värderingar

Om jag tappat minnet helt – värderingar

Jag hoppas jag utvecklar mina värderingar för varje dag. Efter varje ny kunskap och erfarenhet. Men här är några av de värderingar jag har idag.

I den här livsstilen finns tid för en hel del reflektioner. Det är svårt men också intressant att göra såna här sammanställningar, där jag verkligen behöver tänka till för att få med så mycket som möjligt. Helt övertygad om att jag har missat massor. Men det är i alla fall en början och den är så klart föränderlig. Flera av de här värderingarna delar vi, jag och Roger, men en del tycker vi olika kring.

Detta är alltså en fortsättning på inlägget om egenheter. Värderingar är också en stomme i vem en är, och de är viktiga att fundera kring emellanåt, tycker jag. Men det är också ett sätt att berätta för er, som inte redan känner mig, vem jag är.

Mina värderingar

Så det här är de värderingar jag kommit på hittills och de är aktuella idag. En del är ganska nya och andra har funnits med mig hela livet. De är inte listade i någon inbördes ordning.

 • Tror gott om alla tills de bevisat motsatsen
 • Främlingsfientlighet skrämmer mig
 • Olikheter är intressant samt en källa för ny kunskap och nya insikter
 • Greta Thunberg är enormt viktig
 • Kommentarer om någons utseende är inte okej, oavsett om avsikten är god
 • Väljer helst vegetarisk eller vegansk mat av flera anledningar
 • Vetenskapen är viktig
 • Alla har rätt till en åsikt, men att uttrycka den är en annan sak
 • Hållbarhet och miljö högt på min agenda
 • Minskad konsumtion är positivt
 • Alla djur ska ha rätt till ett bra liv (och död)
 • Väljer ekologisk och närproducerad mat om möjligt
 • Banta är inte vägen till lycka (det är inte heller en hållbar viktminskning)
 • Regler är till för att följas även om jag inte alltid förstår dem
 • Blod är inte tjockare än vatten
 • Finns många nyanser mellan svart och vitt
 • Kläder är till för att skyla och värma, inget annat
 • Rynkor är som trädets årsringar
 • Skuldbeläggande hör endast hemma i domstolen
 • Reklam är obehagligt och något jag undviker så mycket jag kan
 • Svart är också en färg
 • Kroppen är fantastisk, min och din.
 • Prylar ska inte styra mina beslut
 • Lagom är ett riktigt bra ord

Vi får se om det blir någon mer lista som kan vara bra ifall jag skulle tappa minnet. Men just nu känner jag att jag har en grundstomme att gå tillbaka till ifall det skulle hända mig något. Om jag nu minns att jag skrivit detta….

Bilden är från Alcossebre, älskar färgerna!

/Anna

Publicerat:

i:

4 svar till ”Om jag tappat minnet helt – värderingar”

 1. Profilbild för Christel

  Så bra att skriva ner detta om sig själv, det blir ju påtagligt vad som är viktigt för en och hur en är. Det ska jag nog försöka tänka på när jag får tid haha! Kanske jag då kommer att fatta vem jag är. Tack för dina fina inlägg! Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 🙂 En kan bli överraskad av sina egna värderingar. Vore kul om du också ville dela med dig på din blogg när du noterat ner dem. Kram!

 2. Profilbild för Marguerite Koos
  Marguerite Koos

  Spännande, av dina 24 håller jag om de flesta, utom 1 då jag är en köttälskare. 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Se där, då ser jag ännu mer fram emot att ses 😀

Translate »