Nyårsdesserten

dessert_nyar

Här är receptet på desserten jag gjorde till vår nyårssupé!

Anderssons Universaldessert

Lägg frysta bär (jag använde egna hallon, röda vinbär och jordgubbar), ju fler sorter desto bättre i portionsformar eller skålar av glas. (Jag använda höga grogg-glas, men tror vinglas kan bli väldans läckert, men de rymmer ju inte lika mycket!) Häll över gelesocker som du har tillagat enligt anvisning på paketet. (Ett paket räckte precis för 6 st. grogg-glas och jag använde mycket starkt blandad egentillverkad saft av björnbär/vanilj). Ställ i kylskåpet och låt stelna i en halvtimme. Vispa 3 dl grädde och blanda i en burk med kesella (jag använde kesella vanilj) och lägg överst i glasen. Dekorera gärna med citronmeliss (jag hade inte det, så det blev chokladströssel och mandelspån).

Låt det vila i kylskåpet i några timmar!

Publicerat:

i:

12 svar till “Nyårsdesserten”

  1. Det där lät väldans gott! Snor receptet direkt, för jag urkass på efterrätter.
    Hoppas Ni hade en trevlig NyÅrsAfton, själv var jag i ”skogen”

    God Fortsättning!

    Kramar!

    annette

  2. Annette – klart du ska göra, ta det bara!
    Maria – detsamma till dig
    Loppan – hihi, ja du, det kanske det var, de var vid vår lilla badplats
    Loppan -mmm, så du var på en riktig långpromis?!

  3. Hej vännen! Önskar dig ett riktigt gott nytt år! Det verkar som du haft en härlig jul med din familj och jag hoppas att det nya året blir super!
    Kram

  4. Nästan samma nyårsdessert som vi gjorde! Vi hade: hallon, grädde, choklad och glass.

    Hoppas du får en fin fortsättning på det nya året!

    Kram!

  5. Gott nytt år!!!! Hoppas du hade en riktigt bra nyårsafton och fått en bra start på 2009. Massor med nyårskramar Lotta!

  6. Mmm, och jag uppmärksammar att en av dina kommentatörer säger att efterrätten är nyttig. Det låter bra. Ha ett riktigt bra år 2009 och på återhörande
    Kram

Translate »