytt helt enkelt.

Nog vore det mycket trevligt med både Kroatien och Italien. Men är det i år vi ska dit? Det har vi funderat på av och till ett tag nu. Så här resonerade vi för ett par månader sen.

Men som vanligt så finns det inte någon begränsning i antal beslut, det är ju bara att ta nya. Och vi har ändrat oss, vi tänker så här nu.

Östra & södra Tyskland

Vi gillade verkligen Tyskland när vi åkte igenom i våras. Men vi kände oss lite stressade av tider att passa i Sverige och dessutom var vi ganska trötta på att utforska just då.

Men nu är suget av nya platser tillbaka och vi vill verkligen se mer av Tyskland. För oss är det inte ett land att bara passera. Vi är nyfikna på många platser och vi vill ha gott om tid att utforska det vi känner att vi vill se och göra.

Om vi skulle göra det för att sedan dra vidare mot Kroatien är risken stor att vi kommer ”för sent” till Kroatien. När det är kallt och många campingar har stängt (många verkar stänga sista september). Har även blivit lite mätta på Kroatien av alla bilder och reseberättelser vi sett och läst från de alla husbilister som semestrar där nu på sommaren. Och de där ovädren som verkar komma titt som tätt känns inte särskilt lockande. Ja, havet är fantastiskt och vi vill dit en vacker dag. Men den här hösten vill vi fokusera på Tyskland.

Spanien

Det finns så mycket mer vi vill se och göra i Spanien. Du förstod nog redan när du såg bilden att Spanien hägrade igen. Vi hade för bråttom sist tycker vi, då vi rusade ner från Barcelona till Malaga för att säkerställa att få en plats som vi ville ha i Rincon. Så vi drar faktiskt vidare mot Spanien när vi är oss klara med Tyskland.

Vi känner oss hemma i Spanien nu, vi vet var vi handlar, hur det funkar med ställplatser och campingar, var det finns bra ställen och vi förstår lite spanska. Så efter att ha utforskat ordentligt i Tyskland tror vi Spanien blir utmärkt att landa i. Rulla runt som vanligt, men stanna liiite längre på bra ställen och passera de platser vi redan besökt. Vi vill utforska Murcia mer, vi kommer bo i Denia över jul och nyår och förhoppningsvis kommer vi hitta många nya pärlor, men samtidigt bara vara när vi vill och behöver det.

Italien, Portugal, Frankrike?

Om vi känner oss klara med Spanien på vårkanten kanske vi drar till Italien. Eller Portugal. Kanske vi ger Franska Rivieran en chans. Vi vet inte. Och det känns väldigt skönt, vi behöver inte veta.

Det blir en annan resa den här vintern, annan än vi tänkt och annan än förra året.

Så kan det gå. Och det är så härligt att vi kan ta nya beslut och ändra oss.

Ska du övervintra i Europa i år? Vart går din resa?

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

20 svar till ”Nya planer för vart vi åker i höst & vinter”

 1. Profilbild för Husisblogg

  Jag ska övervintra i mitt garage, så roligt får jag.
  Men vad härligt att kunna ändra planerna. Italien som jag är i just nu är än så länge trevligt. Något som mina ägare blev väldigt positivt överraskade i var området omkring Gardasjön. De såg också en massa spännande platser i Österrike då de körde igenom det landet.
  Finns verkligen väldigt mycket att se och uppleva, och Tyskland är ju i te fel då det är ett intressant land och fint land att semestra i.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja men du har i alla fall en plats att vara på. Gardasjön är verkligen något vi vill besöka. Om vi ska göra det med FrankieBoy eller inte har vi inte bestämt än. Kanske hitta en camping i närheten och sedan hyra bil. Vi får se vad vi hittar på, och om vi inte gör det denna säsongen så blir det en annan 🙂

 2. Profilbild för Gunnar Örn
  Gunnar Örn

  Hej, god ide med östra Tyskland, mycke mindre vägarbeten och köer och många sevärdheter speciellt om man tycker det är intressant med krigsminnen (gedänkstätten)
  Österrike också vackert och trevligt. Italien bör man vara noggrant förberedd på om man har en stor husbil, vägarna utanför autostradan är anpassade för Fiat 500. Gardasjöns västra sida var en skrämmande erfarenhet, kolsvarta smala tunnlar där det inte går att möta större fordon och dessutom finns det ingen plats att stanna på speciellt om backspegeln slagits ur läge. En del ställplatser vi provade med var helt omöjliga att nå med vår husbil (Rapido 896) Vi använder appen Park4night vilken vi tycker är suverän

