Trodde nog vi hade bestämt oss om årets övervintringsresa. Att den skulle gå till Kroatien och Italien. Men nu har vi ändrat det beslutet. Eller tagit ett nytt helt enkelt.

Nog vore det mycket trevligt med både Kroatien och Italien. Men är det i år vi ska dit? Det har vi funderat på av och till ett tag nu. Så här resonerade vi för ett par månader sen.

Men som vanligt så finns det inte någon begränsning i antal beslut, det är ju bara att ta nya. Och vi har ändrat oss, vi tänker så här nu.

Östra & södra Tyskland

Vi gillade verkligen Tyskland när vi åkte igenom i våras. Men vi kände oss lite stressade av tider att passa i Sverige och dessutom var vi ganska trötta på att utforska just då.

Men nu är suget av nya platser tillbaka och vi vill verkligen se mer av Tyskland. För oss är det inte ett land att bara passera. Vi är nyfikna på många platser och vi vill ha gott om tid att utforska det vi känner att vi vill se och göra.

Om vi skulle göra det för att sedan dra vidare mot Kroatien är risken stor att vi kommer ”för sent” till Kroatien. När det är kallt och många campingar har stängt (många verkar stänga sista september). Har även blivit lite mätta på Kroatien av alla bilder och reseberättelser vi sett och läst från de alla husbilister som semestrar där nu på sommaren. Och de där ovädren som verkar komma titt som tätt känns inte särskilt lockande. Ja, havet är fantastiskt och vi vill dit en vacker dag. Men den här hösten vill vi fokusera på Tyskland.

Spanien

Det finns så mycket mer vi vill se och göra i Spanien. Du förstod nog redan när du såg bilden att Spanien hägrade igen. Vi hade för bråttom sist tycker vi, då vi rusade ner från Barcelona till Malaga för att säkerställa att få en plats som vi ville ha i Rincon. Så vi drar faktiskt vidare mot Spanien när vi är oss klara med Tyskland.

Vi känner oss hemma i Spanien nu, vi vet var vi handlar, hur det funkar med ställplatser och campingar, var det finns bra ställen och vi förstår lite spanska. Så efter att ha utforskat ordentligt i Tyskland tror vi Spanien blir utmärkt att landa i. Rulla runt som vanligt, men stanna liiite längre på bra ställen och passera de platser vi redan besökt. Vi vill utforska Murcia mer, vi kommer bo i Denia över jul och nyår och förhoppningsvis kommer vi hitta många nya pärlor, men samtidigt bara vara när vi vill och behöver det.

Italien, Portugal, Frankrike?

Om vi känner oss klara med Spanien på vårkanten kanske vi drar till Italien. Eller Portugal. Kanske vi ger Franska Rivieran en chans. Vi vet inte. Och det känns väldigt skönt, vi behöver inte veta.

Det blir en annan resa den här vintern, annan än vi tänkt och annan än förra året.

Så kan det gå. Och det är så härligt att vi kan ta nya beslut och ändra oss.

Ska du övervintra i Europa i år? Vart går din resa?

/Anna & Roger