Nyheter från portugal vecka 46

Det har varit mycket nyheter om covidläget den här veckan men inget av de artikkarna länkar jag till. Däremot lite andra nyheter har jag hittat.

Drakfrukt i Algarve

Just nu pågår ett projekt i östra Algarve för att som drakfrukt kan vara en alternativ fruktgröda att odla i Algarve då området behöver alternativ till citrus och avokadoodlingar för ökad mångfald. Drakfrukt kräver dessutom inte lika mycket vatten.

Läs mer

Portugal har ökat sin sjöfartsflotta

Portugal har 600 st fartyg som omfattas av internationella konventioner. Ligger på 14:e plats på världsrankningen..

Läs mer

Flest engelsktalande i Porto

Portugal är på 7:e plats (Sverige på 8:e) i EF English Proficiency Index i rankningen av hur väl engelska pratas i andra länder. Porto, Coimbra och Lissabon är de städer med flest engelsktalande, i den ordningen.

Läs mer

Turistintäkterna för 2021 överstiger förra året

Redan i slutet av september översteg nivån för turistintäkterna för hela 2020. Madeira, Azorerna och Algarve är distrikten som drar in mest turistintäkter.

Läs mer

Den största olivskörden någonsin i Portugal

Det kań bli 200 000 ton av oliver skördade i Portugal säsongen 2021/2022. Med mycket värme, lite skadedjur och regn vid rätt tillfällen har frukterna mognat till perfektion.

Läs mer (portugisiska översätt i webbläsaren)

Publicerat:

i:

2 svar till ”Nyheter från portugal vecka 46”

 1. Profilbild för Urmas Lepp
  Urmas Lepp

  Hmm. Att det skulle finnas så många engelsktalande i Portugal ställer jag mig mycket tvivlande till! Och att det dessutom är fler (procentuellt sett) än i Sverige är också inte sant, enligt min åsikt.
  Efter att ha bott i landet i 7 år så anser jag att Portugal är ett av de sämsta länder jag har besökt när det gäller engelsktalande. Det är/har varit ytterst svårt att träffa någon som kan engelska. Åtminstone på de ställen som jag har besökt. Det kan ju hända att det är hög procent engelsktalande i stora städer som Lissabon och Porto, men i resten av landet är det väldigt få som pratar engelska. Det är/har varit väldigt svårt att träffa på någon, som talar engelska, när man har ringt till företag och myndigheter över huvud taget. Oräkneliga gånger har luren lagts på när jag, på portugisiska märk väl !, har frågat om dom har någon som talar engelska.
  Det är, enligt min mening, lätt att få de resultat man vill ha när man gör undersökningar som dessa.

  1. Profilbild för Anna Forsberg

   Jag har inte samma upplevelse som du, väldigt många som kan engelska i de områdena de nämner i artikeln. Eftersom det är en så stor del av landets befolkning som bor där så påverkar det ju statistiken kraftigt. Men visst, det är svårt med statistik.

Vädret

Ourique, PT
18°
Mestadels molnigt
06:1020:56 WEST
TisOnsTorFreLör
23°C / 14°C
22°C / 13°C
24°C / 11°C
30°C / 13°C
34°C / 16°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.