anna cyklar

Ont i baken av allt cyklande – men så lycklig!

Det här att ha med sig cyklarna hela tiden. Det är så fantastiskt bra att jag bara måste ägna ett inlägg åt våra kära cyklar!

När vi planerade köpet av husbilen var vi rörande överens om att ha med cyklarna, och vi ville inte de skulle sitta utanpå bilen, utan det skulle finnas utrymme i vårt garage. Däremot tyckte Roger vi kunde köpa nya ihopfällbara cyklar, för att få plats med något mer än cyklarna i garaget. Men jag stod emot.

Jag kan kunde inte cykla

Jag kan gå hur långt som helst, springa en mil (kunde i af för 3 år sen) – men cykla, det har jag alltid haft väldigt svårt för! Men den här cykeln som jag haft ett bra tag kan jag äntligen cykla med. Visst är det jobbigt i uppförsbackarna, men jag kan i alla fall ta mig framåt numera. Så när Roger sa att vi skulle byta ut cyklarna så vågade jag inte riskera att få en cykel som jag inte skulle kunna cykla på. Roger valde att inte byta sin heller då, utan vi bestämde att vi avvaktar första året och ser om vi känner ett behov av mindre cyklar. Eller kanske elcyklar.

Vi cyklar överallt

Nu är cyklarna med oss jämt. Så fort vi stannar någonstans åker de fram och vi tar en tur för att kolla omgivningen. Står vi på en camping tar vi cykeln till serviceutrymmet om det ligger en bit i från oss. Tvätt läggs i cykelkorgen när jag drar iväg till tvättstugan. Men mestadels cyklar vi på upptäcktsfärder på några timmar i byar och städer vi besöker. Och jag är så otroligt lycklig för det!

Vi har precis spenderat två dygn i Amsterdam och cyklat. Cyklat hit och dit. Bort och fram. Perfekt cykelstad! Faktum är att vi inte gjort så mycket annat i Amsterdam än cyklat. Utforskat ytterområden, parker och även en del i citykärnan så klart.

cykelställ Amsterdam

Fördelar med cyklandet

 • Vi är ute längre tid och är således mer aktiva när vi sitter på cyklarna än vad vi hade varit om vi skulle gå överallt och får mer luft.
 • Vi får se platser vi inte hade fått sett annars, för när vi sitter på cyklarna kan vi lätt köra en omväg genom ett område som verkar intressant då det är så lätt att vända och cykla tillbaka.
 • Rörelse och motion
 • Cykelkorgen gör att vi alltid kan ta med oss sånt som är skrymmande eller väger för mycket för att bära omkring på.
 • Bra för miljön, i alla fall om alternativet varit att åka buss/taxi eller liknande.
 • Det går snabbt! Vi kan se så himla mycket på kort tid.

Nackdelar med cyklandet

 • Får ont i rumpan.. trots gelesadlar. Men det blir nog bättre ju mer vi cyklar. Hoppas vi.
 • Kan inte hålla handen, vi älskar att hålla handen när vi går tillsammans. Men eftersom vi mest sitter på cyklarna nu så blir det sällan något med det. Det saknar jag! Passar till och med på att hålla handen inne i affärer numera 🙂

Den här livsstilen är så rätt för oss där vi befinner oss idag! Och cyklandet är ju bara en liten del, men oj så viktig för oss.

Bild: Roger fotade mig när vi cyklade på Marken och den andra tog jag på alla cyklar vid ett cykelställ i Amsterdam.

/Anna

Publicerat:

i:

18 svar till ”Ont i baken av allt cyklande – men så lycklig!”

 1. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Vi älskar också att cykla även om det emellanåt är svårt att ta våra tvåhjulingar in till land när vi ligger på ankare. Vi har märkt stor skillnad på oss och seglarvänner som saknar cyklar. Vi tar oss längre, löser praktiska beting lättare och har sannolikt bättre flås. Smärtan i rumpan lägger sig…håll ut! Kram och fortsätt njut!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Jag är övertygad om att smärtan lägger sig, men vi cyklar ju hela tiden längre och längre sträckor… Så frågan är när 😀

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Att ha med cyklarna ökar ju aktionsradien enormt, jmf om man står på en plats och ”bara” går. Vi har också cyklar med – kan inte tänka mej att åka utan! Kanske ett par cykelbyxor kan hjälpa till med rumpontet? Kolla Decathlon (motsv Stadium/Intersport) Deras butiker finns ju i hela Europa och har väldigt bra priser!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Cykelbyxor kan nog vara bra om det bara ska cyklas – hade varit perfekt i Amsterdam. Men. En vet ju inte innan hur mycket cykling det blir och hur mycket annat. HJrm, får nog fundera på om det är något för mig, men tack för tipset om butik – titta kan en ju i alla fall göra när vi kör förbi!

   1. Profilbild för Kors och Tvärs

    De har inte bara cykelbyxor utan mycket andra kläder – har köpt väldigt mycket där 😀

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ok! Får kanske kika in där då när behov av något nytt kommer. Kram!

 3. Profilbild för Reiselinda

  Cyklar är helt perfekt för att upptäcka och göra ärenden när man pker med husbil! Vi cyklade mera än något år tidigare under vår resa i somras! Och har faktiskt foetsatt cykla hemma också!

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vad härligt att cyklandet fortsatt hemma! Längtar ni ut igen?

   1. Profilbild för Reiselinda

    Skulle inte ha nåt emot att göra nåt liknande igen. Vi får landa lite mera efter resan och njuta resten an säsongen innan vi blickar framåt!

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Låter som en bra plan!

 4. Profilbild för Tess

  Åh, så härligt! Och vilken underbar bild 🙂

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Tack 🙂

 5. Profilbild för Lillan Kind

  Det är perfekt att ha med sig cyklar på husbilssemester!!? Nästa bil ska ha garage så vi slipper krångla med cykelstället. Rumpan vänjer sig kan jag lova. Men det kan också vara så att det är bättre att byta sadel än att plåga sig, för formen på vissa sadlar verkligen skär in i baken!!?

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är otroligt bra med cyklarna i garaget. Jag har en bred sadel med extra geleskydd på. Känns bättre idag 🙂

 6. Profilbild för Husisblogg

  Rolig bild på alla cyklar i cykelstället.
  Mina ägare har också alltid cyklarna med. De köpte ihopfällbara cyklar och med riktigt med luft i däcken är de väldigt lättcyklade och tar ägarna på en massa härliga utflykter, precis som er.
  Ett krav när jag köptes in var också att cyklarna skulle få plats i mitt garage.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Vi gillar verkligen att cykla – och har förstått att nästan alla husbilsägare gillar att ha med sig cyklarna 🙂 Bra, vi sitter ju så mycket annars.

 7. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vi köpte 7-växlade ihopfällbara cyklar för att få plats med dem i garaget. De användes flitigt på vår Slovenien-Kroatienresa på försommaren. Kanske inget i alltför kuperad terräng, men då får man kanske ta buss istället.
  Så länge vi orkar trampa vanliga cyklar blir det inga elcyklar. Motion behöver vi väl lite till mans.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   JAg känner också så. Så länge jag kan trampa på vill jag göra det. Elcyklar är kanon – men de får gärna dröja lite för oss.

Vädret

Ourique, PT
12°
Soligt
06:5920:06 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 11°C
29°C / 10°C
29°C / 10°C
27°C / 11°C
26°C / 11°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.