Ulricehamn kallbadhus

Varför bloggar vi så ofta?

Får ganska ofta kommentaren att vi är flitiga och bloggar varje dag, men vi tänker lite tvärtom, som vanligt…

Vi bloggar av egen vilja och lust. Varje inlägg har inspirerats av våra tankar, erfarenheter eller frågor från er. Det finns några anledningar till att det kommer många inlägg.

Variation och kvalitet

Om vi bara skulle blogga en gång i veckan t.ex. så är kravet på det inlägget så mycket högre. Alltså det egna kravet. För om vi bara delar med oss av något en gång på sju dagar så behöver det vara bra, riktigt läsvärt och något som verkligen ger något till alla. Och det kravet vill vi inte ha på oss själva.

Självklart vill vi inte skriva dåliga inlägg, men det är inte riktigt samma krav om vi bloggar ofta, som om vi bloggat sällan. Genom att blogga om det som faller oss in så blir det olika kvalitet på inläggen. Det blir väldigt varierat och det finns kanske alltid något för dig att läsa när du kommer in på bloggen.

Ingen dagbok

Eftersom vi inte skriver en dagboksblogg eller en ren reseblogg så har vi en ganska unik stil på vår blogg. Ibland är det besöksmål, ibland är det tips om husbilsliv och vi har även försökt skriva dagboksinlägg ibland. Vi vill skriva om det som händer i vårt liv utan att berätta det dag för dag. Det kan betyda att det som händer under en dag och tankar vi reflekterar kring under den dagen kan generera flera inlägg. Och andra dagar händer inget som skulle vara kul att skriva om. Så antal inlägg är inget som är planerat eller något krav, det bara blir så.

Relationerna

Det kommer fram folk som följer oss här på bloggen eller på Instagram och säger hej. Det tycker vi är fantastiskt roligt! Som Sören med sällskap (ledsen men har glömt ditt namn) som kom fram och sa hej i torsdags, gillar det! Och det är faktiskt ytterligare en anledning till att det kommer många inlägg. Ni inspirerar oss att skriva mer. Ni berättar hur viktiga våra inlägg är för er. Precis så som vi önskar att de ska vara. Vi vill inspirera er tillbaka.

Så varmaste tack till alla er läsare och en extra kram till er som ger er tillkänna på något sätt, genom kommentarer, ett mejl eller ett hej när ni ser oss!

Utan er skulle färre inlägg skrivas. Definitivt! Och saknar ni något är det bara att skicka ett mejl!

Bilden är från Ulricehamn där vi stod en natt för att hänga med vänner.

/Anna & Roger

Publicerat:

i:

10 svar till ”Varför bloggar vi så ofta?”

 1. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Jag gillar er blogg just för att den är så varierad. Själva skriver vi allt mer sällan när vi står stilla hemma i Sverige. Är imponerad av din flit.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack! Jag gillar att läsa hos er, oavsett om det är ofta eller sällan 🙂

 2. Profilbild för Barbro

  Tänker lite som du/ni gör.

  Min b-log är en slags dagbok, mycket för min egen minnesbanks skull.
  Men gensvar är självklart kul. 🙂

  Vi gör så många små utflykter i Sverige under maj-juni-juli och har gjort så i över 40 år, och vi behöver helt enkelt ett extraminne.
  Fotografering är vår gemensamma hobby och att ta lite bilder från varje plats är givet.

  Jag uppskattar själv alla tips jag får på Instagram och på bloggar, och vill gärna själv sprida mina tips till andra.

  Tack & ha det gott!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det kul med inspiration från alla möjliga håll. Och ja, extra minne är aldrig fel. Gillar era bilder så kikar in på er blogg ofta. Håller med om att det är roligt att kunna bidra tillbaka.

 3. Profilbild för Rolle o Carina

  Ni har en fin och trevlig Blogg att läsa!

  Ha det gott…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack!

 4. Profilbild för FREEDOMtravel
  FREEDOMtravel

  Jag gillar oxå att skriva ofta. Inser att det har att göra med att jag tycker om att skriva nära efter att jag varit med om något, när upplevelserna är ”färskast”. Sedan förstår jag ju att alla inte hinner läsa allt jag skriver, haha 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är ju så kul att skriva! Och nej, alla läser inte allt 🙂

 5. Profilbild för Ama de casa

  Visst är det roligt att blogga av många anledningar. Det blir en dagbok och gensvaret är superkul! Dom flesta vi umgås med här nere har vi lärt känna genom bloggen på ett eller annat vis.
  Själv har jag dragit ned på antalet inlägg. Förr hade jag 2 – 3 om dagen, nu bara ett (men då blir å andra sidan inläggen på tok för långa…). Senaste dagen jag INTE bloggade var när vi var i Mexiko 2014 och blev överfallna av orkanen Odile. Tre dagar var vi isolerade utan el eller vatten. Noll kontakt med omgivningen. Då blev det ett tämligen ofrivilligt bloggskolk från min sida 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Visst är det härligt att blogga! Jätteroligt och alla relationer är verkligen fantastiskt kul. Eftersom vi bara bloggar av lust är det inte heller något krav, även om jag tycker det är kul om vi publicerar varje dag. Men gör vi inte det så blir det så och det är precis lika okej. Isolerade i tre dagar?! Usch vad obehagligt.

Vädret

Ourique, PT
16°
Mestadels molnigt
06:1820:40 WEST
OnsTorFreLörSön
24°C / 8°C
27°C / 9°C
29°C / 10°C
29°C / 13°C
30°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.