Vi vill ha tid tillsammans, egentid är inte något för oss alls. Vi älskar verkligen att vara vi. 

Egentid är bevisligen något som många känner behov av och vi lägger självklart ingen värdering i hur andras behov ser ut. Det vi berättar om är vår situation och livsstil. Vi vill inte provocera, men gärna uppmärksamma och inspirera.

Egentid som definition

Så här definieras egentid:

tid för sig själv, när man inte behöver ta hänsyn till barn eller andra som man har ansvar för

När jag var ensamstående mamma hade jag behov av egentid. Tid ifrån barnen och deras intensiva behov i småbarnsåren. Jag använde kvällarna när de sov till mina intressen och behov. När de var hos sin pappa hade jag helt fritt spelrum och det var fantastiskt befriande. Nödvändiga oaser för att orka. Så jag förstår begreppet och behovet av egentid.

Inte för oss

Men. Jag och Roger vill inte ha någon egentid. Vi vill vara i samma rum så mycket vi kan. Självklart har vi olika intressen och vi gör olika saker var och en på sitt håll. Men att planera in egentid finns inte i vår värld. Vi kan planera in våra olika intressen, men då passar vi på att göra dom samtidigt så det inte går onödigt mycket tid ifrån varandra, vill ju inte slösa med vår gemensamma tid.

Vi kväver inte varandra. Vi ger varandra energi och syre. Bara genom att finnas i samma rum. En hand på en fot. En hand i en hand. En hand i en nacke. En fot i ett knä. En hand på en rygg. Läppar mot läppar. Omfamning. Vi rör vid varandra mycket. Det är starka krafter i hud mot hud.

Så. Vi söker inte egentid. Vi har inte behov av den. Och tur är väl det, för om det varit fallet hade vi nog inte haft den här livsstilen på vår önskelista.

Översta bilden är från gårdagens soluppgång i Setúbal

/Anna