passa på att använda el

Passat på att utnyttja el & varmt vatten

Det blev två veckor i Setúbal på en riktigt bra ställplats med härlig utsikt. Innan vi åkte utnyttjade vi el & varmvatten ordentligt.

Det är en stor frihet att inte vara beroende av service, utan istället kunna välja platser utifrån läge och sevärdheter. Det kan vi göra nu för vi har verkligen utnyttjat de här två veckorna effektivt. Särskilt i helgen.

Passat på att göra vissa saker

Vi tog el när vi kom hit för det var regnigt och kallt väder och vi ville se på film och jobba obehindrat. När solen kom och vi valde att stanna kvar ett tag till så slutade vi betala för el. Men den sista natten tog vi el igen för att passa på att göra vissa saker.

Tvättat alla kläder & handdukar

Det finns ingen tvättmaskin här, men det finns varmvatten (i handfaten & duscharna) och fina handfat för handtvätt. Den senaste veckan har jag handtvättat vår hög med smutstvätt och sista dagen tvättade jag upp de kläderna vi använt de senaste dagarna. Det är nu tomt i tvättkorgarna. Solen och vår grymma torkvinda har gjort susen.

handtvatta-klader
Utmärkt plats för handtvätt. Lite låg bara..ryggen är trött.

Storstädat

I lördags gjorde vi en ordentlig storstädning av vårt hem. Roger har dammsugit överallt, även soffdynorna, och jag har torkat golven. Vi har städat toaletten och putsat alla speglar. Instrumentpanelen har inte ett dammkorn längre. Fårfällar, kuddar, duntäcken och dörrmattor är ordentligt skakade. Täckena har dessutom fått ligga och vädras i solstolen.

Vindrutan och fronten är renskrubbad, där finns inga begravningsplatser för insekter längre. Även vårt sommartäcke till vindrutan har vi burit bort till uteduschen och skrubbat rent. Och garaget har Roger sopat rent.

Roger tvättar rent vår vindruta

Laddat alla enheter

Cyklarna, datorer, telefoner, powerbanks och annat laddbart är fulladdat.

Gjort smoothie av rester

Vår Vitamixblender kan vi inte köra utan att vara kopplad på elstolpe. Den skulle tömma våra batterier ett nafs. Så jag gjorde en lunchsmoothie på en del rester vi hade: mango, färsk spenat, grekisk yoghurt och fyllde ut med mandelmjölk, kokos och lite honung.

Hårtvätt och rakning

Innan vi drog vidare tog vi varsin varm dusch igen. Tvättade håret och rakade det som rakas ville. Går utmärkt att göra detta i FrankieBoy, men det är så klart smartare att göra det i ställplatsens dusch när det nu finns rena och bra duschar med varmt vatten och avlopp.

Pumpat däcken

Roger har pumpat däcken med 12V pumpen. I alla fall två av dem, för de andra nådde inte sladden till, så då fick han pumpa de för hand! Svettigt jobb, men det var första gången som vi testade den pumpen.

Alla dessa saker ”kostar” el eller/och varmvatten. Så det var väldigt bra att få gjort det innan vi lämnade EcoParque. Vi stannade en extra dag för att Roger skulle kunna kolla på Formel 1 premiären som var igår. Eftersom där finns ett wifi som är okej på morgonen så utnyttjade vi även det, dels med Formel 1 och dels för jobb, för jag gick också upp tidigt igår – men för att jobba när Roger kollade på Formel 1.

Sen drog vi vidare och vi behöver inte tänka på storstädning eller tvätt på ett tag!

/Anna

Publicerat:

i:

10 svar till ”Passat på att utnyttja el & varmt vatten”

 1. Profilbild för Helena på S/Y Wilma

  Skönt med rent hus…hmm…menar husbil ? Här fejas det också i dagarna. Gör gott för själen. Hej från oss.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja hemmet mår bra av att underhållas på olika sätt, och en själv med 😀

 2. Profilbild för Lisa

  Nu verkar både ni två och bilen vara uppfräschade och redo för nya äventyr. Skönt när man känner att man fått allt rent o fint . Behövs ibland och när man bor på liten yta blir det koncentrerat . Manfred missade formel 1 visades inte på vår franska hotell tv . Det är annars hans favorit program.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Japp, nu klarar vi oss ett tag utan att tänka på städ och tvätt. Attans vad tokigt, vi planerar för F1 vi. Roger har inte missat ett race på typ 35 år.

 3. Profilbild för Anita Tornlind
  Anita Tornlind

  TACK för all info – jag tycker, att ni är helt UNDERBARA.
  Glad att ni finns o informerar så mycket.
  HÄlsningar o God Tur i fortsättningen
  anita

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Men åh vad roligt att du tycker om vår blogg! Tack Anita!

 4. Profilbild för Kors och Tvärs

  Skönt när det är rent och fräscht. Då behöver man inte tänka på det, på ett tag. Vi städade också igår. Ha det fortsatt fint
  Kram

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är väldigt skönt att slippa tänka på det. Samtidigt så ser vi ju varje dammkorn nu 😀

 5. Profilbild för Rolle o Carina

  Visst är det skönt med riktig dusch och även el ibl! 🙂
  Ha det gott….

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Variationen är det bästa tycker vi, ibland spartanskt, ibland dunderlyxigt.

Senaste inläggen

Vädret

Ourique, PT
19°
Soligt
06:1020:56 WEST
SönMånTisOnsTor
29°C / 13°C
29°C / 16°C
24°C / 13°C
23°C / 12°C
26°C / 12°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.