Det blev två veckor i Setúbal på en riktigt bra ställplats med härlig utsikt. Innan vi åkte utnyttjade vi el & varmvatten ordentligt.

Det är en stor frihet att inte vara beroende av service, utan istället kunna välja platser utifrån läge och sevärdheter. Det kan vi göra nu för vi har verkligen utnyttjat de här två veckorna effektivt. Särskilt i helgen.

Passat på att göra vissa saker

Vi tog el när vi kom hit för det var regnigt och kallt väder och vi ville se på film och jobba obehindrat. När solen kom och vi valde att stanna kvar ett tag till så slutade vi betala för el. Men den sista natten tog vi el igen för att passa på att göra vissa saker.

Tvättat alla kläder & handdukar

Det finns ingen tvättmaskin här, men det finns varmvatten (i handfaten & duscharna) och fina handfat för handtvätt. Den senaste veckan har jag handtvättat vår hög med smutstvätt och sista dagen tvättade jag upp de kläderna vi använt de senaste dagarna. Det är nu tomt i tvättkorgarna. Solen och vår grymma torkvinda har gjort susen.

handtvatta-klader

Utmärkt plats för handtvätt. Lite låg bara..ryggen är trött.

Storstädat

I lördags gjorde vi en ordentlig storstädning av vårt hem. Roger har dammsugit överallt, även soffdynorna, och jag har torkat golven. Vi har städat toaletten och putsat alla speglar. Instrumentpanelen har inte ett dammkorn längre. Fårfällar, kuddar, duntäcken och dörrmattor är ordentligt skakade. Täckena har dessutom fått ligga och vädras i solstolen.

Vindrutan och fronten är renskrubbad, där finns inga begravningsplatser för insekter längre. Även vårt sommartäcke till vindrutan har vi burit bort till uteduschen och skrubbat rent. Och garaget har Roger sopat rent.

Roger tvättar rent vår vindruta

Laddat alla enheter

Cyklarna, datorer, telefoner, powerbanks och annat laddbart är fulladdat.

Gjort smoothie av rester

Vår Vitamixblender kan vi inte köra utan att vara kopplad på elstolpe. Den skulle tömma våra batterier ett nafs. Så jag gjorde en lunchsmoothie på en del rester vi hade: mango, färsk spenat, grekisk yoghurt och fyllde ut med mandelmjölk, kokos och lite honung.

Hårtvätt och rakning

Innan vi drog vidare tog vi varsin varm dusch igen. Tvättade håret och rakade det som rakas ville. Går utmärkt att göra detta i FrankieBoy, men det är så klart smartare att göra det i ställplatsens dusch när det nu finns rena och bra duschar med varmt vatten och avlopp.

Pumpat däcken

Roger har pumpat däcken med 12V pumpen. I alla fall två av dem, för de andra nådde inte sladden till, så då fick han pumpa de för hand! Svettigt jobb, men det var första gången som vi testade den pumpen.

Alla dessa saker ”kostar” el eller/och varmvatten. Så det var väldigt bra att få gjort det innan vi lämnade EcoParque. Vi stannade en extra dag för att Roger skulle kunna kolla på Formel 1 premiären som var igår. Eftersom där finns ett wifi som är okej på morgonen så utnyttjade vi även det, dels med Formel 1 och dels för jobb, för jag gick också upp tidigt igår – men för att jobba när Roger kollade på Formel 1.

Sen drog vi vidare och vi behöver inte tänka på storstädning eller tvätt på ett tag!

/Anna