soluppgång

Vi vill inte ha någon egentid!

Vi vill ha tid tillsammans, egentid är inte något för oss alls. Vi älskar verkligen att vara vi. 

Egentid är bevisligen något som många känner behov av och vi lägger självklart ingen värdering i hur andras behov ser ut. Det vi berättar om är vår situation och livsstil. Vi vill inte provocera, men gärna uppmärksamma och inspirera.

Egentid som definition

Så här definieras egentid:

tid för sig själv, när man inte behöver ta hänsyn till barn eller andra som man har ansvar för

När jag var ensamstående mamma hade jag behov av egentid. Tid ifrån barnen och deras intensiva behov i småbarnsåren. Jag använde kvällarna när de sov till mina intressen och behov. När de var hos sin pappa hade jag helt fritt spelrum och det var fantastiskt befriande. Nödvändiga oaser för att orka. Så jag förstår begreppet och behovet av egentid.

Inte för oss

Men. Jag och Roger vill inte ha någon egentid. Vi vill vara i samma rum så mycket vi kan. Självklart har vi olika intressen och vi gör olika saker var och en på sitt håll. Men att planera in egentid finns inte i vår värld. Vi kan planera in våra olika intressen, men då passar vi på att göra dom samtidigt så det inte går onödigt mycket tid ifrån varandra, vill ju inte slösa med vår gemensamma tid.

Vi kväver inte varandra. Vi ger varandra energi och syre. Bara genom att finnas i samma rum. En hand på en fot. En hand i en hand. En hand i en nacke. En fot i ett knä. En hand på en rygg. Läppar mot läppar. Omfamning. Vi rör vid varandra mycket. Det är starka krafter i hud mot hud.

Så. Vi söker inte egentid. Vi har inte behov av den. Och tur är väl det, för om det varit fallet hade vi nog inte haft den här livsstilen på vår önskelista.

Översta bilden är från gårdagens soluppgång i Setúbal

/Anna

Publicerat:

i:

14 svar till ”Vi vill inte ha någon egentid!”

 1. Profilbild för FREEDOMtravel

  Jag tänker nog på egentid som ett begrepp när man hela tiden har ansvar för t.ex. barn och behöver koppla av från det en stund. Sedan är det ju en del i parförhållanden som vill ha tid på ”varsitt håll”. Vi har inte heller något sånt behov utan gillar att vara tillsammans, men ofta ”gör” vi ju ändå olika saker, typ jobbar, läser … 😉

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja definitionen syftar ju också på det en har ansvar för. Men det är vanligt att begreppet använda just i parrelationer för att ha tid ifrån varandra. Får dock frågan titt som tätt. Om hur vi klarar att leva så nära inpå varandra 🙂

 2. Profilbild för Kors och Tvärs

  Det var en del som sa, innan vi åkte på vår långresa ”men hur ska det gå att bo tillsammans, på sån liten yta, så länge” Det är inga problem alls. Tvärtom. Vi är nära. Det händer att vi gör nåt själva ibland. (cykeltur eller så) det är ok när båda är överens om det.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ja det är så spännande att frågor ställs som om vi inte förstått själva att vi kommer vara på en liten yta.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   <3

 3. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

  Vilket mysigt inlägg och vi håller med. Vi som haft förmånen att träffas ganska sent i livet är rädda om den trots allt begränsade tid vi har tillsammans. Visst har vi en del egna intressen och vänner men det är ju också berikande.
  Egentid förstår jag däremot om stressade småbarnsföräldrar kan behöva för att t ex träna eller träffa några vänner.

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Förstår att ni är ännu mer angelägna om tid tillsammans. Vi träffades när vi var 30, det tyckte vi var alldeles för sent 😀

   1. Profilbild för Britt-Marie Lundgren

    …och vi var 57 resp 65 så då förstår du vad vi menar…

    1. Profilbild för Anna
     Anna

     Ja absolut 😀 <3

 4. Profilbild för Rolle o Carina

  Ja inte så lätt att leva i en Bobil om man vill ha egentid! 🙂
  Ha det gott o njut vidare…..

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Eller hur 😀

 5. Profilbild för Madeleine

  Kan bar hålla med! Vi träffades också senare i livet, runt 45… Vi är nu 54
  Det konstiga med oss är att vi fungerar bättre tillsammans när vi åker på semester i husbilen, som oftast blir ca 4 v i Europa . Men det är klart!.. Det är ingen Jobbstress & trötthet som skaver.. ? Vi längtar efter att kunna åka iväg när vi vill & vart vi vill…..Några år kvar….
  Tack för trevlig blogg/ läsning ??

  1. Profilbild för Anna
   Anna

   Ni gillar att vara i varandras sällskap, inget konstigt i det tycker jag! Kul att du hittat hit!

Vädret

Ourique, PT
13°
Fair
06:2420:53 WEST
OnsTorFreLörSön
34°C / 14°C
37°C / 17°C
37°C / 17°C
33°C / 17°C
32°C / 15°C
Translate »
error: All content is protected! If you want to use an image, contact me.