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Österrike har vi förstått är vackert, kanske blir en sväng in där med. Italien behöver vi läsa på mer och Gardasjön vill en ju gärna se så klart. Fy vad otäckt det låter med de tunnlarna! Vi gillar CamperContact 🙂

   1. Profilbild för Marita
    Marita

    Känner likadant, Tyskland använder många som transit, men det verkar finnas mycket fint
    att se. Gillar fina gamla stadskärnor. Men sen inget mer spikat.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Det gör vi oxå 🙂

 3. Profilbild för Christel

  Här är vi två helt olika personer, min man och jag, jag vill planera långsiktigt och då säger maken, det får vi se hur det känns då. Vi har alltså inga planer för hösten, men jag vill till Portugal. Jag planerar i mitt eget huvud haha! Ert beslut är säkert helt rätt, vinter i Kroatien tror jag inte på, allt är tillbommat och då måste ni längre söderut. Beslut kan definitivt ändras, till och med när vi redan är ute och kör!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gillar att planera, men vi gillar också att ändra våra planer. Vi gillar att ha något att förhålla oss till, men som du märkt är inget skrivet i sten här. Smart att du planerar i ditt huvud. Vinter i Kroatien var aldrig aktuellt, men vi vill inte heller känna brådska om att lämna innan det blir för kallt.

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Vi har inget inplanerat än,nån solresa i höst iaf! 🙂

  Ha det….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Snart svarar ni att ni är ute med bobilen hela vintern 😉

 5. Profilbild för FREEDOMtravel
  FREEDOMtravel

  Intressanta planer! Visst finns det mycket att se i Tyskland! Jag måste visa mig på jobbet emellanåt, så ingen övervintringsresa 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja vi får se om de håller eller ändras igen, det vet vi ju aldrig 🙂

   1. Profilbild för Anette Carlgren
    Anette Carlgren

    Vi var i Italien i oktober ett år men det var mycket som va stängt. Fick tips att man måste långt söderut. I Italien måste man se Matera. Jättefin gammal stad. Sedan är Saturnia som är varma källor helt underbart.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Skriver upp dina tips för när vi besöker Italien. Tack!

 6. Profilbild för Regina
  Regina

  Hej på er och tack för privilegiet att få läsa om era ”utflykter”.. Vår dröm är att bosätta oss med våra två hundar o goja i husbilen, har ännu inte tagit steget då vi måste avyttra både fastigheter och företag som inte görs snabbt. Vi köpte vår husbil för ca två år sen och har upptäckt att den är på tok för liten att bo permanent i så nu hyr vi lägenhet i Spanien på helår, tanken är att utgå därifrån då det blir dags. Det är ett land vi trivs i både med klimat och mentalitet hos befolkningen. Såg att ni planerade Murcia, mycket vacker stad.
  Kör försiktigt o ta hand om varandra?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack för fina ord Regina! Ja vi planerar lite mer tid i området Valenica -> Aquilas ungefär. Där stressade vi förbi. Blir jul och nyår i Denia. Var i Spanien har ni lägenhet?

   1. Profilbild för Regina
    Regina

    Vi bor i Santa Pola som är en liten
    stad, (spanjorernas egen semester-favorit)). Just nu är vi i Sverige och
    fixar en massa praktiskt, räknar med att börja rulla nedåt i oktober om allt går som tänkt.

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ok, ja där bor det väl rätt många svenskar, i alla fall på Bahia campingen, om vi förstått det rätt.

     1. Profilbild för Regina
      Regina

      Första gången vi var nere i SP så
      bodde vi där ett par månader, det
      är rätt många svenskar, tyskar,
      holländare o engelsmän. Alla är vi
      olika, vi vill lära oss landet med allt
      vad det innebär och då är det inte
      rätt plats att bo på.

     2. Profilbild för Anna
      Anna

      Nä det är inte för oss heller, som du säger är vi alla olika. Vi gillar annat 🙂

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
25°
Soligt
06:1020:56 WEST
MånTisOnsTorFre
28°C / 17°C
24°C / 14°C
22°C / 13°C
25°C / 12°C
31°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.