castro verde

Oj vilken lång dag det blev igår

Lämnade vårt hus strax efter 10 och kom inte hem igen förrän halv sju på kvällen. Vad i hela världen gjorde vi borta så länge?

Castro Verde

Vi började med att köra till Castro Verde, stad som är granne med Ourique, för där finns det en välrenommerad tandläkare som dessutom kan en del engelska.

Handla mat

Där finns en Intermarché vilket är en affär som har lite annat utbud än Pingo Doce. Hade förhoppningar om att hitta andra varor vi saknat, men nej, det var inte en butik som tilltalade mig. Fick i alla fall handlat det jag skulle ha för veckan.

Marknad

I stan var det även marknad för första gången på väldigt länge. Restriktionerna lättas lite successivt i landet nu och en marknad med långt mellan stånden är okej. Det var inte överdrivet med folk och ytan där marknaden finns är väldigt stor, så ingen trängsel. Jag passerade igenom men handlade inget.

Marknaden är öppen igen

Tandläkarbesök

Jag hade en tid bokad för jag har haft lite ilningar och ville kolla upp det. Vill göra allt för att slippa rotfylla igen. Tandläkaren var väldigt vänlig och förklarade så gott han kunde. Han hittade ett hål som han lagade under bedövning. Sen såg han en tand som har en stor fyllning sedan tidigare och sa att det kan vara den som ger smärta, risken finns att den blivit infekterad. Men han gjorde något test, la något på den tanden, för att se om jag fick ont men det fick jag inte. Så då trodde han inte den var infekterad.

Han tog tre röntgenbilder, inte alls så som vi är vana vid från Sverige. Han höll filmen med handen i min mun medan tandsköterskan gick ut och ”tog bilden”. Inte heller fick jag någon blykrage. Däremot hade de en dataskärm där jag satt så han kunde visa mig bilderna och berätta vad han sett. Han såg två små hål till mellan två tänder som han ville jag skulle komma tillbaka och fixa. Innan jag lämnade rummet sa han ”Du har så fina tänder så det vore ju synd om de gick sönder på grund av att du inte använder tandtråd”. Jaha.. jag har undvikit det så länge jag kan men får börja skärpa mig. Hela kalaset gick på €50,- och jag har en ny tid bokad för de små hålen i maj.

Albufeira

När jag kom tillbaka till bilen så hade Roger fixat lunchen som jag förberett kvällen innan (sallad med kokta rödbetor och fetaost). Så vi åt det innan vi rullade ut på betalmotorvägen för att ta oss ner till Albufeira och affären Leroy Merlin.

Leroy Merlin

Vi hade fått veta att vårt beställda kökskakel och handfatet till badrummet kunde hämtas. Även duschhörnan stod på ordern med pick-up date som igår, men den hade inte kommit. Roger behövde även reklamera bilmaskinen, för den har gått sönder och används flitigt.

I två timmar var vi på avdelningen för reklamationer och godsavhämtning:

  • bilmaskinen skickades på service, och vi fick låna en proffsmaskin så vi kan fortsätta arbeta. Det var tydligen inget en kan förvänta sig, utan så gör de bara för proffsanvändare. Men Roger såg väl proffsig ut 😀
  • kaklet levererades i fyra kartonger, en var sönder och där var även kaklet trasigt. Eftersom det var en beställningsvara så fanns det inga kartonger på lagret. Men efter lite sökande så hittade de en kartong på en annan avdelning, dock från en annan batch. Vi gick dit och jämförde färgnyanserna och den kartongens innehåll var något mörkare. Men vi tänkte vi kan använda det på fönsterväggen, för det är inte konstigt att det är något mörkare än väggen som är utsatt för ljus. Så vi gick med på att ta den kartongen för att få en fullständig leverans.
  • handfatet, inga anmärkningar
  • duschhörnan, nej den finns inte på lagret. Blivit något fel. Pick-up i slutet av april istället. Suck, vi vill väldigt gärna ha just den så vi får helt enkelt vänta. Men vi fick igenom att de levererar det till oss istället, så i mitten på maj har vi nu fått bekräftat att vi ska få den.

När vi var klara med reklamation och godsavhämtning gick vi in i butiken och köpte en massa saker igen. Trädgårdsslangar, jord, räfsa, trimmer, silikon, betongverktyg och mycket annat smått och gott.

Därefter kunde vi äntligen vända Vega hemåt, tar ca 1 timme från Albufeira. När vi ska göra något ärende så slår vi gärna ihop det med andra ärenden samtidigt så vi är så effektiva som möjligt. Det är bra, men de dagarna blir långa och ganska tröttande.

Översta bilden är från en gågata jag gick på väg till tandläkaren. Inte mycket folk i rörelse, trots lättade restriktioner.

Idag är en annan dag och det är full fart med arbete igen!

Publicerat:

i:

2 svar till ”Oj vilken lång dag det blev igår”

  1. Profilbild för Ove Lundqvist
    Ove Lundqvist

    Alltid lite nervöst o gå till tandläkaren, en är ju utlämnad till någon annan person helt o hållet. Känslan av tillit är viktig tycker jag, det gäller o hitta rätt person. Lycka till med nya tandläkaren ????????

Vädret

Ourique, PT
17°
Klart
06:2520:52 WEST
FreLörSönMånTis
39°C / 17°C
32°C / 17°C
32°C / 14°C
36°C / 18°C
38°C / 18°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.